Close
Den blødeste numse med stofbleer
facebook pinterest twitter

Den blødeste numse med stofbleer

Avatar
friluftsmor 8 august 2016, 11:55

Jeg har bevæget mig ud et sted hvor jeg bestemt ikke kan bunde. Jeg lærer, jeg suger viden til mig og jeg undersøger hele tiden og stadigvæk. Og på den note vil jeg gerne fortælle jer om en drejning i vores liv og ikke mindst den lille vikings.

Der var rigtig mange ting jeg ikke vidste under min graviditet, flere verdner jeg slet ikke vidste eksisterede. Fx., vikler, moderne stofbleer og meget andet.
Grunden til jeg nævner lige præcis de to førstnævnet ved navn er at jeg er blevet ordenligt overbevist om at havde jeg haft den viden noget før havde min hverdag set en del anderledes ud.

Jeg har skrevet et indlæg omkring at vikle sit barn, så i dag vil jeg gerne præsentere jer for den moderne stofble verden.

Puslebordet som fjende

Jo, for cirka 6 måneder siden fik jeg lige fanget denne verden, og jeg undersøgte hvad det dog gik ud på. Jeg fik kontaktet nogle rigtig skønne mødre der gerne ville låne mig lidt bleer så jeg kunne se hvad det var for noget, men jeg kom desværre fra det hele igen og det blev lidt glemt.

Den lille viking begyndte så her for nylig at flippe fuldstændig når han blev lagt på et puslebord. Ikke tale om at han ville skiftes. Vi prøvede at skifte ham stående og give ham bukse bleer på, men der var en kamp uanset hvad vi gjorde. Og jeg kunne simpelthen ikke holde til at der skulle være gråd så mange gange om dagen. Værst var det når der var tale om en ble med gaver (læs: ), der ville den lille viking heller ikke skiftes. Ikke tale om, han flygtede rundt i lejligheden som var han stukket af fra den værste forbrydelse.

Høvdingen og jeg herhjemme prøvede så at holde ham nogenlunde ble fri (bar numse) en hel weekend for at se om det var fordi han var potte klar. Det kan man ikke ligefrem sige, flere gange skete det at han blot tissede på gulvet og så udbrød han HOV, men først når ‘ skaden’ var sket.
Vi spurgte også flere gange om han skulle tisse, han blev sat på toilettet, men der bliver ikke tisset. Og sådan gik det ellers.

Stofbleer

Så var det at jeg hæv stofble muligheden frem på bordet igen, og snakkede med høvdingen om vi ikke godt kunne prøve det?
Indskudt sætning: stofbleer kan ikke suge nær så meget som engangsbleer, og fornemmelsen af at man har tisset (ubehag) kommer efter en ret god tissetår ved et barn på stofbleer frem for voldsomt meget tis eller flere omgange af tis i engangsbleer. Altså, barnet på stofbleer får fornemmelsen af at have tisset (kropsbevisthed). (kommer an på barnet og mængden af tis selvfølgelig). Det er ikke en kritik af engangsbleer, det er faktisk det at engangsbleer er så voldsomt absorberende i dag at børn ikke mærker de tisser, det er ikke altid en positiv ting synes jeg.

Jeg sagde til høvdingen at mit håb er at den lille viking ville opnå en kropsbevisthed så han faktisk ikke så puslebordet som et fjendtlig mål og som bare skulle undgåes.
Høvdingen synes det lød fint (ikke overbevist), og vi bestilte en lånepakke fra ko & ko som vi så ville have hjemme i 14 dage. I denne pakke er der 5 forskellige bleer, hvoraf en af dem er en natble. (der findes MANGE forskellige bleer, så man kan hurtigt købe sig fattig i de forkerte).

14 dage gik

I løbet af de 14 dage prøvede vi de forskellige bleer, jeg fandt hurtig en favorit og resten blev ikke brugt meget. Natbleen blev brugt tre nætter og to af de nætter vågnede den lille viking og var helt tør. Han ventede faktisk med at tisse til han havde fået en anden ble på.

OG OG OG!!! en dag da vi sidder og leger lidt med modellervoks hører jeg en prut. Jeg spørger den lille viking “skal du prutte?”, han får svaret ja og jeg siger han skal skynde sig ud til far. Han hopper ned fra sin stol og går ud til høvdingen ude på toilettet. Høvdingen får taget bleen af og får sat den lille viking på toilettet. Og der var bonus!!
Jamen hvad for noget? ser man det??!! Vi var simpelthen så stolte, vi klappede og dansede vist også en lille dans (ja man gør mange sære ting som forældre).

De 14 dage gik, og vi skulle sende pakken retur. Så jeg spurgte høvdingen hvad hans mening var efter de 14 dage. Han sagde: “jeg er faktisk positivt overrasket, jeg troede de fyldte meget mere”.
Det var helt fantastisk at hører ham sige det, for jeg var helt hooked på 3. dagen 😉

Kan man reelt mærke forskel

Efter at have sendt pakken retur til ko & ko skulle vi så have anskaffet et stash (beholdning), og det er ret dyrt at starte stofbleer op. Så vi tager det meget stille og roligt, og får vores næsten 2 årige dreng stille og roligt over på sine nye stofbleer. Vi har forelsket os en type stofbleer kaldet lommebleer, og der findes oveni det så rigtig mange mærker der laver lommebleer, men det vil jeg slet ikke kede jer med her. De fåes i alle prisklasser, alle farver og ja meget mere.

Jeg er som sagt stadig selv helt vildt ny i denne verden men jeg kan mærke at det er den helt rigtige vej at gå. Så sent som i går blev der råbt inde fra puslebordet, det var høvdingen der råbte: “skaat, han har selv peget på sin svampebob firkant ble, han vil gerne have den på. Nej hvor er den sød til ham”.

Lidt brugte bleer der blev købt hjem som start. (Den gule er svampebob bleen).

Lidt brugte bleer der blev købt hjem som start. (Den gule er svampebob bleen).

men HVORFOR?!

Ja hvorfor vælger man så at få sit barn over på stofbleer, her kommer der lige en liste af grunde og de er i meget vilkårlig rækkefølge, men fælles for dem alle er at det er grundene til vi har valgt at gå over til bløde og lækre stofbleer.

  • Kropbevisthed: statistisk set bliver stofble børn hurtigere renlige end engangsble børn.
  • Miljø: engangsbleer bliver smidt ud og man bruger MANGE bleer, stofbleer genbruges og kan gå i arv fra barn til barn.
    Jeg er i øvrigt også træt af at hører om bleer med lotion der vinder bedst i test i diverse magasiner. Det er ikke til at vide hvad man udsætter ens lille barns numse for, men kemi er der i hvert fald i.
  • Kvalitet: blødheden i de bleer og det man faktisk sætter mod dit barns lille numse er bare ultra lækkert.
  • fertilitet (drengebørn): engangsbleer i dag kan indeholder ABNORMT meget væske, der sker faktisk en overproduktion af fugt i bleområdet på engangsbleer og denne fugt sammen med varme kan nedsætte fertiliteten hos drengebørn. Man skal passe på drenges pung allerede fra start.

Aaah come on, get reel, det kan ikke passe der ikke er nogle minusser ved at have stofbleer. og jo det er der da måske også, men positiviteten som ovenfor beskrevet vejer bare mere. Men I får også de minusser jeg tænker I sidder og tænker på:

  • Mere tøjvask: Jeg synes faktisk ikke det er slemt, jeg har ikke en beholdning der er stor nok til at vaske kun bleer, men har hørt fra andre erfarne stofble mødre at det handler om 1-2 ekstra vaske om ugen.
  • Bæ bleer: Der findes økologisk papir man kan lægge i bleen for at fange afføring og når barnet går til fast føde så kan man faktisk bare skylle bleen i toilettet og lægge den til vask. Jeg har endnu ikke haft en ble jeg ikke har kunne få HELT ren og der er sket MANGE bæ bleer i forhold til hvor kort tid vi har kørt på stof.
  • Penge: Det er dyrt at starte op, og derfor er låne bleer en genial ting! Hvis du har et barn på 2 år og det er sidste barn i flokken kan det økonomisk ikke betale sig, så skal det være miljø, kvalitet og sådan noget der spiller ind.

Vi er super glade for valget om at gå over til stofbleer, og vi er sikre på at Storm også nyder det, da han hellere vil have en stofble på end han gider de dumme engangsbleer 🙂

Frisk luft fra
Friluftsmor

overvej lige hvor lækre stofnumserne er!  Den lille viking i sin Captain America ble.

Overvej lige hvor lækre stofnumserne er! 
Den lille viking i sin Captain America ble.