Mit liv generelt som kommende mor

Navne valg, statistik og andre tanker

Danmarks statistik har nu offentligt gjort navne statistik for nyfødte for 2015. Den udgives altid et halvår efter, da man har 6 måneder til at registrere sit barns navn. 

Det vildeste er, at vi har valgt et navn, som ikke er på listen. :0) sådan!

Håber heller ikke det er på listen for 2016, hvor han er født.

Han fylder faktisk 2 måneder i dag! 

Vores barn bliver så absolut ikke moderne mht. hans navn. Udover at den ikke er på listen over top 50, får han også kun et fornavn og et efternavn. Og han er ikke opkaldt efter en  bedsteforældre eller en urt. Han har fået et fornavn som bruges der hvor farmand kommer fra, dog ganske vist med lidt anden udtale end vi bruger her i Danmark. Men også et navn som kan bruges, sådan lidt worldwide. Navnet er irsk, betyder lille ild hvilket er meget sødt synes vi. Og så er det udbredt i både Europa og i resten af verden. Vi tænkte meget på at finde et navn, han ikke skulle bøvle for meget med at udtale, hvis han rejste ud i den store verden og så  synes vi ikke, at de gamle danske navne passede så godt til efternavnet og i tilfælde af han vokser op med en dejlig glød. Pt er han bleg som sin mor! 

Han hedder, ja for han er navngivet, Aiden Davodi. 

Nå men hvad er der så på listens top 1? Sofia topper listen over pigenavne med 555 navngivne og William som drengenavn med 591 navngivne. 

Derudover findes navne som Agnes, Frida, Alma, Carl, Valdemar og Viggo, hvilket bevidner om at navnene fra vores bedsteforældre vinder frem igen. Min egen farfar hed Karl. 


Jeg søgte lige lidt i statistikken og fandt ud af, at faktisk kun 9 børn har fået navnet Aiden i 2015. Og at der på nuværende tidspunkt findes 2 eller derunder med navnet Aiden Davodi. Og at der i 2016 er tilkommet en Davodi i Danmark og det er så min søn :0) umiddelbart er jeg også den eneste der bærer navnet Charlotte Davodi, så vi er lidt specielle herhjemme he he.. 

Held og lykke med at finde det rigtige navn til dit barn, vi tog tid om at blive helt enige om navnet til vores. 
Hvis i ikke har nok i at læse min blog, kan jeg anbefale at i også læser med her: http://karinakoch.dk