Close
Styrk din babys kreativitet og balance imens du er gravid
facebook pinterest twitter

Styrk din babys kreativitet og balance imens du er gravid

Avatar
fitnessforgravide 18 december 2015, 12:04

 

Der er så meget fokus på at træne baby, stimulere, lege og tumle med baby når baby er kommet ud til verden. Og fokus på efterfødselstræning, kom i form efter fødslen, få din krop tilbage osv.

 

Men hvorfor bruger vi ikke noget af det krudt under graviditeten? På baby og mor?

 

For mor er det jo velkendt, at træning, bevægelse og dans kan give mere energi, lykkefølelse og endda smertelindre den gravide krop i form af bl.a. endorfiner der fiser rundt i kroppen, når man bevæger sig, danser og træner. Og udover, at du får en stærk krop til graviditeten, kan vedligeholde din styrke, smidighed og din grundform og kan du måske endda også få mere selvtillid og mod til at gå fødslen i møde.

 

Men vi glemmer nogle gange alle de fantastiske ting, der også er for babyen i maven – og hvis ikke din egen (gravide) krop er motivation nok for at holde dig i gang, så er din baby måske? Al den baby-craze der er både før og efter fødslen med udstyr, forberedelser, snak til maven, syng for den, lyt til musik osv. kan med fordel også bruges på træning og bevægelse.

 

”I den her verden, hvor der er så meget stress på den ene og den anden måde – stress kan jo slå babyer ihjel faktisk – så tænker jeg, hvad med, at mor lige startede med at have fokus på sig selv. Og så den vej også gjorde noget fantastisk for barnet.”, siger Maria-C. Stumbeck fra Motherlicious. der har fokus på dans for gravide og efter fødslen.”

 

For udover at en gravidkrop der er i god form giver en sund moderkage (= gode vilkår for baby der vokser i maven), så stimulerer du også babyens vestibulærsans (balancesans) via bevægelse og dans. Og det er med til at give gode forudsætninger for bl.a. babyens kreative sans og intelligens.

 

Maria siger i den forbindelse:

”Det understøtter jo netop også, at når barnet er ude, så er det jo her, at mor og barn har en unik mulighed for at lave noget bevægelse sammen og skabe synergi. Ligesom inde i maven.”

 

Vil du vide mere, så kan du købe bogen FITNESS FOR GRAVIDE lige her på siden.

 

forside