Close
Når børn vokser som ukrudt
facebook pinterest twitter

Når børn vokser som ukrudt

Avatar
friluftsmor 4 februar 2016, 09:05

Jeg tror vi alle har hørt den fra tid til anden. Jeg har i hvert fald adskellige gange. Og for første gang må jeg erkende at min dreng også vokser som ukrudt.

Jeg synes altid at jeg har været på forkant med Storm’s tøj, og inden han blev født havde jeg faktisk tøjpakker til de første fire størrelser. 50, 56, 62 og 68. Eftersom han voksede var jeg altid på forkant så jeg købte en ‘ny’ (brugt) tøjpakke til ham, så det var klar når man pludselig ikke kunne lukke bodyen længere.

Men denne gang blev mor her snydt, pludselig (synes jeg jo) hang halsen på hans body nede på brystet af ham. Og jeg tænkte, hooold nu op mand, størrelsen 86. Deeen havde jeg ikke lige fået købt. Vi havde ønsket os tøj til drengen i str 86 til jul, og han fik da også noget, men da jeg havde puttet alt hans 80 i en pose, så så det godt nok noget sparsomt ud.
Og der ryger ret meget tøj i vasketøjskurven når man har en selvstændig lille dreng der gerne spiser selv, og er ret god til det.

Heldigvis fandt jeg en børnetøjs butik på nettet der havde fødselsdag, og så har jeg købt en smule brugt også fra Facebook. Så nu er vist klar igen.

I dag fik jeg også lige byttet den body han havde i sin dagpleje taske, så den også havde størrelsen 86. Jeg kan lige se at dagplejemor skulle skifte en pladdervåd body fordi Storm måske havde spilt lidt vand og så hun ikke kunne lukke den i skridtet. åååh nej.

Jeg valgte at købe lidt forskellige mærker, herhjemme er vi især vilde med Danefæ som har den fineste viking på. Og i blandt hans nye bodyer er også at finde pippi, JoHa, Småfolk og H&M.

nye bodyer

Nye bodyer klar til vask.

Genbrugstøj

Det skal ikke være nogen hemmelighed at meget af Storm’s tøj indtil nu har været genbrugstøj. Og det synes jeg er så fint, for i størrelserne 50-68 der var ALT genbrugstøj vi købte; som nyt. De små purke har det jo kun på én gang så er de allerede i den næste størrelse. Og ja faktisk har jeg også købt str 86 genbrugstøj som ser ud som nyt, og jeg synes det er så fint at man både kan spare penge, men også materialer.

Nu skal jeg heller ikke være helt hellig for Storm har også nyt tøj, og det er også helt fint, men jeg synes det er en god ting at det er lidt en blandet landhandel af både nyt og brugt. Også ligeså meget fordi at jeg synes børnetøj kan være SÅ dyrt. Et par bukser, i hvert fald jeans, kan nemt snige sig op på 300-350 kr, og så bliver man sku som mor lidt ked af det hvis det går i stykker.
Den følelse gider jeg ikke sidde med, jeg vil gerne have min dreng skal kunne lege og mudre sig til og hvis han falder og slår hul på et par bukser, ja så herregud. Bare han er okay, skidt da med bukserne, så kan man sikkert sætte en fin lap på som er mega sej.

Den følelse tror jeg helt naturligt kommer, når det er tøjet er brugt i forvejen. Så derfor vil jeg fortsætte med at købe brugt tøj. Meget af det er simpelthen så fint stadigvæk at det sagtens kan tåle et par børns brug.