Venskaber

Jeg tror, det er meget normalt når man får børn, at man føler mange vendkaber forsvinder. Det har i hvert fald været sådan, for vores vedkommende.

Før vi tog beslutningen om, at vi skulle være forældre, festede vi en hel del. Stort set hver weekend. Det var fedt, vi havde det altid sjovt, men vi begyndte også at kede os. Vi manglede ligesom en mening med vores liv. Og hvad giver mere mening, end at få børn?

Allerede under graviditen skete der ændringer, vi begyndte at prioritere anderledes, og det havde nogle svært ved at forstå. Janus kunne vel godt feste, selvom jeg var gravid? Ja da, men vi var lige som vant til, at feste sammen. Så allerede der, forsvant de som vi normalt festede med.

Da Felix kom til verden, forsøgte vi et par gange, at ses med nogle af de venner, der ikke havde børn. De forstod ikke ret meget, af de ændringer der var i vores hverdag. Hvorfor skulle de være stille, mens jeg puttede Felix? Børn sover da bare! Øøøh nej! Det gjorde Felix i hvert fald ikke. Jeg kunne godt mærke, at de syntes jeg var fuldstændig åndsvag, og jeg blev den der “bare vent til i selv får børn!” Nogle havde også svært ved, overhovedet at forholde sig til, at vi havde fået et barn. Vi havde ikke ret meget at snakke om længere. Vi følte faktisk, at vi stod helt uden nogen. Og det gjorde vi vel egentlig også.

Heldigvis, fik vores ene vennepar, efter at have mistet 2 gange, en fantastisk lille pige. Pludselig forstod de, hvorfor de skulle liste når Felix sov – og jeg fik min veninde 110% tilbage! Heldigvis, for hende læner jeg mig virkelig meget op af! Det er bare så vigtigt, at ha’ en der forstår hvor udkørt man kan være.

I sommers kom så et andet vennepar tilbage, de har endnu ikke børn, men er fantastiske! Og især Felix elsker dem! Men det er svært, fordi børnene stadig er så små, at finde på ting at lave sammen.

Er det så vennerne der mister interessen, når man får børn? Det tror jeg faktisk ikke! Jeg tror, at ens prioteter ændre sig så meget, at man ikke længere plejer venskabet. Og helt ærligt, hvem fa’en gider sidde og hører om andres unger en hel aften? Man fortæller naturligt om de ting, det betyder mest i ens hverdag, og det er altså børnene.

Til gengæld åbner forældre verdenen op, for en masse nye venskaber, hvis man griber dem. I mødregruppe kan man være heldig, at møde en man vare klinger med. Eller til alle de andre aktiviteter, man kan gå til.

Også når barnet starter i institution, er der muligheder.

D941B13B-2F2F-47E8-88DF-B33C2A7EDFD8-13332-00000A56013E40E4_tmp