Close
Hvad er tryghed?
facebook pinterest twitter

Hvad er tryghed?

Avatar
friluftsmor 24 april 2016, 12:06

For mig er tryghed når man har det godt, man kan være sig selv og man kan slappe helt og aldeles af.

Men hvad er så tryghed for en baby eller et lille barn? Jeg tror at det må indeholde de samme betingelser. Jeg synes det er super vigtigt at man som person har steder man kan føle sig tryg. Og for rigtig mange børn er det jo oftest hos mor og far. Det synes jeg er rigtig dejligt, og jeg elsker den følelse jeg får indeni, når min dreng er genert og han så vender sig mod mig eller løber hen til mig fordi han lige blev forskrækket eller noget.
Jeg responderer gerne med at italesætte hvad der skete, men jeg holder ham, og jeg viser at jeg er der for ham uanset hvad.

Et direkte sted hvor jeg også føler mig tryg er i min seng, under min dyne. Her kan jeg putte mig, være mig selv, jeg kan gemme mig og det er bare super rart. Man skal også tænke på at selv som voksen så burde man bruge mellem 7-9 timer her hver dag……! Phew!

Hvor meget sover din baby på nuværende tidspunkt? Jeg ved der for babyer findes mange alternativer til egen seng når de sover. Barnevogn, vikle, mors eller fars arme eller seng for den skyld og ja sikkert mange andre steder. Men før eller siden kan det være at den lille purk sover i sin egen seng.
Det gør vores dreng, og faktisk altid gjort det. Han er en møfler, han render simpelthen rundt i den seng og skal have så meget plads som muligt, så det blev hurtigt klart at han havde det skønt i sin egen seng.
DERFOR, er det ultra vigtig at min dreng har sin seng som en tryghed. Ligesom jeg også har.

og det er netop derfor jeg har nogle meget strenge regler omkring min dreng og hans seng. De er:

  • Hans seng, han bestemmer hvad der skal være i den…. (og hvad der ikke skal være)
  • Ved gråd, night terrors eller anden form for utryghed bliver han taget op og krammet af mor eller far. ALTID!
  • Hverken jeg eller min drengs far vil nogensinde bruge sengen som afstraffelse, i retningen af “hvis du ikke hører efter så ryger du på hovedet i seng”

I bund og grund er det vigtige for mig trygheden man kan have i sin seng. Og derfor skal denne tryghed på ingen måder spoleres.
Det der så er fantastisk er at vi har en dreng der faktisk altid har kunne falde i søvn selv. Vi har en rutine der hedder sig at han får en historie læst og han får sunget en sang. Så bliver der sagt ‘nat nat’ og så forlader mor og far rummet.

Det fungerer! Og ja, bevares, der er da dage hvor han ikke gider sove, hvor han græder eller på anden måde viser os at han bestemt ikke vil være der. Så bliver han taget op, vi sidder med ham, vi putter om ham. Vi nusser med ham og hans bamser. For at skabe trygheden og vise at den er der.
Det er nu sådan at laaangt de fleste dage så ligger han lige og snakker lidt med sine bamser, synger en lille sang og så er han pludselig helt stille.
Jeg tror at børn ligeså vel som voksne har brug for at koble af og det skal nok nogengange ske hvor man er helt selv. Det er så dejligt at han hygger sig i sin seng og det er bestemt også det der er meningen.

Han elsker sin seng og det er for os fantastisk dejligt at han føler en tryghed i den. (Billedet er fra i morges, hvor der liiige er kommet nyt sengetøj på… aaah).

IMG_7702