Close
Mandag med stort M
facebook pinterest twitter

Mandag med stort M

Avatar
friluftsmor 12 oktober 2015, 18:50

I dag har jeg holdt min søn hjemme da han stadig er voldsomt snottet ovenpå sygdom han har haft i den forgangende uge.

Vi plejer at hygge rigtig meget når vi er hjemme sammen, og jeg arbejder ikke hjemmefra når jeg har sygt barn (kun hvis han sover), så jeg er 100% på Storm når vi er hjemme.

Karma

Men i dag har bare været super hård, Storm har været rigtig utilpas. Han ville ikke lege med mig, han ville ikke sidde selv, han nægtede at drikke vand (som han ellers elsker) og han gad heller ikke være på mors arm.
Hvad gør man så lige?

Jo jeg valgte at gå en tur i det fri, jeg skulle hente et regnslag til altan barnevognen, og jeg valgte at pakke gutten rigtig godt ind og så gå turen hen til sælger.
Her var gutten forholdvis rolig og det var måske bare den friske luft han trængte til, men nu fik mor her dårlig karma.

Vi startede med en tur på apoteket, hvor vi skulle hente guttens astmatisk bronktis medicin, den var ikke ringet ind. Det problem gjorde at jeg kom for sent ud og hente regnslaget (men heldigvis sagde sælger intet til det). Efter det skulle vi ned og handle, og jeg kunne slet ikke finde rundt i Meny, og så får jeg stress, så jeg købte kun halvdelen af hvad der stod på sedlen. Heldigvis fandt jeg et godt tilbud på babymad fra Semper, men den gik ikke igennem ved kassen så jeg måtte op i informationen og have penge tilbage… suk.

Stop madspild

Skynde sig hjem, for nu havde jeg da fået modgang nok. Jeg gik straks igang med maden, assisteret af Storm der så fint sidder på vores meget brede køkkenbord. Jeg havde det super godt med mig selv for jeg havde fundet en ret på nettet ved at søge på to rester vi havde i køleskabet (jeg hader madspild). Resterne var forårsløg og madlavningsfløde.

Altså vi skulle have ovnbagt kylling. Perfekt tænker jeg, og det eneste jeg havde købt var faktisk kyllingen.

Jeg går igång (opskrift længere nede), og jeg følge opskriften. Jeg tjekker selvfølgelig vores rester, om det er blevet for gammelt. Jeg smager lidt på det, og det virker helt fint. Så jeg hælder fløden over forårsløgene…. og de sidste dråber er helt olieret. ØV!! tænker jeg, jeg smager lige for at være sikker…. JEP! FØJ! for gammelt madlavningsfløde.

Jamen hvad så?
Jo jeg vælger ikke at lade mig slå ud, så jeg smider forårsløg og fløde ud. Jeg finder en kvart liter piskefløde i køleskabet og skærer et normalt løg i skiver.
Det smagte heldigvis helt vildt godt, men jeg skal da love for vi har haft os en mandag med stort M. Jeg er helt vildt træt, og det var Storm heldigvis også, så han er i drømmeland.

Opskriften

Den oprindelige opskrift lyder (4 pers.)

4 stk kyllinge fileter
et bundt forårsløg (jeg erstattede med løg)
1/2 liter madlavningsfløde (jeg erstattede med 1/4 piskefløde)
200 g revet ost
salt og peber

Først gennemsteges kyllinge fileterne på panden, de placeres i et ildfast fad.
(tænd ovnen på 180 grader)
Rengør og skær forårsløg i mindre stykker, de hældes nu over kyllingerne som ligger i det ildfaste fad. Hertil hældes fløden over og osten kommes på til sidst.

Herligheden sættes i ovnen i 30-40 min og serveres med ris.

Og ja billede af min ret, tjo det glemte jeg at tage. Så jeg tog et af min kærestes kyllinge filet, han havde sene timer i dag, så kom lidt senere hjem.

Håber I har haft en bedre mandag?

IMG_5448

Retten her med løg og piskefløde