Close
En farmor fortæller: den første overnatning
facebook pinterest twitter

En farmor fortæller: den første overnatning

Avatar
faderstuen 22 november 2016, 07:55

I denne weekend oplevede vi endnu en “første”.
Vi havde vores første nat uden Gaia.

Vi har gruet dage længe, men var blevet enige om, at det nok var det bedste for alle, hvis hun kom i gang med at overnatte uden os.
At køre fra mine forældres hus den aften, var noget af det mest skræmmende jeg nogensinde har gjort.
Mine forældre er uden tvivl et af de tryggeste steder jeg kunne efterlade Gaia i verden, men det føltes bare helt forkert at tage hjem uden hende.

Siden jeg ikke var til stede til overnatningen, har jeg overladt tastaturet til min mor, så hun kunne fortælle om oplevelsen fra bedsteforældrenes vinkel.

img_20161

Farfar opdaterer de nervøse forældre, mens Gaia spiser.

 

“Vores barnebarn Gaia har overnattet hos os for første gang! Derfor var vi noget nervøse for, hvordan det ville gå – og det på trods af, at vi jo selv har haft små børn, og også har passet min kusines datter Isa meget.

Vi var dog overbeviste om, at det nok skulle gå, for det værste der kunne ske var, at hun græd. Forældrene var til at få fat på, selvom vi farforældre ville gå -endog meget langt, før vi ville ringe efter dem :O)

Gaia og hendes forældre havde været til fødselsdag, og Gaia sov da de ankom, men hun nåede dog at se, at hun var hos os, inden hun blev puttet.

Weekendsengen var sat op for enden af vores seng, og alt var klart.

Vi fik udførlige instrukser af forældrene mht. hvornår hun typisk vågnede, hvad de gjorde for at få hende til at sove videre, ritualer, mad osv.

Vi var enige om, at vi ville gå tidligt i seng, da vi var (næsten) sikre på, at vi ikke ville få sovet meget.

Vi sendte en sms til forældrene om, at alt var godt, og at hun snorksov :O) Det tror vi de blev glade for :O)

Lige inden vi ville i seng, vågnede Gaia. Hun kom over i vores seng, og så startede festen. Hun snakkede, kom med lyde, sagde “dada” (som betyder far), vendte og drejede og vendte og drejede og vendte og drejede sig, og så startede hun forfra :O)

Vi var begge bevæbnet med en ekstra sut – og det fik vi meget sjov ud af, for når Gaia mistede sin sut, gav farfar hende sin reserve, og når den så  `forsvandt`, sendte farmor sin over til farfar, og ledte efter den bortkomne sut – og vise versa :O)

Vi grinede mange gange i løbet af natten, for det lille menneske fyldte mere end os 2 farforældre tilsammen, og snakkede flere gange – og førte lange samtaler med os og sig selv :O) Vi fik dog 3-4 timers søvn – sammenlagt :O)

Det skønneste øjeblik var dog, da hun på et tidspunkt lagde sig over til farfar – naturligvis på tværs af sengen – og benene og den lille ble-numse over mod mig. Hun sagde højt og tydeligt: DADA og lagde hovedet på hans skulder – jeg nåede lige at tænke: Nuuuur – så slog hun den sødeste prut – lige i fjæset på mig :O)

Vi stod op kl. 7 – tog dynen med ind i stuen, fik morgenmad og legede til kl. 10, hvor vi lagde hende i barnevognen og kørte en kort tur, så sov hun :O)

Vores overvejelser og nervøsitet var fuldstændig overvurderet – og vi talte flere gange om, at det var gået over AL forventning! Gaia havde ikke været ulykkelig en eneste gang, og det har bare været så hyggeligt!

Naturligvis blev det hele veldokumenteret med billeder og små videoklip til forældrene, da de kom for at hente Gaia :O)

Vi er trætte, men man er jo også mere `på`; man plejer kun at være 2 i sengen og de eneste lyde man plejer at høre er den andens snorken :O)

Vi glæder os rigtig meget til Gaia kommer og sover hos os næste gang! :O) Tusind tak for lån af vores barnebarn.”

img_20161120_084019

 

Efter oplevelsen af den første overnatning, er vi alle sammen enige om, at det ikke bliver sidste gang.
Gaia havde hygget sig gevaldigt, og vi forældre havde rent faktisk sovet en hel nat.
Det var enormt forvirrende at vågne og opdage at solen var stået op!

Det virker måske trivielt at have sit barn på overnatning hos bedsteforældrene, men som de fleste ved, er al begyndelse svær.
Vi var bare heldige, at vores begyndelse ikke var så svær endda.

Bedsteforældre er ganske særlige væsner. De har anderledes regler, et anderledes overskud og er en uudtømmelig kilde af kærlighed. Den kærlighed de udviser for Gaia, er helt og aldeles ren og upåvirket.
Når jeg ser Gaia grine med hendes bedsteforældre, bliver jeg stolt, glad og helt inderligt lykkelig på en måde jeg ikke rigtigt kan forklare. Det gælder i øvrigt også for hendes mors side af familien.

Min far fortalte mig engang, at før han fik børn, var min mor placeret sikkert og solidt, øverst på hans mentale piedestal. Da han fik børn, blev hun væltet af. Han fortalte at hvis han skulle vælge mellem børnene og hans kone, så ville børnene vinde hver eneste gang.
Jeg forstod ikke helt hvordan han kunne komme frem til den beslutning.
Det gør jeg nu.

De fleste har minder om overnatninger hos deres bedsteforældre. Om manglende regler for indtagelse af slik, forskudte sengetider og en form for hygge der kun eksisterer hos dem.
Jeg er sikker på at Gaia er på vej ind i nogle oplevelser, der for evigt vil varme hendes hjerte.

/Dennis