Med vaccinen kommer feberen

Vi har meget bevidst valgt, at følge vaccinationsprogrammet med begge vores børn. Selvom det gør ondt i hjertet, at se en 3 måneder gammel baby skrige efter de 2 stik – så mener jeg at det er det hele værd.

Jeg har nogle lidt kraftige holdninger til vacciner, og nogle vil ryste på hovedet, ja måske blive forarget, but here it goes …

Jeg kan slet ikke komme på en eneste undskyldning for, ikke at vaccinere sit barn, hvis barnet kan tåle det. Jeg synes det er direkte egoistisk ikke at vaccinere sine raske børn. Vaccinerne beskytter dit barn mod nogle frygtige sygdomme, som de faktisk kan dø af. Lad os tage mæslinger f.eks. Jeg ved, at mange fra min årgang og mine forældres årgang har haft mæslinger uden at dø, men desværre døde rigtig mange små børn af mæslinger. Nogle overlevede med frygtelige men. Mæslinger vaccineres der mod når barnet er 15 måneder, 4 år og 12 år. Lad os lige gennemgå de vacciner der. (Forbered jer, det bliver meget tør fakta, men jeg synes det er vigtigt!)

Første vaccine gives når barnet er 3 måneder. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV 1 Vaccineres der imod her. Samme vaccine gives når barnet er 5 måneder (blot med PCV 2) og 12 måneder (med PCV 3). Der revaccineres når barnet er 5 år.

Difteri er en luftvejs infektion. Smitten er luftbåren og bakterien Corynebacteria diphteria kan danne giftsoffet toxin som kan medføre en påvirknkng af muskler og hjertet. Det kan også give nyreskader og påvirke nerverne hvor lammelser kan forekomme. Difteri er en dødelig sygdom, men som kan behandles med antibiotika tidligt i forløbet. Sygdommens ses heldigvis sjældent i Danmark, netop fordi der vaccineres. Vaccine mod difteri gives sammen med stivkrampe vacciner til voksne. Den bør ikke være mere end 10 år gammel ved udlandsrejse, da sygdommen stadig er meget udbredt i verden.

Tetanus, altså stivkrampe er en infektionssygdom, der rammer nervesystemet og kan være livstruende. Symptomerne kommer af giftstoffet, tetanospasmin, der dannes af bakterien Clostridium tetani. Denne bakterie findes i jorden og i visse dyrs tarmsystemer. Har man et sår f.eks.kan bakterien trænge ind i kroppen og udskille sit giftstof. Giftstoffet føres til centralnervesystemet og stimulerer nervesystemets impulser til musklerne. Det medfører, at musklerne går i kramper, og i værste fald kan vejrtrækningen ophøre. Der kan altså være dødelig udgang. I Danmark vaccineres der mod stivkrampe hos voksne, ved sårskader hvor jord kan være indvolveret eller ved bid fra dyr f.eks. Der anbefales vaccinering hvert 10. År.

Kighoste er en meget smitsom sygdom, som kommer af bakterien Bordetella pertussis. Den sætter sig som regel i slimhinden i svælget og lungerne, hvor den producerer et giftstof. Den ses med forkølelses symptomer og kan desværre have dødelig udgang hos små børn, hvor vejrtrækningen ophøre.

Polio er en akut virusinfektion, som i nogle få tilfælde angriber nervecellerne i centralnervesystemet. Herved opstår sygdommen børnelammelse eller paralytisk polio, hvor der i løbet af ganske få dage udvikles blivende lammelser af et større eller mindre antal muskler. I mere end 99 procent af tilfældene forløber en infektion med poliovirus dog helt uden symptomer eller som en lettere, influenzalignende sygdom, der ikke giver nogen ubehagelige følger.

Hib-1 gives mod meningitis altså hjernehindebetændelse, blodforgiftning, strubelågsbetændelse og knoglebetændelse. Alle meget alvorlige sygdomme. Min egen bedste veninde døde efter en omgang meningitis da hun var 23 år gammel (hun blev hårdt ramt, af en masse forskelligt).

PCV gives mod bakterien Pneumokok som kan give lungebetændelse, blodforgiftning og meningitis.

Når barnet er 12 år vaccineres der også mod hpv, som er en virus der kan give livmoderhalskraft. Den vaccine er der rigtig meget ballade omkring, da nogle piger menes at ha’ fået bivirkninger. Det vil jeg ikke gå så meget ind i. Jeg har selv valgt at få vaccinen, efter et langt forløb med celleforandringer, 2 af de slemme former for hpv (som findes i ca 100 former, hvoraf nogle enkelte udvikler sig til cancer) og operationer af livmoderhalsen. For mig er det gået rigtig godt, jeg har ikke haft hpv eller celleforandrjnger siden.

Lilje har nu fået sin 3 måneders vaccine. Av mit hjerte! Hun blev rigtig ked af det og var svær at trøste og har hængt på mig lige siden. Hun er ramt af feber og jeg giver hende al min kærlighed 💜

Hvorfor udsætte hende for det? Fordi jeg ikke vil udsætte hende for nogle af de sygdomme jeg lige har beskrevet! Jeg vil ikke risikere, at hun kan være smittebærer og dermed skade et svagt barn. Nogle børn kan pga fysiske problematikker ikke vaccineres, de er i stor fare for disse sygdomme! Men blev alle andre børn vaccineret, ville der være en mindre risiko. De fleste af sygdommene der bliver vaccineret imod, har faktisk været så godt som udrydet i Danmark – lige indtil nogle forældrr til raske børn, besluttede at vacciner er en stor komspirationsteori fra terrororganisationen “sundhedsstyrrelsen”!

Som altid i en pseudofamilie, går intet som planlagt! Hele min fredag var indstillet på laveste gear, så jeg kunne nusse og hygge om Lilje. Men men men … I nat blev Felix ramt af feber, hoste og utilpashed! Så jeg nusser og hygger om dem begge. Det er svært at dele sin opmærksomhed ud, når de begge har fuldt behov for den fulde opmærksomhed. Godt det er fredag, så kan vores weekend gå med det 💜

image

Rigtig god weekend 💜