Close
All inclusive med en 3-årig!
facebook pinterest twitter

All inclusive med en 3-årig!

Avatar
faderstuen 21 juli 2018, 04:54

Står du overfor en rejse med et barn? Så er her lidt tips, lært på den hårde måde, så du ikke behøver bekymre dig lige så meget som jeg gjorde!

Destinationen var Kreta, og hotellet var all inclusive.
Vejret var spået til at være akkurat som man håbede; 28 grader med fuld sol, næsten vindstille og varmt vand!

Pakkelisten var taget fra internettet, og vi havde forsøgt at forudse så mange situationer som muligt. Det er stort set umuligt, så her er, i listeform, vores erfaringer fra rejsen.

Lufthavnen:

Når du ankommer til en lufthavn, er det nemt at blive stresset over de mange mennesker, lange køer, check-in, baggage-aflevering og alt det der hører sig til en lufthavn.
Det gode ved lufthavne er, at der altid er meget at kigge på, når man som vores barn er 2 et halvt år gammel.

Gør dig selv en tjeneste og kom i god tid. Der er ingen grund til at skulle hive et barn rundt i lufthavnen med 40 km/t, hvis man kan gøre det til en oplevelse.
Brug noget tid på at kigge på lufthavnen og forklare dit barn hvordan alting hænger sammen.
“Når man skal flyve, skal man aflevere sine tasker derovre, og så flyver de dem ned til Kreta, det er altså smart!”

Lad dit barn indgå i samtalerne du har med personalet. På den måde bliver det lidt nemmere at forholde sig til det hele.
Vi brugte den klassiske: “Så skat, så skal du give din bamse til den søde dame, så den kan få lov at køre en tur på båndet”.

Det gjorde hele oplevelsen for vores datter meget bedre, da hun selv havde en smule kontrol over situationen.

Brug lidt tid på at kigge ud på flyvemaskinerne, og tal om at i skal derud om lidt. Det gav, hvert fald for vores datter, en tryghed i hvad der skulle til at ske.

Flyveturen:

Mange børn oplever problemer med ørene, og der findes omtrent 7000 forskellige teorier og tricks til, hvordan man mon undgår sådan noget.
Vi stak vores datter en slikkepind og en ipad, så klarede hun sig faktisk fint.
Et godt tip; tag en lille hovedpude med i håndbagagen. Vores datter sov noget af turen, og det ville have været fedt, hvis hun kunne have haft en pude, i stedet for mors lår.
Det kan godt være en skræmmende oplevelse at kigge ud af vinduet på et fly, når man er så højt oppe, men hvis du er heldig nok at få en plads med vindue, så prøv at forklare barnet hvad der sker. Det er en vild og spændende ting, sådan at se skyerne oppefra.

All-Inclusive:

Et hotel med all-inclusive tilbyder oftest en stor buffet til hovedmåltiderne. Husk at snuppe et æble eller noget brød med derfra, så i har lidt snacks at gumle på, når den lille bliver småsulten halvanden time efter morgenmaden. Du kan med fordel have en lille ziplock-pose i pusletasken, som du bruger som snack-bag.

Med en stor buffet, kan det være svært for børn at overskue alle de valg der er. En god taktik er at vælge nogle ting for barnet, og så forsigtigt prøve at lade barnet vælge lidt selv også.
Hvis du er helt oppe og ringe på sundhed, så kan det være farligt at slippe et barn fri ved en buffet som indeholder trøfler, kager og pommes frites i rå mængder.
Overvej selv tanken; her er alle de ting jeg normalt ikke må spise, lige til at snuppe, og der er meget af det!

Poolen:

SOLCREME! MASSER AF SOLCREME!
Vores barn var rullet i faktor 50 fra sekundet hun stod op. Det er ikke ret meget der er værre end at være forbrændt, og hvis man er så lille at man ikke forstår hvorfor huden brænder, så bliver ferien ikke ligefrem en fornøjelse.
Vi var gået all in og havde købt en UV-dragt til vores datter.

Det er en slags hel-badedragt med ærmer og ben, men lavet af samme materiale som en badedragt (nærmest).
Det virker måske lidt ærgerligt at pakke barnet ind, når man nu er på ferie, men vores lille blege, rødhårede datter, skal nærmest ikke tænke på solen før hun bliver rød.

Køb også et bar badevinger eller en badevest. På den måde kan selv de helt små hoppe i poolen selvom de ikke kan bunde.

Vi købte en lille oppustelig gummebåd, så når vi badede i havet, sejlede hun rundt sammen med os, fri for skarpe sten og søpindsvin. Jeg fik sparket til en af dem, og tro mig, det er ikke en oplevelse der skal overgå en 3-årig.

Generelle tips:

Sørg for, som sagt, at have en hovedpude med til barnet. Der er noget velkendt over ens egen pude, som gør det lidt nemmere at falde i søvn.

Nyd ferien! Selvom det kan virke som lidt af en opgave at rejse med en 3-årig, så er det stadig ferie. Husk at nyde turen og lad dit barn opleve hvor fantastisk det kan være, når horisonten pludseligt udvides og hverdagen byder på lidt flere soft-ice end normalt!

Det er ikke ligeså besværligt som det lyder!
Faktisk var det meget nemmere at rejse med et barn, end alle andre havde fortalt mig. Der var mindre skrig, mere forståelse og meget mere ro på end jeg forventede. Husk, ikke at tage sorgerne på forskud. Det kan sagtens være, at dit barn er meget bedre til at rejse end du tror!

Jeg håber i får en lige så god tur som vi havde!

/Dennis