Close
Guide til sommerland med børn
facebook pinterest twitter

Guide til sommerland med børn

Avatar
faderstuen 25 juli 2016, 06:58

I weekenden var vi i Djurs Sommerland.

Jeg har været der mange gange, senest til mit polterabend, hvor drengene gav mig en fantastisk øl-drevet tur gennem barndommens glæder ved rutsjebaner.

Denne gang var vi sammen med Gaias mormor, moster, onkel og kusine.
IMG_1947
Hvis du selv står overfor en tur i sommerland med et mindre barn, er her 4 gode råd.

1. Pak dagen før!

Når man skal i sommerland med en baby, er der flere ting man skal huske. Faktisk er der omkring tusind ting, men det er betydeligt flere, end hvis du bare selv tog derud.
Hvis du ikke har pakket dagen før, bliver det nemt en lidt stresset oplevelse, for man glemmer altid et eller andet når man er stresset.
Man skal huske tøj til sol, tøj til regn, tøj til blæst og tøj til eventuelle apokalyptiske vejr-fænomener. Du har aldrig for meget med.
Man skal huske mad, solhat, tæppe, bleer, vådservietter og en ubarmhjertig mængde af andre ting, som stort set aldrig kan være i pusletasken.

(Bonustip: køb en større pusletaske. Nej, den du har er ikke stor nok)

2. Glem dine planer!

Babyer arbejder ikke på samme skema som alle os andre. De er fløjtende ligeglade om du gerne vil prøve “Juvelen” i dag.
Personligt er jeg ikke den store forlystelses-gænger, så jeg meldte mig frivilligt til at være “ham der holder øje med baby og tasker”, mens de andre prøvede ting.
Det passede mig fint, men hvis du gerne selv vil op i rutsjebanerne, så sørg for at have en anden person, der gider være babysitter imens.

3. Glem de normale rutiner!

Det kan godt være, at det kun gælder for vores familie, men Gaia har det med at sove på ret specifikke tidspunkter.
Når man så introducerer en hel park fyldt med mennesker, lyde, hunde og folk i pirat-kostumer, så bliver det en lille smule svært for det lille menneske at sove.
Ikke alene er det svært at sove, det er faktisk svært at koncentrere sig om noget som helst. Det inkluderer også spisning.

4. Maskotter kan være skræmmende

Man ser dem tit i diverse forlystelsesparker. De stakkels medarbejdere, der har fået til opgave at tage maskot-kostumet på.
Der må være omkring en milliard grader derinde, og jeg har virkeligt ondt af dem.
Vi mødte en hamster-agtig-egern-type maskot, som indeholdt noget nært det mest tålmodige menneske i verden.
Han/hun stod dér i dragten, delte krammere ud til ungerne og holdt humøret oppe for alle os andre.

Gaia synes som sådan at hamster-egerne-hygge-kramme-dyret var spændende nok, men mest på afstand. Det var lidt overvældende at komme tæt på dyret, så vi tog et hurtigt billede, og kom videre. Vær opmærksom på, at maskotterne kan virke skræmmende på ungerne. Som man kan se på billedet herunder har Gaia allerede fundet sit “Could you not?” ansigt.

IMG_1957
Alt i alt havde vi en fantastisk dag i Djurs Sommerland. Det er meget tydeligt at hele stedet er indrettet til familie-aktiviteter, og det gør det betydeligt nemmere at håndtere en hel dag i bragende solskind, mens ens baby overopheder på fulde gardiner.
Gaia klarede dagen flot, og hun kollapsede af træthed, allerede da hun blev sat i bilen på vej hjem.

IMG_1966

Forlystelsesparker kan være helt fantastiske oplevelser. Det er bare vigtigt at tage afsted på børnenes premisser. Hvis du tager afsted med en voksen tilgang til parken, så bliver det en meget stressende dag.
Slap af, nyd solen, snup en is og prøv at huske hvor magisk det hele var dengang man var barn.
God tur!

/Dennis