Close
Få nu den cykelhjelm på…
facebook pinterest twitter

Få nu den cykelhjelm på…

Avatar
friluftsmor 3 august 2016, 13:41

forældre!!

Ja du hørte helt rigtigt! Se så at få den cykelhjelm på dit hoved!

Vi bor i København, som er en cykelby. Hver eneste morgen cykler den lille viking og jeg godt 12 km, tur retur fra dp/studie og hjem igen. Og det skræmmer mig og se hvor mange forældre der ikke har cykelhjelm på.
Det sker at jeg også ser børn uden cyklehjelm og der bliver jeg virkelig indebrændt og skidesur, mest fordi jeg har set meget små børn uden hjelm. (Er den i stykker? Glemte du den? …. ingen undskyldninger, tag bussen!).

Så her er mit opråb! Det er klart at alle forældre gerne vil beskytte deres børn og giver dem hjelm på, men hvorfor har du ikke selv en hjelm på?
Jeg kunne forestille mig nogle af de bedste teenager undskyldninger kommer frem i jeres hoved lige nu.

  • Jeg har ikke en
  • Den er grim
  • Den passer ikke til mit tøj/stil
  • Mit hår bliver helt ødelagt

Men ved du hvad! drop det! Og jeg skal fortælle dig hvorfor du SKAL have den cykelhjelm på.

Da den lille viking var meget lille var jeg på kursus, kurset hed “småbørn og ulykker”, og her fortalte en Falck mand med 35 års erfaring en ting eller to om hvad han havde set omkring alle mulige ulykker der kan ske med børn.

Noget han sagde sidder stadig rigtig meget i mig. Og jeg citerer:
“Når du cykler sammen med dit barn, barnet har hjelm på og du som forældre ikke har; hvad sker der så hvis I bliver påkørt eller vælter, barnet har det ‘fint’ og du ligger bevidstløs på vejen fordi du ikke havde hjelm på?”

Og hvor har han ret! Hvad sker der? Børn må sidde i en cykelstol fra de er mellem 8-10 måneder (barnet SKAL kunne sidde selv). Lad os sige der sker en påkørsel, eller I vælter i høj fart. Du er bevidstløs og barnet (som måske ikke engang kan gå) er forskrækket og mor/far vågner ikke. Forventer du at dit barn helt ned i alderen 10 mdr skal kunne ringe 112? Kalde på hjælp? Nej, vel?

Så få den hjelm på!!

Herhjemme har alle i familien hjelm på, og det har vi ALTID når vi cykler. Jeg er oprindeligt fra sønderjylland, og da jeg først flyttede til Århus (og senere hen København) blev jeg skræmt af den fart cyklister har. Jeg fik en hjelm med det samme og jeg har ikke kørt uden hjelm siden.

Og hvis du stadig sidder tilbage med nogen af undskyldningerne så har du her nogle svar:

  • Jeg har ikke en (så køb en)
  • Den er grim (så find en du kan lide, de findes i ALLE støbninger, farver mm i dag)
  • Den passer ikke til mit tøj/stil (se ovenfor)
  • Mit hår bliver helt ødelagt (så sæt dit hår når du ankommer til arbejde)

Du har et ansvar som forældre overfor dine børn! Hjelm, nu!

Beklager den hårde tone, men det er bare så vigtigt.

Frisk luft fra
Friluftsmor