Close
Ligestilling … når vi taler børn
facebook pinterest twitter

Ligestilling … når vi taler børn

Avatar
friluftsmor 4 maj 2016, 13:17

Den er til evig debat, ligestillingen. Vi ser den alle steder i dag, men der hvor vi ser den mest er kvinder der kæmper for ligestilling på arbejdsmarkedet. Det er i hvert fald en af dem jeg synes der fylder mest alle vegne.

Når vi kigger nærmere på det så er der også et andet ligestillings spørgsmål.. nemlig når vi taler børn. Jeg taler ikke om ligestillingen børn imellem, nej jeg taler om den ligestilling der på ingen måder eksisterer når vi snakker far/mand/mænd og barn/børn.
Der findes simpelthen så mange områder hvor mænd er fuldstændig og aldeles undertrykte i dette regi, jeg nævner i flæng:

  • Enlige fædre, eller ja bare fædre der gerne vil pusle deres lille når man er i offentlig rum
  • I forhold til barsel er fædre heller ikke ligefrem længst fremme i skoene
  • For slet ikke at tale om forfærdelige skilsmisser, børn bliver fanget imellem mor og far, og far skal kæmpe en kamp hvis mor og far ikke er enige om en ordning.
  • Og en af de mere grove også, mandlige pædagoger og hvad de alt får af regler i institutioner

Jeg vil gerne starte med at sige at jeg synes det er pis og papir (undskyld mit franske) at fyre af at mænd ikke kan være ligeså meget med som kvinder når der kommer en lille ny til verden.
Jeg ved godt at frokosten sidder fast på mor, MEN, far kan stadig pusle… hvis han får lov, han kan putte… hvis han får lov. Og når jeg siger ‘hvis han får lov’, så er det fordi jeg selv i starten af mit forældreskab havde svært ved at give slip og give ‘lov’ om man vil.
Jeg ammede (desværre kun 2 måneder), men ud over det så det jeg gjorde med Storm det skulle man bruge to hænder til… Ikke en skid andet!
Så selvom jeg var den der gik hjemme på barsel så er det sku ikke nogen undskyldning for ikke at give far lov når han kommer hjem fra arbejde.

Det tog lidt tid, men vi lærte det da. Og det hjalp da betydeligt på det når far også kunne give mad i form af modermælkserstatning. Det elskede han bare, den kontakt og de smukke øjne der bare kiggede op på ham under et måltid. Så er man jo solgt, ikke sandt?

Puslepladserne

Ja, det irriterer mig faktisk abnormt meget at der ikke er puslepladser på større offentlige herre toiletter. I dagens Danmark hvor det at være single forældre faktisk er yderst udbredt så er det vanvittigt vigtigt at de kan skifte deres barn/børn i private omgivelser. Ligeså vel som vi kvinder kan når vi er ude.
Heldigvis kommer det da flere og flere steder og det er der vi skal hen!

Barsel

Jeg synes bestemt også at vi er blevet mere large i Danmark i forhold til barsel, jeg mener det nu er muligt at dele sin barsel 50/50 hvis det er det man beslutter sig for, og så handler det ikke om ligestilling hvis man på hjemmefronten eller hver familie for sig beslutter sig for at vi måske siger det er 70/30 i stedet. Så er det et valg og ikke ligestilling. Så på den front synes jeg vi er meget godt med.

Skilsmisser

Det er et meget følsom emne, og jeg vil slet ikke begynde at komme ind på hvor højt det er at sidde i skilsmisse hvor der er børn indblandet. Jeg er selv skilmissebarn, men mine forældre fandt lynhurtigt ud af en 7/7 ordning og jeg mærkede sku ikke jeg var skilsmissebarn.
Men der hvor det går galt, der går det jo grueligt galt, og jeg synes faktisk mænd/fædre oftest står i det værste lys ever i sådan en skilsmisse. Jeg kan ikke se hvorfor, jeg kan ikke se hvorfor det er at man som mor har mere ret til sit barn end en far har? Der kan være super mange ting der spiller ind på den ene eller den anden måde, men vi ved sku alle sammen også hvad der kan ske hvis en mor nægter en far at se sine børn. Vi har jo set det flere gange i Danmark er endt fatalt….. Det er virkelig tragisk for alle parter!

Pædagogerne

Jeg læste i dag et forfærdeligt opslag, det handlede om en undersøgelse der blev lavet i 2013 af Århus Kommune. 2051 pædagoger fra 1457 institutioner blev spurgt om retningslinier hos dem og svaret er hjerteskærende.
Jeg er udemærket godt klar over at vi lever i en verden hvor ringe spredes hurtigere i vandet end en steppebrand nogensinde kan følge med til, MEN! Hold da op hvor er vi gode til at:

  • tro på det første vi hører
  • dømme uden at tænke på kilde og tænke kritisk
  • male fanen på væggen

Det er virkelig et problem, når man som mand har en drøm om at være den bedste pædagog for en gruppe børn. Det er vanvittigt hvad der er af regler i flere institutioner, og nogle direkte møntet på mandlige pædagoger, og det er faktisk ikke lovligt!
Jeg ved godt at overgreb mod børn er noget af det mest forfærdelige der kan ske, men jeg er bare ikke fan af at man maler fanen på væggen. Jeg kan tage tallet fra artiklen jeg har delt. “300.000 børn bliver hver dag afleveret i institution.” Og så vil jeg gerne have dig til at tænke på hvor mange decideret dømte sager der findes indenfor pædofili og mandlige pædagoger……?
Jeg synes vi skal sætte bremserne i, vi giver vores børn en total forskruet opfattelse af mandlige pædagoger, og det er ikke i orden.
Få nu noget ligestilling ind på det her område også!!

Vi er altså nået dertil hvor det er at nogle mennesker kigger meget skeptisk på FÆDRE der blot pusler deres døtre…. STOP, NU!

Ligeså vel som vi har mange der kæmper for den kvindelige ligestilling vi søger, på arbejdsmarkedet, så giv da lige lidt slip og giv mændene plads i hjemmene hos børnene. Ellers er der sku ikke nogen ligestilling at komme efter!

Både mor OG far skal kunne pusle offentligt.

Både mor OG far skal kunne pusle offentligt.