Close
Om forældresnak
facebook pinterest twitter

Om forældresnak

Avatar
faderstuen 28 februar 2017, 10:04

Her på bloggen taler jeg meget om børn, forældreskab og lignende.
Det er naturligt, da bloggen er født til netop det formål, og opererer på en platform der henvender sig til nuværende og kommende forældre.
I mit eget liv taler jeg mindst lige så meget om børn, forældreskab og lignende.

Der går ikke en dag hvor jeg ikke nævner dagplejen, valget af vådservietter, dybdegående analyse af farven på børns afføring eller noget andet tilpas internt for folk med børn.
Når man taler så meget om børnerelaterede ting, er der jo en god grund til det; det er jo fordi børnene fylder ufatteligt meget i hverdagen.
De fleste børnefamilier kan nikke genkendende til denne rutine:

Stå op, bleskift, morgenmad, overtøj, aflevering. Gå på arbejde, afhente barn, lave mad, puttetid, huslige opgaver, 2 afsnit for meget på Netflix og sengetid.

Den observante læser vil opdage, at der ikke er mange ting på den liste, der ikke involverer børn, eller pasning af disse.
Hvis man brugte dagen på noget helt andet, ville det være noget andet der fyldte.
Så ville rutinen måske indeholde heste, computerspil, byg-selv-projekter, golf eller romantiske krydstogter.

Og så ville det være netop dé ting man talte om.

Det der er gået op for mig, er at de fleste mennesker ikke har et atoms bredde af interesse for min hverdag med børn, med mindre de selv har børn i nogenlunde samme alder.
Det er der ikke noget ondt i, men hvis ikke din hverdag involverer børn, så er du fløjthamrende ligeglad med hvilken zink-salve der bedst udrydder røde numser. Det skulle da lige være hvis du selv døjer med rød numse, men så er diskussionen måske en anden, og så bør du egentligt nok spørge en læge. I øvrigt er den fra Matas ret god.

Det der er vigtigt at huske, er at når din hverdag er fyldt med en given ting, så skal du passe på med at fylde dine sociale interaktioner med den ting.
Det er okay at tale om de ting der fylder din hverdag, men niveauet af specifik information skal skrues ned.
Det gælder i øvrigt også jer, som ikke laver andet end at løbe i træningscentret og løfte tunge ting, mens i betaler for det. (Der kom min mening om træningscentre da vist lige frem)
Jeg vil gerne høre om træningen, det er slet ikke det. Jeg er bare bragende ligeglad med hvilken protein-pulver du vurderer er den bedste, eller hvorfor dine squats er blevet 13% bedre efter din nye kost er blevet en realitet. (Jeg er i øvrigt ikke helt sikker på hvad fanden squats er, men Google siger det er skov-skider-positionen)

Det handler om balance, og det er næsten altid folk med børn der ikke kan finde ud af den.
Min telefon er fyldt med billeder af Gaia. Der er faktisk næsten ikke andet.
Tro mig, hvis jeg ikke havde en aktiv stemme i hovedet der forhindrede mig i det, ville jeg vise de billeder til alle jeg mødte. Jeg har verdens mest nuttede datter, hvem ville ikke gerne se et billede af hende klædt ud som sommerfugle-fe til fastelavn?!
Svaret er simpelt; mine forældre vil gerne se billedet. Thats it.

Jeg kan måske hive en halvhjertet interesse ud af mine kollegaer, men det er da også kun fordi de er fanget i samme pause-stue som mig.
Derfor er fora som dette gode.
min-mave.dk tilbyder en platform hvor vi kan komme af med alle vores tanker, bekymringer og ideer om livet med børn. Vi kan søge råd, få hjælp, dele erfaringer og tale om de detaljer, som ingen andre gider høre om. Det er fantastisk at det findes, og det sparer vores omgangskredse for en masse, for dem, ligegyldig information.

Det er vigtigt at finde sit forum. Et sted, hvor alle er enige om hvad der er fedt.

Men nu er jeg i den småbørns-hverdagslevende alder, og jeg vil gerne høre om dine børn! Så bare fortæl! Så kan vi udveksle billeder af vores udklædte børn, diskutere zink-salver og børneeksem til langt ud på natten og drikke 2 glas rødvin mere, for lad os nu være ærlige. Det har vi fortjent, efter den uge vi har haft med et feberramt, kindtandsvoksende barn!

/Dennis