Close
Tjek på børneforsikring?
facebook pinterest twitter

Tjek på børneforsikring?

Avatar
forsikring 31 oktober 2013, 10:57

baby girl destroying smartphone


Er mit barn dækket af en kommunal ulykkesforsikring i daginstitutionen? Hvilken forsikring dækker, hvis mit barn får den indskydelse at give min iPhone et bad i toilettet? Hvad skal jeg stille op, når min 2-årige søn i et ubevogtet øjeblik finder en flaske rød frugtfarve og hælder den ud over sig selv og et ubehandlet trægulv?

Hvis vi tager det sidste først, så starter du med at rive dig selv i håret over din dumhed. Derefter skrubber du ungen med sæbe under hyl og skrig og krydser fingre for, at han i løbet at en uge eller to er holdt op med at ligne et jordbær. Som det tredje skrubber du gulvet og finder ud af, at det ikke går af. ÆV!!

Dette er mit første blogindlæg her på siden, og det vil handle om, hvilke forsikringer der er gode at have som børnefamilie – og som kan være oversete i mange tilfælde.

Børneulykkesforsikringen er ofte oversetBoy playing
Mange forældre tænker ikke på om deres børn er forsikrede, når de er små. Dog er det især vigtigt, at gå sin forsikring efter i sømmene, når der kommer en lille ny, da børn ikke nødvendigvis er dækket af deres forældres forsikringer. Derudover kan der oveni købet være flere tusinde kroner at spare om året, hvis man på samme tid sammenligner priserne på samtlige af ens forsikringer.

Børnefamilier skal især være opmærksomme på, at børn fra august 2011 ikke er dækket af en kommunal ulykkesforsikring i landets dagsinstitutioner mv. Det betyder, at børn skal have deres egen ulykkesforsikring for at være dækket økonomisk mod uheld. Børn er heller ikke automatisk dækket af deres forældres ulykkesforsikring. De fleste selskaber tilbyder at dække børn gratis de første leveår, men det kræver, at du oplyser selskabet om, at de skal skrives på forsikringen. Herefter skal du huske, at der skal tegnes en selvstændig børneulykkesforsikring.

Smadret iphone?
Det kan også være en god idé som børnefamilie at overveje en tilvalgsforsikring, der dækker pludselige skader på indbogenstande. Alt efter hvilket forsikringsselskab du har, kan sådan en forsikring være delt op i flere tilvalgsdækninger eller være samlet under en fejl og uheldsforsikring. En sådan forsikring vil erstatte den iPhone, dit barn gav et bad, men jeg kan fortælle, at den ikke erstatter det ødelagte gulv, da den kun gælder genstande der skal man have fat i en hus- eller bygningsforsikring.