Close
Grøn koncert nu med børn
facebook pinterest twitter

Grøn koncert nu med børn

Avatar
friluftsmor 2 august 2016, 12:04

Nu skal det ikke komme som nogen hemmelighed, at friluftsmoren her ELSKER live musik. En stor del af det kan jeg takke min egen mor for! Den første festival jeg var med til var tilbage i 1988 hvor jeg kun var 6 måneder gammel. Så er vi ligesom igang ikke sandt?

Behov

I disse tider kan vi læse op og ned omkring hvad der er barnets behov og hvad der egentlig er forældrenes behov, men hvorfor hører vi aldrig om en balance imellem de to?
Jeg var af den overbevisning at når jeg blev mor så stoppede mit liv ikke (den hører man jo tit). Jeg har aldrig kunne sidde særlig stille og jeg skulle bare opleve ting, helst så spontant som muligt.
Når der så kommer sådan en lille purk til verden som bare tager alt mors tid. En lille purk som viser en vejen for hvad det egentlig vil sige at elske, ja så falder nogle af ens principper sku til jorden.

Bevares, jeg var MEGET rastløs i min barsel og kunne slet ikke finde ud af at være indenfor. Samtidig med at mit overskud til at bære min dreng ned fra 2. sal og gå en laaaang tur med barnevognen uden nogen former for søvn eller energi jo heller ikke var der. Så jeg fandt en balance, der gjorde at jeg fik en lille smule mere ro i røven.

Jeg lærte at lytte til min søns behov, for det er nu immervæk hans behov der kommer i første række. Så selvom jeg var meget ude (mit behov), og selvom jeg var spontan stadigvæk, så var det på hans præmisser. Blev han meget ked eller forvirret eller på nogen anden måde utilpas, jamen så vendte vi bare skuden hjemad. På den måde fandt vi en balance imellem mit behov (at komme ud) og hans behov (baby relateret).

Og det virkede sku, det er minimale ting vi er taget hjem fra før tid, fordi jeg netop tog afsted med den indstilling at HVIS han ville hjem, så tog vi bare hjem. Det har resulteret i at jeg har slappet mere af som har gjort at han har slappet mere af.
Og summasummarum er vel egentlig de famøse ord, en glad mor giver en glad baby.

Det er derfor jeg ikke synes man som sådan skal sige til sig selv. Jeg behøver jo ikke tage på universitet i dag og spise med til madaften for det er jo ikke min søns behov det er mit behov.
I stedet så tog vi afsted, fik en hyggelig aften (ja trods det at der var høj musik fra anlægget så sov han tit til disse madaftener). Og begge var glade.

Grøn Koncert

“Man kan da ikke tage så lille et barn med til en koncert…”, tjooh hvorfor ikke? Hvis man bare husker på ovenstående beskrivelse så kan man virkelig mange skønne ting i den her verden!
Og så var det ikke engang første gang at Storm var med til Grøn Koncert, nææh nej første gang var han sølle 10 måneder gammel, nød musikken, kravlede rundt på tæppet OG faldt i søvn kl 19.05 i sin barnevogn. WONDERCHILD!

Storm, 10 måneder gammel til Grøn Koncert i 2015

Storm, 10 måneder gammel til Grøn Koncert i 2015

Sidste år tog vi en tur til Grøn koncert i Valby, men i år havde en bekendt ladet os vide at Næstved var en del mere børnevenligt og der var lidt mere space til fx tæpper og barnevogn og sådan lidt. Vi pakkede til turen, det lignede mest af alt vi skulle være afsted en uge, men hellere for meget med end for lidt.
Legetøj, farveblyanter og en ORDENLIG madpakke var med, ej at forglemme barnvognen som jo skulle agerer seng senere på dagen.

Storm følte sig hjemme det minut vi ankom, satte sig på det udfoldede tæppe. Nød musikken og fortsatte herefter med at gå i kufferten med legetøj og farveblyanter.
Efter en rum tid synes han det var rigtig morsomt at gå lidt rundt, og det synes vi var helt fint for han gik ikke mere end et par meter for at vende om og gå tilbage igen. Han var bare SÅ god til at finde tilbage til os.
Det var en KÆMPE bonus at være i Næstved fordi der kunne han nemlig gå et par meter fra os, vende om og gå tilbage, der var ikke særlig mange mennesker så vi kunne hele tiden have øjne på ham.
Når han besluttede sig for at ville længere væk kom han og tog fat i vores hånd og tage os med ud på eventyr.

Trods en smule regn så var humøret stadig højt.

Trods en smule regn så var humøret stadig højt.

Storm og far der lytter til De Eneste To

Storm og far der lytter til De Eneste To

Skraldemand

Storm så pludselig at pladsen flød med affald, og så begyndte han nøje at samle papir affald op fra jorden og gå hen til far med det, som så løftede ham op så han kunne smide det i skraldespanden. Hold op det fik han meget tid til at gå med. Hver gang kom der et “hov” fra ham når han fandt lidt papir. Det var bare så fint at han gjorde det og vi hjalp ham gladelig med at nå skraldespanden.

Tid til at tage hjem

Denne gang gik ikke helt som sidste gang vi var til Grøn Koncert. Storm gjorde flere gange tegn til at gerne ville op i barnevognen og putte med sin dyne og pude, men han kunne ikke finde ro til det. Han kunne ikke rigtig få koblet af. Farmand og jeg kiggede på hinanden og tænkte at nu var tiden nok til at vi skulle til og hjem, før den lille fyr blev alt for forvirret.
Vi pakkede vores ting sammen umiddelbart inden Suspekt gik på (19.25) og tog hjem. Og Storm som jo er en stor dreng, gik faktisk næsten hele vejen fra pladsen og ned til parkeringspladsen hvor bilen holdt.
Han er nu en stærk lille dreng!

Vi er super galde for at Storm er så rolig når vi tager afsted til til events som Grøn Koncert. Også fordi vi selv elsker det utroligt meget, og vi kan ikke se hvorfor han ikke skal kunne få en bid af hvad vi elsker i en tidlig alder.
Når han så ovenikøbet begynder at nyde det ligeså meget som vi gør, så giver det bare ekstra bonus.
I år spillede blandt andet Stine Bramsen, og det er faktisk allerede anden gang Storm er til koncert med hende. Hans allerførste koncert (8 mdr gammel) var også Stine Bramsen, og det klarede han også til UG.

Frisk luft fra
Friluftsmor

Storm, 8 måneder gammel til sin aller første koncert. Stine Bramsen stod på scenen.

Storm, 8 måneder gammel til sin aller første koncert. Stine Bramsen stod på scenen.