Close
Første tur til tandlæge
facebook pinterest twitter

Første tur til tandlæge

Avatar
friluftsmor 29 september 2015, 18:41

Jeg troede det var løgn da der en eftermiddag dumpede et brev ind i min e-boks om at Storm var blevet indkaldt til tandlæge. Drengen er 1 år?!

Jeg ringede ind, og ganske rigtigt, de ville gerne se Storm til hans første tandlæge besøg.
Det skal så lige siges at mor er er vandvittig tandlægeskræk, så jeg forhørte mig hos farmand om han ikke godt kunne tage med. Mest fordi jeg slet ikke ønsker at vores søn skal få tandlægeskræk og da slet ikke fordi hans mor er det.

Dagen kom

hvor vi skulle til tandlæge, og den dag var så i går. Vi bliver kaldt ind på en stue og det er ikke en helt normal tandlæge stue, den var meget børnevenlig, uden stol og instrumenter og med lidt legetøj som Storm kunne hygge sig med.
Så blev vi som forældre spurgt om dit og dat, allergier, og om Storm stadig ammede/dik modermælkserstatning og hvad hans væskeindtag bestod af.

Da spørgsmålene var gennemgået og alt skrevet ned i Storm profil snakkede vi sammen om tandbørstning. Og igen blev der stillet spørgsmål til hvordan vi gjorde, hvor ofte og om der var flour i Storms tandpasta. (svar til de interesserede: lader ham børste vores tænder først derefter børster vi hans, 2 gange dagligt og ja.)
Hun trak en tandbørste frem, tog en sjov maske på (Storm synes den var aldeles sjov) og lagde Storm ned på sine knæ mens resten af hans krop lå hos far og så viste hun os en alternativ metode til at børste hans tænder. En metode der gør at man rigtig kan se hvad man laver.

Skrækscenariet

Det er jo ikke nogen hemmelighed at der er mange børn der hader at få børstet tænder, det gør Storm også, i hvert fald indtil vi fandt metoden med at han børster vores tænder først.
Hos tandlægen dog, der lå Storm bare og lod det ske, hun kunne vise præcis hvordan man børster tænder på sådan en lille en, og hun fik lov at mærke i hans mundhule og på tandkødet om der var nogle tænder på vej og den fik ikke for lidt. Storm? ja han lå bare og gloede på hende mens han holdt far i hænderne og mor lyttede intenst.

Det var ovre ret hurtigt, men hold op hvor var jeg stolt over vores lille dreng. Tandlægen var også vildt imponeret over at han bare lå der og lod hende gøre hvad det passede hende i hans mund.
Både far og jeg fik også ros, for Storms fine tænder, men også for ikke at give ham sodavand og saftevand hver dag.
Tandlægen sagde så at hun havde absolut ingen bekymringer, og ville derfor først indkalde Storm om halvandet år…

Jeg gik derfra med oprejst pande, mest fordi jeg synes Storm klarede det så super flot inde hos et helt nyt menneske som rodede ham i munden. Stor dreng!

tandlæge

Storm har fået sit eget tandbørstekrus, med sin egen tandpasta. (Den hvide tandbørste er fra tandlægen).