Mit liv generelt som kommende mor

Tanker i uge 31, så tæt på og alligevel så langt fra

Tanker i uge 31 – så tæt på og alligevel så langt fra. Ikke mindst mentalt!

Jeg er nu gået ind i uge 31 og tanken om at terminen nu er så tæt på, får hovedet til at snurre, hold nu op der er mange tanker, der drøner rundt og intet af det er til at tage og føle på.

Intet føles som om man i virkeligheden kan forberede sig på noget så ukendt. Hvilke bøger er gode at læse, hvilke videoer er værd at se, hvad skal man pakke i tasken til hospitalet. Det svære her er ikke så meget hvad man skal have med til babyen, men mere til sig selv. Hvad kan man overskue at have på, findes der noget i skabet der er ammevenligt. OMG… der er meget at tage hensyn til. Men jeg har lovet min mand at pakke den i denne weekend, så det er bare med at komme i gang.

Men det er jo kun en af de tanker der fylder. En anden er tanken om selve fødslen og smertelindring herunder.

Jeg deltog for kort tid siden, på en temadag hos Mamaprofylax, der omhandlede forskellige muligheder for smertelindring under fødslen. Det var utroligt spændende, jeg anede ikke ret meget om hvilke muligheder for smertelindring der fandtes, deres eventuelle bivirkninger og virketid. Men der blev forklaret, oplyst om bivirkninger, vist og afprøvet nogle af de muligheder der var. Selvfølgelig de ikke medicinske ;0)

Inden jeg deltog, tænkte jeg, at jeg ikke skulle have epidural med mindre jordemoderen anbefalede det og havde en god grund hertil. Og det kan der jo være, hvis smerterne er så uudholdelige at det hele føles som en uoverskuelig kamp eller hvis fødslen trækker i langdrag, fordi babyen ikke vil finde sig til rette. Og jordemoderen til temadagen forstærkede kun denne tanke.

Der er en del bivirkninger ved epidural, de er dog ikke farlige, men tanken om at den egentligt kan bedøve så meget, at veernes kraft mindskes og man så skal ud i at have  ve drop, som også kan have bivirkninger, og at man ikke har styr på sin krop, tror jeg umiddelbart ikke, er noget jeg kan tage et valg om at gå med til, før jeg lige har prøvet de mere alternative former for smertelindring. Og der var flere end jeg troede, Rebozo som er en måde at bruge et tørklæde som støtte på, Chili plastre, Kampfer plastre, massage, akupunktur, varme bade osv.

På kurset prøvede jeg et chili plaster, hvor det aktive stof i chili, capsicum, har en mild nervelammende effekt og øger kroppens naturlige endorphine produktion, samt åbner døren til din krops eget medicinskab, den varmede så vildt, at jeg forestiller mig en vis smertelindring der hvor man sætter plastret. Forestiller mig udfra de mange år med heftige menstruationssmerter at lænden er der, jeg mærker smerterne mest. Så i skrivende stund venter jeg blot på at få dem hjem.

Derudover flyver tanker om fødselsforberedelse også rundt.

Det eneste jeg kan kapere vedrørende dette lige nu, er at låne bogen “smertefri fødsel” og se videoer fra drdksundhed på Youtube, måske er jeg blevet klogere til næste indlæg. Gode råd modtages med kyshånd.

God søndag.

 

 

Pakkeliste "hospitals taske"

Pakkeliste “hospitals taske”