Kokostoppe

kokostoppe

Lige så meget som jeg elsker at eksperimentere med komplicerede opskrifter og bruge tid på de mindste detaljer. Lige så meget elsker jeg klassikere, der er lige til at gå til og som man aldrig går galt i byen med, så derfor her en helt klassisk opskrift på kokostoppe.

For mit vedkommende er ingredienserne altid noget jeg har i mit køkken, så derfor er det også perfekt til en søndag eftermiddag, hvor man lige bliver lidt lækkersulten.

Tid: ca. 45 min
Antal: 20-25 toppe

Ingredienser:

1 spsk. smør
120 g. kokosmel
120 g. sukker
2 æggehvider eller 30 g.
100 g. Mørk chokolade

Sådan gør du:

Inden du starter tænder du oven på 180 grader.

Så starter du med at smelte smørret i en tykbundet gryde ved svag varme. Når det er smeltet (må ikke brune!) røres sukkeret i, når det hele er blandet godt sammen til en lysegul masse tilsættes kokos, og sukkermassen fordeles godt i kokosen. Sluk blusset, og saml massen med æggehviderne.

kokostoppe_masse

Og så er det ellers bare om at forme fine små toppe på en bageplade med bagepapir. Man kan enten forsøge sig med 2 skeer eller bruge hænderne, det er ret snasket – men det er nok den metode, som jeg, trods alt synes er nemmest.

Bag midt i oven i 15-20 min. Hold øje med dem for lige pludselig går det stærkt, og det går ret meget ud over smagen hvis de bliver brændt.

kokostoppe_med_chokolade

Når de er kølet lidt af dyppes de i mørk chokolade og hvis du er den utålmodige type kan et hurtigt smurt i køleskabet få chokoladen til at størkne hurtigere, og så er det ellers bare om at få brygget kaffen, og få dem på bordet.