Mit liv generelt som kommende mor

Jerntilskud, bivirkninger heraf og at ligne en hval.

(billede lånt fra miniplakat.dk)

(billede lånt fra miniplakat.dk)

Nu siger jeg, at jeg ligner en hval, det er en smuk en af slagsen selvfølgelig :O)


Jeg sidder pt og husker tilbage, tilbage til d. 17/10, jeg var lige gået ind i uge 12, meget lykkelig over at der var kun en uge tilbage til nakkefoldsskanningen. I øvrigt var jeg en af de der kommende mødre, hvor tårerne bare trillede ned af kinderne, da fosteret viste sig på skærmen, åhh et sødt lille menneske.

Noget af energien var på vej tilbage, hvilket føltes helt fantastisk. Selvom det udover lidt kamp med mit jerntilskud havde været piece of cake at være gravid indtil videre, så var der sket mange ting med min krop. Mange ting man skulle lære at forstå og ikke mindst acceptere. Energien havde været og er stadig langt fra hvad den plejer, troede jerntilskud ville hjælpe meget mere.

Det at cykle de 10 km til og fra job er lagt på hylden. Husker at jeg allerede i 12. uge følte det var hårdt, det med at acceptere at selv om maven de fleste morgener var lille, så føltes det som en hård kamp at sidde bøjet frem på cyklen. På vejen hjem stod bukserne åbne  og blæste det bare en lille smule, var vejrtrækningen udfordret. Min kondi var allerede helt ude af trit. Min puls steg enormt hurtigt og jeg blev så forpustet. Kan bestemt ikke anbefale at have en cykel hvor man sidder forover bøjet under en graviditet.

Og så er der lige det med at løbe op af trapper og at skynde sig generelt, det kan jo fremkalde hjertebanken og svimmelhed, man føler virkelig man har forsømt kroppen. Men heldigvis aftager dette med tiden og man føler sig igen mere normal.

Jeg kunne næsten ikke passe mit normale tøj fra starten, min højre hofte har drillet, min lysken har skabt sig. Alle ligament smerterne har til tider været strenge, for ikke at tale om den oppustetheden og trætheden, men ja alt i alt alligevel en ganske ok start. Jeg er en af de heldige, som ikke har kæmpet med kvalme eller opkast og det er jeg evigt taknemmelig for. Jeg har husket vitaminerne, dog er jern noget en hvis herre har skabt, lige her har jeg godt nok været udfordret, men efter en rigtig god snak med en apoteker, der vidste hvad han talte om, er jeg nu så meget klogere på dette! Thank you God!

Det handler nemlig ikke om selve jern indholdet i pillen, men om det stof der sørger for opløsningen. Døjer man med, ja undskyld mig, forstoppelse som bivirkning af jerntabletter, skal man købe sig nogen hvor stoffet udenom pillen, sørger for at denne først opløses i tolvfingertarmen!! Og INGEN form for gravitaminer, aminojern eller andre af de berømte mærker alle taler om , var åbenbart i denne kategori, så enden på alt det her, og nu en meget velfungerende tarmflora, var at købe multivitaminer uden jern og k-vitamin og så købe et jerntilskud der først opløses i tolvfingertarmen ved siden af. Dette hjalp så meget på oppustetheden og forstoppelsen og dermed også energiniveauet.

Håber andre kan bruge denne info til noget.