Påske skum-pops

paaske-skum-pops

Disse påskekyllinger er lavet ud fra samme princip som popcakes, men istedet for kage inden i, er der en skumfidus. Det gør projektet hurtigere at gå i gang med og er meget mindre omfattende end popcakes. Jeg har set at de nogen steder bliver kaldt for marshmallow-pops – så på dansk bliver det i min verden til skum-pops 🙂

De er sjove at lave sammen og man kan hurtigt give dem forskellige søde og sjove udtryk.

Tid: 45-60 min
Antal: 18 stk.

Ingredienser:

18 skumfiduser
200 g. Hvid chokolade
Gul + Rød pastafarve
1 tsk. past. æggehvide
1 lille stykke mørk chokolade
5-6 spsk. florskukker
Popcake pinde eller f.eks. pinde til grillspyd.

Sådan gør du:

Start med at smelte den hvide chokolade, enten i en chokoladesmelter eller i vandband. Mens den smelter kan du vælge 16 flotte skumfiduser, den pose jeg købe var fyldt med skæve skumfiduser, men det kan være du er mere heldig. Sæt dem på pinde så de er klar til at blive dyppet.

Når chokoladen er smeltet farves den forsigtigt gul, det er altid godt at tage lidt farve af gangen og så røre ud, på den måde er man sikker på man ikke lige pludselig har farvet for mørk. Nu er gul ikke den sværeste farve men nogen gange kan man godt blive overrasket over hvor meget f.eks. en grøn kan farve.

paaske-skum-pops_1

Når chokoladen er flot gul er du klar til at dyppe skumfiduserne, da de sidder på en pind gør det, der lidt nemmere. Sørg for at skummet er helt dækket af chokoladen hjælp evt. lidt til med en ske. Slå forsigtigt pinden ned mod kanten, så den overskydende chokolade løber af. Sæt dem herefter til tørring.

paaske-skum-pops_2

Når chokoladen er tørret, er de klar til at blive pyntet. Jeg bruger royal icing til at pyntet med, alternativ kunne man godt farve mere hvid chokolade, men jeg synes det her er nemmere at styre da det ikke skal holde en bestemt temperatur. Jeg vil også gerne have at øjnene skal være helt hvide, og det er hvid chokolade jo ikke helt.

Royal icing er en glasur, der bliver lavet med æggehvide i stedet for vand, det gør den tykkere og får den til at tørre helt hårdt op. Hæld ca. 1 tsk. æggehvide op i en lille skål, og sigt florsukker i lidt ad gangen til den får en lidt sej konsistens, ca. 5-6 spsk. Tag ca. halvdelen og hæld op i et lille kræmmerhus lavet af madpakkepapir (pergamentpapir) eller alternativt hjørnet af en frysepose. Tag nu resten og farv det rødt med en rød pastafarve til næbet. Hæld den røde glasur op i et andet kræmmerhus, så du har et med hvid og et med rød glasur klar.

paaske-skum-pops_3

Klip forsigtigt spidsen af kræmmerhuset, og begynd forsigtigt at sprøjte glasuren ud og gå i gang med at give dem “liv”. Jeg har altid noget ekstra pergament papir på bordet så man lige kan prøve lidt inden og så man kan rense spidsen indimellem. Og så er det jo bare at slå sig løs.

paaske-skum-pops_4

Til den sorte prik i øjnene har jeg brugt en lille smule smeltet mørk chokolade som jeg blot “malede” på med en tandstik.

paaske-skum-pops_5

Jeg har lavet mine kyllinger meget simple men det er jo kun fantasien der sætter grænser så hvis du synes de skal have en hat eller noget andet sjovt så er det jo bare at gå i gang.

Jeg har skrevet man skal bruge pastafarve. Det er fordi de er letter at styre + de farver mere uden af tilsætte væde, hvilket kan være en stor fordel når man har at gøre med noget der gerne skal bevare sin konsistens, f.eks. når man laver royal icing, her vil man jo helst ikke have at den bliver vandet når man tilsætter farven. Hvis den gør det, kan man jo altid tilsætte lidt mere florsukker men det er nemmere hvis det ikke er nødvendigt.