Close
Den lette udvej… Samsovning
facebook pinterest twitter

Den lette udvej… Samsovning

Avatar
friluftsmor 7 november 2017, 11:36

Det er overalt i dag, sådan er du den perfekte forælder, kom i form som mor, er du en curlingmor? Tag testen her…

Vi bliver plastret til med dårlig samvittighed alle steder fra med ny forskning, om børneopdragelse, det sunde alternativ, ej at forglemme Facebook og Instagram hvor vi kun ser glansbilledet af en hverdag med børn.

Bevares jeg gider da heller ikke se på en Instagram profil der kun smider dårlige dage op, men spørgsmålet er hvad vi gør med alle disse informationer. Hvis du får dårlig samvittighed som mor, så sluk. Hvis du blot får et smil på læben så fortsæt endelig.

En af de ting som jeg synes er hård kost er når andre tror noget om den måde høvdingen og jeg gør tingene er fordi det er den nemme udvej. Der er super meget I medierne omkring det at være curling forældre. Forældre der ikke tør sige deres børn i mod i håb om at en konflikt afværges. Forældre der taler blidt til deres børn uanset støjniveauet hos barnet er pludselig en forælder der er underkuet? Forældre som lader deres børn sove i dobbeltsengen fordi de ikke magter at tage kampen op med at de skal sove på eget værelse.

Undskyld hvad? Kan nogen svarer mig på hvorfor børn SKAL sove på eget værelse? Hvorfor er det SÅ vigtigt at få dem ud af det soveværelse hurtigere end ilden brænder?

Hjemme hos os der sover vi alle fire, altså hele familien i et og samme rum. Hvorfor? På grund af tryghed! Som ny første gangs mor røg min kun 4 mdr gamle viking ind for sig selv… WOW! Han sov, bevares men vi nåede et punkt omkring 2 års alderen, ja faktisk op til vi skulle flytte til Hillerød hvor han kravlede tilbage i vores seng og vi kunne ikke drømme om at afvise ham. Hvordan forklarer I jeres børn derhjemme at man altså er stor nok til at sove for sig selv når mor og far sover sammen… Tyg lige lidt på den..

Ved os er samsovningen altså ikke et spørgsmål om at vi ikke magter at kæmpe for at få den vilde viking på eget værelse. For vi har en regel der hedder sig at man er Altid velkommen inde ved mor og far. Søvn handler om tryghed, og derfor så putted han der hvor han er tryg.

Han har sin egen junior seng på sit eget værelse, men han bruger den ikke. Måske en dag han siger “mor jeg vil gerne sove i min egen seng”, jeg stopper ham ikke. Det er sket et par gange, men lige nu nyder vi alle at dele seng. Selvom høvdingen har sagt at vi burde forstørre den en smule, så der er lidt mere plads til os alle.

Et ret unfiltered billede af vores soveværelse.

“du lader dit barn bestemme, curlingmor”, Ja i den her situation så lader jeg mit barn bestemme hvor han gerne vil sove. Men det betyder ikke at jeg lader ham bestemmer hvornår han skal i børnehave, lader ham få kage til aftensmad eller for den sags skyld lader ham bestemme sin egen sengetid. Nej nej, så få lige styr på HVAD en curlingmor egentligt er…. Og så lad være med at pege fingrer! Fint I ikke samsover hjemme hos jer, det blander jeg mig ikke i, men tro ikke at jeg ikke kan finde ud af at sætte grænser for mit barn blot fordi vi deler en dobbeltseng.

Tal ordenligt til hinanden, vi er alle sammen mødre.

Møs fra friluftsmor

PS.  ‘jamen hvad så med sex?’ kreativitet min ven, der er sku andre steder at dyrke tjuhej end i dobbeltsengen!