Close
Dåben
facebook pinterest twitter

Dåben

Avatar
friluftsmor 12 oktober 2017, 11:52

Dagen kom tættere og tættere på, farmor var stadig hos os og hjalp med alt det praktiske i forhold til den vilde viking, men bagte også småkager i ugens løb. Der var nok at se til, hjemme i det sønderjydske var farfar i fuld gang med at lave kartoffelsalat.. ja der var virkelig nok at se til.

Dagen før

Vi havde aftalt at få købt ind om fredagen, og det gjorde vi så, jeg farmor og den stærke viking. Vi havde en indkøbseddel at gå ud fra og vi fik stort set alt og det gik ret stærkt, vi var meget stolte!

Dagen før skulle vi så lave det hele, menuen bestod af pølsehorn, pizzasnegle, sandwich, frikadeller og kartoffelsalat. Til dessert skulle der være muffins og småkager.

Vi gik i gang fra morgenstunden lørdag, og det gik rigtig godt, det største problem var at vi kun havde to ovne, den i festlokalet samt den hjemme. Så det var faktisk det der tog tid, at stå og vente på at kunne få næste plade ind.

Der blev bagt og bagt og bagt, og det gik super godt, hen over middag ankom min mor og min svigerfar og de hjalp også til. Jeg var ret glad for at alt var planlagt på forhånd for det hele lykkedes bare, også borddækningen.

Forvirret storebror

Den vilde viking kunne ikke rigtig finde sig selv i alt det bagværk, og han var pylret og ret forvirret. Heldigvis har han en god veninde fra børnehaven, og jeg skyndte mig at skrive til hendes familie og hører om hun var hjemme og havde lyst til at lege, skæbnen ville at de var på vej ned i byen og svingede lige forbi os for at tage den vilde viking med. Så kunne han hygge sig med sin veninde og vi kunne fokusere på at blive færdige i en fart.

Efter de havde været i byen trak de hjem til veninden hvor de også hyggede sig, vi fik og vide vi kunne hente ham når der var lidt mere ro på, og det gjorde vi så kl 16, og han var slet slet ikke færdig med at lege, sagde at vi bare kunne smide sko og jakker, og sætte os ned, det var meget sødt.
De havde hygget sig helt vildt og var igang med at lave perler da vi ankom.

Som aftenen skred frem

Omkring middag den dag fik jeg en sms fra en veninde om at vores fælles yndlingsband kom og spillede på Nørrebro. åååh nej, det er 2 år siden jeg sidst var til koncert med dem, men altså jeg havde jo en barnedåb og forberede og min veninde var også inviteret, så hun vidste godt at det nok blev et nej, men hun ville lige sige det fordi hvad nu hvis.

Jeg snakkede med min svigermor og høvdingen om det, som jo allerede kunne mærke på mig at hvis jeg ikke ‘fik lov’ til at smutte, så ville jeg nok komme med en masse gode undskyldninger for hvorfor jeg skulle alligevel.

Så da jeg først fik denne post så fik jeg ellers bare fart på for at blive så færdig som muligt, så jeg faktisk kunne tillade mig at tage afsted. Og da jeg stod og skulle ud af døren, så manglede der blot noget icing ovenpå vores cupcakes og alle frikadellerne, igen så havde vi et ovn problem…. kun to ovne og 6 kilo fars….

Min svigerfar stod og lavede frikadeller til den helt store guldmedalje alt imens jeg tog på nørrebro teater for at hører tre sange med yndlingsbandet, til Late Nite på nørrebro teater.

Over midnat

Da vi så kom retur igen, så gik jeg straks igang med icing og vi havde fået lavet fine små sukkerbilleder med den stærke viking på, og de skulle klippes og lægges på! Phew!
Det lykkedes altså! Vi nåede i mål og kl 2 lå jeg i min seng og kunne sove med god samvittighed over at vi var nået i mål. Nu manglede vi blot festen dagen efter!

Dåben

Jeg var faktisk så spændt jeg ikke kunne sove, men det lykkedes da så til sidst og så kom dagen. Jeg havde glædet mig helt vildt meget til at fejre den stærke viking, i stedet for alt skulle handle om hvornår næste kontrol skulle ligge og hvordan det nu gik. Så handlede dagen bare om den stærke viking og om at han skulle have sit navn!

Som ved den vilde vikings dåb havde vi en helt fantastisk gudfar. Samme gudfar blev spurgt om ikke han ville stå gudfar til den stærke viking også, og det ville han så hjertens gerne. Faddere var også blevet spurgt og alle havde sagt ja så det var dejligt!
Som gudfar (bærer af barnet) bliver man jo altid lidt nervøs, for tænk nu hvis den lille mus begynder at skrige, og som I får har hørt om så skriger den stærke viking jo ikke helt lydløst må man sige. Men da han kom over til sin gudfar, så kiggede han bare på ham, han var helt betaget, og ja det samme var gudfar.

Kirken

Under hele højmessen, dåb, vand og håret, sange og ja alt så sagde den stærke viking nærmest ikke en lyd. Det blev til lidt små pludren men ellers ikke noget, og som om det ikke skulle være nok så faldt han i søvn efter dåben i armene på gudfar…. ååårh! Det var bare så sødt!

Det var en meget smuk dåb, og det betød bare så meget at kunne give den stærke viking sit navn, vi var alle meget stolte og rørte.

Den stærke viking sovende hos gudfar

Den stærke viking sovende hos gudfar

Festen

Tilbage til festen, og alle gæsterne som var kommet, og maden sat på bordet. Jeg havde egentlig skulle bruge aftenen før på også lige at skrive en tale, men da jeg tilbragte min aften på Nørrebro teater måtte jeg tage den på føleren og så havde jeg hele tiden ville afslutte med et digt som min veninde havde sendt mig. Digtet hedder Velkommen til Holland og kan findes sidst i dette indlæg.

Jeg holdte en tale fordi jeg ville gerne gøre det klart for folk at den stærke viking er ligesom alle andre, og han skal behandles derefter. Ja han er kronisk syg, men det skal han nok få og vide fordi hospitalet bliver en stor del af hans hverdag. Det er ikke noget hans familie og venner skal tage sig af. Høvdingen og jeg er stadig de samme, vores dør står altid åben og det gør den stadig, også selvom det er hårdt at have den stærke viking som kræver sit.
I bund og grund fik jeg sagt at folk ikke behøver at tage hensyn til os, og gå på listefødder eller mene at de ting de tumler med af problemer ikke skal snakkes om omkring os, for “vi har jo nok at se til”. Og selvom vi har det så vil vi ikke kunne bærer ikke at kunne være der for vores venner og familie og derfor var min tale ikke så meget til den stærke viking som den var fra en stærke viking.

Maden

Maden

Efter talen, som jeg selvfølgelig brød grædende sammen i (sidste vers af Velkommen til Holland), så havde vi en rigtig god fest, vi havde fået en gæstebog fra tante Sidsel og Onkel Torben og den blev taget i brug med det samme, samtidig havde vi også en fin tegning som min veninde havde tegnet. Princippiet i tegningen var at der skal klistres små skyer på tegningen som viser guderne fra Asgård ovenover skyerne og vikingerne nedenunder. Og på disse skyer skulle man skrive ét ord man synes beskrev den stærke viking, noget man synes han skulle hører eller noget helt tredje. Jeg skal nok smide et billede om at denne når den er helt færdig, den er blevet super flot!! (Den mangler en ramme).

borddækning

Borddækning

blomster

Den smukkeste buket blomster

 

 

 

 

 

 

gavebord

Gavebord

 

Vi havde en helt fantastisk dag, den stærke viking klarede det hele til UG. Det var super dejligt at se venner og familien igen og vi kunne ikke have været det foruden. Det var et skønt afbræk i vores hverdag.

Efter at have rengjort festlokalet skulle vi hjem og pakke det sidste, vi havde nemlig en tid på Riget om mandagen kl 7.30, den stærke viking skulle i operation og have en mavesonde….

 

Digtet: Velkomment til Holland

Af Emily perl Kingsley.

Jeg bliver ofte spurgt om,                                           

hvordan det er at leve med

og opdrage et barn med

handicap – bedt om at

hjælpe mennesker , som ikke                    

har haft den enestående

erfaring , med at forstå den ,

med at forestille sig , hvordan

det ville føles.

det er sådan her…..

At vente et barn er som at

planlægge en drømmerejse –

til Italien.

Du køber en masse

rejsehåndbøger og lægger

eventyrlige planer.

Colosseum , Michelangelos

David , gondolerne i

Venedig. Du lærer dig

nyttige vendinger på

Italiensk. Alt er meget spændende.

Efter måneders spændt

forventning kommer endelig

dagen. Du pakker dine

kufferter og tager af sted.

Flere timer senere lander

maskinen. Stewardessen

kommer ind og siger :

”velkommen til Holland”.

“Holland?!” råber du.

“hvad mener du med

Holland? Jeg har bestilt en

rejse til Italien! Jeg skulle

være i Italien! Hele mit liv

har jeg drømt om at komme til

Italien!”

Men der er lavet om på

fartplanen. Maskinen er

landet i Holland , og der må

du blive.

Det er vigtigt , at de ikke

har ført dig til et rædsomt ,

fælt , snusket sted , fuld af

pest , sult og sygdom. Det er

bare et sted , som er

anderledes.

Så du må ud og købe nye

rejsehåndbøger.

Og du må til at lære et helt

nyt sprog.

Og du møder en helt ny

type mennesker , du ellers

ikke ville have mødt.

Det er som sagt et sted , der

bare er anderledes.

Tempoet er langsommere

end i Italien ; der er ikke så

pragtfuldt.

Men når du har været der

et stykke tid og har fået

vejret , ser du dig omkring……

Og opdager efterhånden , at

der er vindmøller i

Holland……og Holland har

tulipaner. Holland har

endda Rembrandter.

Men alle , du kender , har

travlt med at rejse til og fra

Italien….og de praler af ,

hvor vidunderligt de havde

det der. Og resten af dine

dage vil du sige : ”ja , det var

der , jeg skulle have været ;

det var det jeg havde planlagt”.

Og smerten ved det vil

aldrig , aldrig , aldrig

nogensinde fortabe sig….for

tabet af den store drøm er et tab

af stor , stor betydning.

Men….hvis du bruger dit liv

til at sørge over den

kendsgerning , at du ikke

kom til Italien , bliver du

aldrig fri til at værdsætte og

nyde det helt specielle , det

virkelig vidunderlige…..ved

Holland.