Close
At udfordre sit barn
facebook pinterest twitter

At udfordre sit barn

Avatar
faderstuen 5 april 2018, 08:55

Jeg er den stolte far til en pige på 2½ år.
Hun er efter alle standarder og regler helt normal, og hendes udvikling synes at følge andre børn på hendes alder.

Men det er en konstant bekymring for mig, om hun følger med, så hun ikke falder bagud i forhold til hendes jævnaldrende. Jeg får tit en form for tidlig ‘børnehave-angst’, når jeg pludseligt kommer til at overveje, om hun nu også er god nok til at tælle, kunne tage flyverdragten af og på selv og om hun er i stand til at holde ordenligt fast, når hun gynger.

De fleste forældre kender den stolthed man får, når en pædagog roser barnet. Det behøver ikke være ret meget mere end: “Hun er ret dygtig, sådan sprogmæssigt”, før jeg nærmest allerede har udleveret et diplom med påskriften: “ÅREST BARN! BEDSTE I SIN ÅRGANG”.

Men når man som jeg, og sikkert (læs: forhåbentlig) også mange andre forældre, går og bekymrer sig om sine børns udvikling, så er det godt, at der er folk derude, der tænker på netop dét.

Vi er så heldige, at have fået lov til at teste en kuffert fra HappyHello – og du kan få 50 kr. i rabat på din første kuffert med koden: minmavedk.
Ved at kigge på dit barns alder og køn, designer HappyHello en pakke af legetøj og sender direkte hjem til dig.
På den måde, kan man eksempelvis få en pakke ind af døren hver måned, som er specifikt designet til dit barns udviklingsstadie, og som vil underholde og udvikle dem igennem legen.

Vores kuffert indeholdt følgende:

PART_1518523258407

En familiekalender
To pakker med træ-legemad og -kager
En legebrødrister i træ
En lille pung
Et stort dobbeltsidet puslespil
Et forklæde
2 små træfigurer der lidt ligner Kajkager, og som Gaia har døbt hr. Suresen og Gladesen.
En pakke med PlusPlus byggebrikker

Der var så mange sager, at vi var nød til at dele det op, så hun ikke fik det hele på én gang.
Alle tingene, var noget som vi kunne se hun gad. Hun blev både glad og begejstret, og kunne ret intuitivt finde ud af det hele, uden den store forklaring.

Vi har ind imellem set, at vi har købt legetøj til hende, som hun nok ikke var klar til. Så sidder hun bare og stirrer lidt, og ved ikke rigtigt hvad hun skal bruge det til.
Det er så dejligt simpelt med børn. Hvis det virker, så virker det fra starten af! Selvfølgelig må man som forældre nogle gange hjælpe en leg igang eller videreudvikle en leg lidt for at den kan fortsætte, men man behøver ikke vente ret længe, for at se om legetøjet er faldet i god jord.

Med sagerne fra kufferten, behøvede vi ikke engang at åbne den, før det virkede. Selve kufferten var spændende nok, og som hun selv sagde: “Den er (s)maaart, far!”

Hun fik hurtigt travlt med at vise os alle tingene, fylde den lille pung op med madvarer, forklare puslespilsbrikker og tage forklædet på sammen med hendes “Elsa-kjole”.

Jeg var helt reelt overrasket over, hvor godt de havde ramt hendes alder.
Jeg mener, jeg bor sammen med min datter, og jeg kan have svært ved at finde ud af, hvad jeg skal købe til hende, for at give hende den rigtige udfordring, uden at den er for svær eller kedelig.

Jeg ved godt, at man selv kan researche sig frem til det rigtige legetøj, som skal gives på de rigtige tidspunkter af barnets liv, men jeg synes, det er en jungle.
Det virker til, at man skal have en pædagogisk uddannelse for at gennemskue hele læringsprocessen.

Lige nu er både legesagerne og den egentlige “kuffert” blevet en integreret del af hendes værelse.
Kufferten (som jeg egentligt havde tænkt mig at smide ud), er blevet hjem for en del af hendes i forvejen store udvalg af lege-mad, og er i skrivende stund fyldt til randen med alverdens sager.

Med HappyHello, kan man være med fra starten af barnets liv, og helt frem til de er 6 år gamle.
Det betyder, at jeg kan lægge lidt af mine bekymringer på hylden, og i stedet fokusere på andre ting.

Og min blog er et heldigvis et ret tydeligt bevis på, at jeg ikke løber tør for bekymringer lige med det første.

Du kan bruge dette link og få dine 50 kr. i rabat ved første kuffert med koden: minmavedk.

/Dennis