Close
Gravid med nummer 2
facebook pinterest twitter

Gravid med nummer 2

Avatar
friluftsmor 27 juli 2017, 17:31

… Eller ja det er jeg så ikke mere jeg har født, men det når vi til.

Jeg må ærligt indrømme at jeg virkelig har forsømt denne blog noget så grusomt, jeg har gået med mange fine blogindlæg og specielt omkring min graviditet med nummer 2, nu ville skæbnen så at min graviditet slet ikke gik som jeg havde forventet eller håbet for den sags skyld.

Jeg havde glædet mig til at fortælle jer alle sammen at vi ventede os igen efter nakkefoldsscanningen som vi var til i november 2016, men da vi sidder til nakkefoldsscanningen måler nakkefolden på vores kommende baby for tyk.
Sammen med dette mål og min blodprøve som er taget i uge 9 før vi nogle meget dårlige tal, altså det der hedder høj risiko.

Derfor turde jeg ikke at fortælle hele verden om graviditeten, for jeg var så bange for at graviditeten måtte afbrydes. Det skal siges at to af de kromosom fejl som de laver risiko vurdering på giver et ikke levedygtigt barn, hvis det da overhovedet overlever hele graviditeten, 95% dør nemlig inden fødslen.

Vi måtte så videre til moderkagebiopsi, hjertescanninger, og misdannelsesscaningen var en del udvidet og en ekstra nyrescanning. Hele tiden blev der bare længere og længere til at vi turde fortælle nogen noget som helst.

Selvom det var helt forfærdeligt at skulle alt dette igennem så fik vi hele tiden og vide at der var ingenting med vores lille baby (som vi i øvrigt ikke ville kende kønnet på).

Den sidste planlagte scanning blev foretaget den 31. marts, men før det havde jeg allerede været indlagt til observation 2 gange fordi jeg havde bidende plukveer der var regelmæssige. De var bange for jeg gik for tidligt i fødsel. Og den 24. marts blev jeg sygemeldt.

Efter at have været alt dette igennem så glædede jeg mig til at føde vores sunde og raske baby, og så dele hele graviditeten og fødslen op i flere blog indlæg for at lade jer være en del af vejen selvom det var hårdt.
Jeg ville vente til efter vi havde født, og så begynde at skrive.

Men sådan blev det heller ikke, den 26. april ringede jeg igen til fødegangen på Hillerød Hospital fordi jeg havde en konstant mavepine, jeg fik kørt en hjertestrimmel, og vores baby havde simpelthen for meget fart på. Han var stresset!
En læge scanner mig tæt på midnat den dag, og beslutter sig for at nu skal baby ud, baby har det ikke godt.

Den 27. april kl 3.36 blev jeg så mor for anden gang til en ordentlig basse af en dreng. Han havde det MEGET dårligere end forventet!

Og her sidder jeg så, 3 mdr efter hans fødsel og tænker, NU må vi hellere få skrevet noget ned. Det viste sig nemlig at vores søn er født med den meget sjældne kroniske leversygdom galdevejsatresi, og derfor vil min blog nu også komme til at fortælle om det at være en familie hvor der er et kronisk sygt barn.

 

Jeg har med vilje ikke gået i detaljer og nogen af jer har sikkert endda spørgsmål, men bare rolig. Jeg er tilbage og jeg vil starte med at fortælle jer om min graviditet. Så når vi nok til det laaaange ophold på Rigshospitalet på et tidspunkt hvor den stærke viking er blevet opereret og skal gå til løbende kontrol resten af sit liv.

 

Velkommen tilbage til mig, jeg håber I har haft det godt og stadig vil læse med 🙂