Close
Genbrug
facebook pinterest twitter

Genbrug

Avatar
friluftsmor 15 maj 2016, 18:32

En ret så enkel titel jeg ligger mig for dagen, men jeg synes ikke desto mindre det er et vigtigt emne. Lad os tale lidt om genbrug.

Jeg føler vi lever i en verden hvor mentaliteten er blevet til et køb og smid væk samfund. Det handler om alt fra materielle goder til kærester og venner.
Det er en mentalitet jeg ikke bryder mig særlig meget om, jeg ved ikke om det er fordi vi som mennesker bare er blevet ligeglade med alt hvad vi røre ved?

Det er dyrt at få børn

Jeg synes lidt det handler om hvordan man bærer sig af. Ja, det er en ekstra udgift at få børn med alt det udstyr man skal have, MEN man kan vælge at købe noget af det brugt. Nogle af de ting som ses som de største poster i forhold til babyudstyr (seng, pusleplads, barnevogn, autostol) anskaffede vi os brugt. En seng og en autostol fra en veninde, barnevogn fra Storm’s kusine og puslebordet er konstrueret af en kommode som jeg har fået med fra min mor, og jeg kan huske den kommode altid har stået i mit barndomshjem. Så den er gammel.

Når det kom til tøj, så valgte jeg at gå på en salgside på Facebook og søge ‘pakker’ af diverse størrelser. ALT var brugt, noget så nærmest nyt ud (det meste af det) og resten så ud til at være ganske lidt brugt. Én ting er sikkert, når det kommer til tøj så er Storm i hvert fald ligeglad med hvad han render rundt i, så længe han ikke fryser eller har det for varmt. Så jeg købte tøjpakker ind helt op til str. 74.
Jeg er ligeglad med om han går i brugt tøj, for lige str 50, 56, 62, 68 og 74 er bare størrelser som de vokser så vanvittig hurtig ud af. Langt det meste af Storms tøj i de str havde han kun på 1 gang!

Legetøj

Igennem min graviditet fik jeg nogle meget gavmilde gaver også. Jeg fik aflagt legetøj fra min veninde som jeg havde købt seng og autostol hos. Jeg fik en hel sæk nærmest og den største tigerbamse jeg nogensinde har set. Det var bare så dejlig en gestus.
Et vennepar vi kender fik lige pludselig en hel sæk tøj OG en hel sæk legetøj som de blev bedt om bare at give til os med beskeden. Tag det I vil have og smid resten væk. Der var SÅ meget fint tøj OG legetøj! Wow, det er virkelig noget der varmer mit hjerte, for jeg synes sådan noget legetøj og tøj er ligeså meget værd som hvis man går ned og køber noget nyt!

Nærig eller bare en dårlig mor

Tro det eller lad være, men jeg har flere gange hørt sætningen med at man er en dårlig mor hvis man ikke køber nyt nyt nyt til sit barn. Og jeg må ærligt talt sige, at sådan en omgang vås gider jeg slet ikke bruge min tid på. Det har da absolut intet at gøre med min kærlighed til min dreng om jeg køber nyt i forhold til brugt.
Jeg vil vove og påstå at han vægter min tilstedeværelse og min kærlighed til ham meget højere end det tøj han går i.
Bevares der er legetøj han leger mere med end andet, men han er fuldstændig ligeglad med om det brugt eller nyt. Lige pt er hans favorit ting et Mickey Mouse club hus med figurer vi har overtaget fra en veninde samt en bil bane han har overtaget fra sine kusiner.

Tjaah, det kan godt være jeg er nærrig, men tøj er bare dyrt! Og baby tøj er noget af det dyreste man kan komme i nærheden af hvis man tænker på tøjets vægt i mængder stof i forhold til prisen. Jeg ved at noget af det dyreste tøj man kan købe til børn også er super lækker kvalitet. Helt vildt blødt og dejligt, og derfor synes jeg også det skal bruges igennem, ikke kun bruges af én baby, men flere, ja ligeså mange som tøjet kan holde til.

Kun genbrug?

Nej, min søn har ikke kun genbrugstøj og legetøj. Han får gaver til både jul og nytår der er nyt og min kæreste og jeg køber også nyt til ham. Det er ikke meget, men det er blevet lidt mere efter vi ramte str 80, fordi han bruger det længere.
Jeg vil i fremtiden stadig både købe genbrugstøj og legetøj, men også nyt tøj til min søn.

Men hvorfor så genbrug?

Jeg synes genbrug er vigtigt. Det er ligeså vigtigt som at tale med børn om hvor deres mad kommer fra. Hvor alt hvad de faktisk røre ved kommer fra, også hvad penge er for en størrelse. Jeg synes det er vigtigt fordi jeg ønsker ikke at opdrage en forkælet knægt der bare ødelægger sine ting og så går videre til næste eller tror han får en ny. Det er vigtigt for mig selv og min familie at passe på det man har og det man ejer, og derfor behandler man det ordenligt. Og når man ikke bruger det mere, så kan man godt give det videre til nogen der har mere brug for det.
Det skal også siges at jeg går også i genbrugstøj, og jeg har bestemt ikke noget i mod at gå på shopping i en genbrugsforretning frem for en anden tøj forretning. Jeg forstår mig ikke rigtig på mode heller, så det kan måske være derfor.

Hvad betyder genbrug for dig?

Storm i lækre genbrugs bukser fra mærket Katvig og sengen som også er genbrug i baggrunden.

Storm i lækre genbrugs bukser fra mærket Katvig og sengen som også er genbrug i baggrunden.