Close
På ferie…. uden forældre
facebook pinterest twitter

På ferie…. uden forældre

Avatar
friluftsmor 23 august 2015, 11:03

Vi kender den alle sammen, den evige nyhedsstrøm der kommer ligeså snart en ny ferie står for døren. ”Nikolaj og Louise holder ikke ferie med deres forældre…”

Det er virkelig noget der kan få folk til tasterne, og ja jeg skriver folk for det er ikke nødvendigvis forældre der har en mening. Personer uden børn, fx pædagoger mfl. har også en mening denne debat.

 

Min egen mening lyder nogenlunde sådan her

 

Nej! Jeg synes ikke det er i orden eller fair overfor sine børn at lade dem være i institution når du selv har ferie og måske endda rejser ud af landet.

De kommentarer jeg kan finde omkring forældre der gør det er:

  • at de er bange for ikke at kunne underholde deres børn
  • de har brug for fritid til dem selv uden børn
  • der skal laves så meget nyt i og omkring hjemmet at børnene ikke får noget ud af at være hjemme.

Jeg må indrømme at jeg er af den overbevisning at alle forældre vil det bedste for deres børn, det er jeg nødt til at tro på ellers kan jeg ikke leve med mig selv.

Men for at tage det punkt for punkt så vil jeg mene de ovenstående forældre skal mande sig lidt op og

  • lytte til Lola Jensen, familie vejleder der gang på gang er i Go’ Morgen DK for at fortælle forældre at de altså ikke behøver at have alt muligt planlagt i børns ferier
  • her tager jeg et citat fra en god bekendt som er mor til to: ”kan du ikke slappe af med dine børn har du et seriøst problem”
  • den sidste vil jeg bruge min egen sunde fornuft og måske planlægge at børnene kan være med i projektet, i det omfang de kan magte det.

 

Men hvad fanen ved jeg

 Hvorfor skal jeg spille den kloge? Det prøver jeg bestemt heller ikke, der kan være SÅ mange årsager til hvorfor forældre holder ferie og børnene bliver i institution. Jeg siger bare at jeg som person IKKE er fan af at det er den måde man gør det på.

 

Vi vender lige situationen

Har I prøvet det? Igen jeg er ret ny, og første gangs mor med stort F. Men har nogen af jer prøvet at jeres børn har holdt ferie uden jer?

Det er præcis hvad min kæreste og jeg udsætter vores lille purk for lige nu. Han er meget tæt på at være 1 år og uge 35 har vi i lang tid nu vidst at mor her ville få bundhamrende travlt! Det er der som sådan ikke noget galt i, for far er jo stadig hjemme.
Så ville skæbnen at far fik et helt nyt job der kræver meget af hans tid!

Farmor og farfar kom til undsætning og foreslog for et par uger siden ”hvorfor holder han ikke bare ferie hos os?”.
Men hov? Er det nu okay, kan jeg sende min søn på ferie mens jeg arbejder 24/7 i en uge?

Min kæreste og jeg snakkede om det og vi blev enige om at det eneste vores søn ville se til os var to stressede forældre der hentede ham fra dagpleje for at lave aftensmad hvorefter han bliver puttet.

Det alternativ vi blev tilbudt fra hans bedste forældre var en uges ferie hos dem, cirka 400 meter fra hans onkel, tante og kusine der kun er 3 måneder ældre end ham.

Fri fra stress, fri fra dagligdagens udfordringer som der jo er i en familie.

Så vi valgte alternativet, det betyder at lige nu er vores lille dreng hos sine bedsteforældre og min kæreste og jeg går ind i en utrolig hektisk uge der for vores vedkommen faktisk allerede starter i eftermiddag med det første arbejde.

Vi ser derfor først vores søn igen på lørdag, hvor han har haft, forhåbentligt, den dejligste uge med sin bedsteforældre som han allerede nu har en fantastisk relation til.

Vi er trygge

Vi mener det var det bedste for ham og i det store og hele med om børn holder ferie med eller uden deres forældre og om forældre der holder ferie uden deres børn. Det handler vel i bund og grund om du som forældre kan se dig selv i øjnene når dagen er omme.
Vi kender ikke alles historie og derfor er det vigtigt at se på sig selv i stedet for at lade bøger, psykologer, pædagoger mfl. bestemme hvad der er bedst for jeres familie.

Rigtig god søndag.