Close
Mor slap nu af, hvad skal vi nå?
facebook pinterest twitter

Mor slap nu af, hvad skal vi nå?

Avatar
friluftsmor 30 november 2015, 12:37

Jeg vil starte med et smukt digt jeg fandt på facebook i dag:

Slow down mommy, there is no need to rush,
slow down mommy, what is all the fuss?
slow down mommy, make yourself a cup of tea,
slow down mommy, come spend some time with me.

slow down mommy, let’s pull boots on for a walk,
let’s kick a pile of leaves, and smile, and laugh, and talk,
slow down mommy, you look ever so tired,
come sit and snuggle under the duvet, and rest with me a while

slow down mommy, those dirty dishes can wait,
slow down mommy, let’s have some fun – bake a cake!
slow down mommy , I know you work a lot,
but sometimes mommy, it’s nice when you just stop

sit with us a minute,
and listen to our day,
spend a cherished moment,
because our childhood won’t stay!

– R. Night
Efterhånden ved alle nybagte forældre at det er lidt af en omvæltning; når sådan en lille purk kommer ud til verden og er til. Det kom som et chok for mig, nok også et lidt større chok end jeg havde regnet med.
Jeg var fuld mobil i hele min graviditet. Jeg havde stående arbejde, jeg havde et studie der skulle passes og jeg gennemgik tre eksamensperioder (6 eksaminer i alt) i den tid jeg var gravid.
Jeg var til konference i Wien, feldttur i Stavanger (sådan liiige tæt nok på at flyselskabet ville have mig med, så huskede at pakke min vandrejournal)… Ja den fik ikke for lidt.

Da jeg så gik på barsel, ja eller rettere jeg blev sparket på barsel af mit studiejob, så begyndte jeg at omrokere hele stuen. Flytte rundt på sofaer og møblement, alt imens at jeg havde en 8 måneders + mave.

Kæresten, hvor var han? Jamen han arbejde også, og jeg havde jo ikke brug for han var hjemme. For jeg havde det jo fint, han tog sågar på Skanderborg Festival og jeg joinede ham én dag. Om søndagen, hvor jeg var 38+0! Det skal lige siges vi bor i København 😉

Men sådan har det altid været! Jeg har altid haft krudt i røven, og har aldrig kunne sidde stille særlig længe (nej jeg var ikke rar at være sammen med da jeg havde barsel 😉 )

Med så god og rar en graviditet var der satme langt ned til det hul jeg røg i efter fødslen som jeg har beskrevet tidligere.

MEN

MEN MEN MEN! Jeg har altid sagt at livet ikke stopper, og det gør det heller ikke, jeg blev sindsyg at gå hjemme på barsel, så jeg sørgede for at komme ud mindst en gang om dagen, om det så bare var for at gå en tur og det har været skønt for både mig og den lille gut.

Alderen stiger jo på sådan en lille mand, og selvom han blive mere og mere bevidst kan jeg også mærke på ham at han kan mærke når jeg er stresset, eller når far er det. Og som jeg har sagt før, jeg lærer sku også meget hver eneste dag af min lille mand. Han er allerede så klog, og han viser mig en verden jeg helt havde glemt, en verden hvor tid ikke er en faktor!

Han aner ikke hvad klokken er, hvad vi skal nå, og hvad der sker om 5 minutter….. Og hvor er det en smuk verden at blive en del af. For hvad er det helt præcist vi skal nå?
Jeg havde så svært ved det i starten men jeg prøver at blive bedre og bedre til at tage den med ro og bare sige til mig selv: “ja, så er vi lidt forsinket…. og hvad så?”. Når det handler om min søn er der efterhånden ikke den ting jeg ikke vil smide af helvede til for ham, hvis han har brug for det. Og sådan havde jeg aldrig troet jeg skulle tænke.

Giv slip

Det handler i bund og grund om at give slip på helt almindelige hverdagsting, som facebook, mobilen, opvasken, vasketøjet, rengøring….. Vi når det nok! Tid er en faktor som vi burde glemme fra tid til anden og bare nyde vores små væsner som vi faktisk kan lærer utroligt meget af, selvom de ikke engang kan tale endnu.
Prøv at se verden igennem deres øjne. Julen står for døren, gå ned på knæ, gå ned i højde af jeres kære små og prøv at se det smukke i julen.
Lad være at julestresse over gaveindkøb mm, for så trænger I til en jul UDEN gaver hvor I kan sidde og kigge på hinanden og sige tak for året der er gået.
Hvis jeres små er helt små (Storm er 14 mdr) er det sikkert ligeglad med hvad der ligger under træet, de piller alligevel i alt hvad der hænger PÅ træet 😉

Stop op! Tag en dyb indåndning af lad dit barn vise dig en verden du helt sikkert har glemt eksisterede!

Det er vigtigt at sige at alt dette ikke bare sker på én dag, jeg har stadig ikke sluppet det her voksenliv helt endnu, og det skal jeg heller ikke, men hvor er det bare dejligt nogen gange at lukke øjnene for alt det negative der er i verden og tage den ned på niveau, hvor man kan græde over at batterierne er løbet tør på sin favorit bil (det kan rimelig hurtigt fixes, ikke sandt).

Hvad skal vi lave? Katten op og stave?

Jeg vil slutte indlægget af med nogle ting som jeg personligt elsker at gøre med sønnen (14 mdr) (det gælder også farmand):
– ud og sparke i blade
– en tur på legeplads (på med den flyverdragt, der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning)
– en tur i parken og se på dyrerne
– indenfor og lav en forhindringsbane af dyner, betræk, håndklæder og hvad man nu kan finde
– læs en bog
– kast med bold, eller boldspil generelt
– gå i bad (aha varmt bad i den kolde tid)

Vigtigst af alt, LUK NED for det voksenliv og slap af! Hvorfor skynder vi os så meget? Vores børn er ikke små for evigt, jeg har det stadig som om jeg fødte Storm i foregårs…. han er 14 måneder!

Julehygge på fars arbejde, med gløgg og æbleskiver.

IMG_5972