Close
50 års jubilæum i Københavns dagpleje
facebook pinterest twitter

50 års jubilæum i Københavns dagpleje

Avatar
friluftsmor 12 maj 2016, 10:03

“Dagplejen er ved at uddø…”, denne overskrift var at finde i Jyllands posten tilbage i 2007, og i januar 2016 kunne FOA oplyse at der igennem de sidste 8 år er sket en halvering i den kommunale dagpleje.

Med det som indledning vil jeg gerne fortælle jer lidt om hvad det er for en institution vi har valgt til Storm, og hvorfor vi har valgt at sætte ham i en dagpleje.

Mor og far var i dagpleje

Og det er helt rigtigt, både min kæreste og jeg gik begge i dagpleje da vi var helt små. Jeg elskede min dagplejemor, og jeg havde faktisk en kontakt til hende helt op til jeg blev teenager. Det synes jeg er fantastisk. Der sker bare noget mellem en dagplejemor/far og deres børn og det synes jeg er helt essentielt når man er så lille som dagpleje/vuggestue børn er.

Jeg ved der er mange der taler om at der er en hård overgang når et dagplejebarn så kommer i en børnehave, primært på grund af de mange børn, de store lokaler osv.
Det er sikkert også rigtigt nok (jeg har jo af gode grunde ikke prøvet det på egen krop endnu), men i mit hoved stiller jeg det sådan her op.

  • kommer trygt fra mors barsels arme til vuggestue helt ned fra 6 mdrs alderen (i samme normering som børnehaver)
  • kommer trygt fra dagplejemor/fars arme til børnehave fra cirka 2 år og 10 mdrs alderen

Hvad lyder bedste for mig, for min familie og hvorfor?
Vi har valgt dagplejen fordi jeg synes at det er for tidligt at sende et barn ud hvor der er rigtig mange børn. Jeg er ikke vild med at afleverer på en stue, jeg kan bedre i mit hoved magte at afleverer i et andet hjem. Jeg er vild med den tilknytning man har til en dagplejemor/far, og vigtigst af alt den tilknytning dagplejemor/far har til barnet.

Og jeg vil slet ikke argumenterer i mod at der ikke kommer til at være en benhård periode når man skifter fra dagplejemor/far til børnehave, MEN! jeg vil hellere have at dette benhårde skift sker i en senere alder, en alder hvor det er at min dreng kan løbe hen til en voksen hvis han er ked af det, han kan endda sige hvad der er galt. Og for mig er det hammer vigtigt at det hårde skift ikke ligger fra 6-12 mdrs alderen (vuggestue alderen), men senere i livet.

Derfor har vi valgt dagplejen.

50 års jubilæum

Det smerter mig derfor at læse at dagplejen er ved at uddø, for det er dagplejen jeg tror på. Det er dagplejen der for mig giver mening og jeg ville simpelthen blive knust hvis jeg ikke kunne sende alle de børn vi vælger at få i dagpleje!

Derfor er det hamrende vigtigt for mig at være med en dag som dagplejernes 50 års jubilæum (i går), det var Københavns dagpleje der havde dette flotte jubilæum, og det skulle være stort. Så de havde lejet Rådhuspladsen.
Der var hygge, smil og glade dage. Vi spiste frokost sammen, der var live musik med de dejligste børnesange og solen stod højt på himlen.
Jeg havde taget fri den dag, og Storm’s gudfar havde også fri så vi hyggede resten af dagen. Storm’s far var også med til at fejre den store dag.

Der blev holdt lidt taler også, men det var svært at hører. Dog skal det siges at Københavns Dagplejere har fået en tilbagemelding på 73% af deres børns forældre har været tilfredse eller yderst tilfredse med at vælge Københavns Dagpleje! Det synes jeg er vildt flot!

IMG_7947

Vi prøvede om Storm ville males i ansigtet, han sad helt stille og synes egentlig det var ovre alt for hurtigt 🙂

Storm og far får sig lidt frokost.

Storm og far får sig lidt frokost.