Close
Ældre mødre er bedre mødre…… Er de?
facebook pinterest twitter

Ældre mødre er bedre mødre…… Er de?

Avatar
friluftsmor 21 marts 2017, 14:19

Hallooooooo, jeg er her stadig. Jeg sidder blot i slutfasen af mit speciale og derfor bliver alt min tid brugt her.

Jeg har dog valgt at bruge min overspringshandling i dag på at skrive min mening om dette her nye studie som har et dagens lys. Et studie der går på at ældre mødre er bedre mødre, som kommer i en tid hvor det er vi kæmper med fertilitets behandlinger som aldrig før, folk bliver ældre inden de bliver mødre OG hvor man mener at det står så kritisk til at man er nødt til at lave en kampagne der hedder knald for Danmark…..

Ved du ikke hvad det er for et studie jeg taler om så har du her et link: nyt studie

 

Er en yngre mor så en dårlig mor?

Vi vælger tit at se det hele meget sort/hvid, og hvis ældre mødre er bedre mødre er en ung mor så en dårlig mor? Mange vil helt sikkert svarer ja, bare ved at vende udsagnet om, men er det nu også rigtigt?

Jeg er virkelig ved at være træt af at alt skal opstilles i kasser, vores børn skal passe ind i kasser, og det skal de hele livet. Du kan næsten ikke komme nogen vegne i dag uden en diagnose hvis barnet afviger bare en smule fra en kasse. Nu vælger vi så også at få børn på mange forskellige tidspunkter og generelt hedder det sig at vi bliver ældre og ældre.

Men er det ikke en ligeså stor omvæltning for en første gangs mor på 35 at blive mor, som det er for en pige på 20 år at blive mor? Det er det største i ens liv at blive mor, det kan ALLE mødre skrive under på. Det har da INTET at gøre med hvor gamle vi er? Har det?

Rummelige eller dovne?

Studiet forklarer at der er bedre trivsel hos de børn der er født af ældre mødre fordi ældre mødre er mere rummelige end de unge. Rummelige? ja eller dovne?

Hvordan kan man måle sådan noget, hvordan kan man lave et sådan studie på individuelle mennesker hvor også børnene er helt unikke og individuelle? Jeg mangler svar, jeg mangler at der er nogen der kritisk går ind i studiet og siger, hvad så med den fald gruppe af børn der trives VILDT godt hos yngre mødre og den fald gruppe der trives MEGA dårligt i den ældre generation?

Jeg forstår ikke at bare fordi man har en statistik der hedder sig at X antal procent trives bedre med ældre mødre at det så har noget som helst at skulle have sagt.

Jeg vælger faktisk at kalde det dårlig journalistik, for hvad er det af det studie fra Århus Universitet vi ikke ser?

Ung og ældre

Jeg har været så heldig at min svigermor har været den selvsamme de sidste 11 år, i 7 af det år har jeg haft fornøjelsen af min svigerinde også, (min kærestes lillebrors kone) som er 6 år yngre end jeg. Og det har ALDRIG været nogen hemmelighed at når der blev talt om børn mellem min svigermor og jeg så kom den tit “Sidsel (min-mave) bliver mor før dig”, og jeg kunne kun grine og nikke, for hvor havde min svigermor ret.

Kender I ikke dem I jeres omgangskreds? dem der hvor man bare ser på dem og tænker, ja det er en mor det der. Dem der der bare har det vilde børnetække og som slet ikke skræmmer sig over at tage omkring andres børn og lege med dem og hvad har vi ikke alt? Den diametrale modsætning til det ville være Rachel fra serien Friends som ses på billedet herunder ;-P

rachelholding ben

– I mange år mindede jeg nok en del om billedet her i forhold til børn.

Når min svigermor og jeg snakkede om det så gav det bare så meget mening og derfor har det aldrig nogensinde kommet bag på mig at Sidsel skulle blive mor før mig, jeg var slet ikke klar!!

Det var jo ikke fordi jeg hadede børn, jeg kunne sagtens sammen med børn, men det var bare ikke lige det mest spændende for mig at have nogle selv på det tidspunkt. Og det var det ikke i meget MEGET lang tid.

Fordi jeg slet slet ikke var klar så var mit modsvar altid, “jeg skal lige have en uddannelse først”, man svarer ret ofte på spørgsmål om børn når man har været sammen med den samme mand i mange år. Vi var begge enige om at uddannelserne skulle i hus først.

Skæbnen ville noget andet

Midt i min uddannelse blev jeg ramt hårdt, jeg havde VIRKELIG brug for at blive mor! Heldigvis var min kæreste samme sted som jeg og vi valgte derfor at blæse på ALT vi før havde sagt og smed vores prævention.
Vi blev forældre til vores lille viking som denne blog handler om.

Og for de nysgerrig, Sidsel blev mor FØR mig, da hendes skønne datter er 3 måneder ÆLDRE end vores lille viking.

Er Sidsel en dårligere mor end jeg?…. NEJ!

Er jeg en dårligere mor end Sidsel?…. NEJ, for vi er mor på hver vores måde fordi vores børn er ikke ens!!
Vores børn ligger UTROLIG tæt på hinanden aldersmæssigt, og der er 6 år imellem Sidsel og jeg. Hun blev mor som 21 årig og jeg som 27 årig. Er jeg så en bedre mor end Sidsel?
HAHAHHA, ej undskyld jeg må lige grine højlydt og længe engang. Selvom vi har fået børn med fædre der er brødre, så er der SÅ stor forskel på vores unger, og det vil der blive ved med at være. Begge vores børn trives…. oooh no.. for real?

Du kan ikke måle i alder hvad en god mor er, HELLER ikke trivsel! Begge vores børn trives i stor stil og vi har på ingen måder opdraget ens.

Ærlig talt så tror jeg det handler om hvornår man i livet får brug for at kaste kærligheden på et barn. Jeg kunne og kan SLET ikke se mig selv som mor i Sidsels alder, og jeg tænker tit over det, for jeg bliver tit spurgt. Men da jeg var 21 år gammel, phew! Godt jeg ikke blev mor der, MEN, det er MIG som individ der har det sådan. De piger, der bare er født til at blive mor (og JO de findes) de skal da bare give den gas!

Du vil til enhver tid finde børn der ikke trives hos en ung mor, men du vil i den grad også finde børn der ikke trives hos en ældre mor. Derfor….

Bliv mor/far når DU er klar!!

Det er mit sidste opråb til folk, op i røven med samfundet, op i røven med livstil og karriere, op i røven med medierne og alt deres mundbræk.

BLIV FORÆLDRE NÅR DU ER KLAR!

Børn passer ikke ind i det liv du lever uanset hvor lang tid du venter. Du er nødt til at tilpasse dig på mange områder når to bliver til tre.

Jeg ved det, jeg sagde længe “jeg skal liiige have en uddannelse først”, ja og hvad så? så skal man jo også lige på arbejdsmarkedet, have opbygget karriere inden man kan tillade at gå på barsel?? Hvornår så?

Nej nej, vent til du er klar, om det så betyder du bliver klar i en alder af 19, 35 eller venter til det ikke længere er muligt for dig at få børn så er det KUN dig der bestemmer.
Og børn de trives sku ALLERBEDST der hvor de er ønsket! Det kan du ikke sætte en alder på!

SLUT!