Close
Så er det overstået – Skoldkopper
facebook pinterest twitter

Så er det overstået – Skoldkopper

Avatar
friluftsmor 23 oktober 2015, 06:14

For kun et par dage siden kunne jeg endnu engang berette om at lille Storm var ramt af sygdom i form af feber. Selv samme nat fik han røde prikker over det hele, det var også den første nat uden nogen form for søvn til Storm, og heller ikke jeg eller farmand herhjemme fik sovet. Her er vores oplevelse med et barn med skoldkopper.

Storm vågnede op og ville skrige som om han blev mishandlet, han spændte bagover som en flitsbue og da kl var 2.45 var jeg så tilpas nervøs at jeg ringe til vagtlægen.
Vagtlægen var super sød, slet ikke noget der, og hun tog sig tid til at spørge ind og forklarer, men der var ikke brug for at se ham.

Lægen

Dagen efter tog vi så til læge, både far og jeg blev hjemme ved Storm da skrigeturerne når de var der var fuldstændigt ulidelige. Det skær i hjertet og det værste var at Storm ville ikke holdes, han sprællede, vendte og drejede sig og man kunne slet ikke opnå nogen kontakt med ham mens det stod på.
Hos lægen mistænkte hun skoldkopper men hun fandt kun 1 sår så vi skulle give det 24 timer, ud over det kunne hun intet finde på ham i forhold til hans skrigeture (jeg troede han havde ondt). Lægen sagde at skrigeturerne kom sig af at det kløede og han ikke er gammel nok til at vide hvad det præcist betyder så han bliver frustreret.

De næste 24 timer

Vi tog hjem, og vi var alle tre fuldstændigt smadret ovenpå natten, derfor sov Storm flere gange den dag, men kun i små tre kvarter og så vågnede han til en skrigetur.
Ud over trætheden og ud over Storms forfærdelige skrigeture så var han ellers ved godt mod, han kunne godt lege, dog i korte perioder inden han igen blev lagt ind og sove.
Stille og roligt begyndte de røde knopper at blive til sår så vi kunne godt se hvor det bar hen af. Umiddelbart (ud over skrigene) synes vi ikke Storm virkede præget af knopperne, han kløede ikke i dem og han virkede ikke irriteret. Også derfor jeg synes det var underligt at skrigene blev dømt til at være frustration fra kløen, men nok om det. Storm blev puttet til normal tid og faldt prompte i søvn.

En nat hos lillemand

Storm vågnede brat kl 21 og skreg i et væk, far og jeg var ikke gået i seng endnu så vi begge hos ham da det skete. Vi valgte så at dele natten op da vores overskud er vigtigt når den lille purk har det så skidt. Far startede med at være hos ham, det blev på værelset hvor vi hæv en madras ind vi kunne ligge på. Vi havde et natlys tændt hele natten, og da skrigeturen havde lagt sig, gik jeg ind for at sove.
Efter tre timer stod jeg op og gik ind og afløste Jesper, vi var sammen om Storm i en halv times tid hvorefter Jesper hoppede ind og sov og jeg var hos Storm. I de tre timer havde Storm været vågen så jeg prøvede at putte ham.
Han var helt smadret og faldt i søvn, og så skete det fantastiske, Storm vågnede kun grundet tabt sut eller fordi han havde lagt sig på tværs. Derfor kunne jeg bede Jesper om at få sovet mere da jeg selv lå inde hos Storm og sov.
Kl 7 vågnede Storm først sådan rigtig og det var med armene ude for at få fat i mor med et smil på læben.

Nu går det den rigtige vej

Efter en nat der var halvt god kunne vi fornemme det gik den rigtige vej. Storm virker slet ikke til at være irriteret over skoldkopperne, og nu skal de bare tørre ud og det skal overståes. Storm skal holdes hjemme i mindst en uge, og derefter mindst til at den sidste skoldkop har fået skorpe på.
Lige nu har han ingen feber, denne nat vi netop har været igennem har været fantastisk med kun få sutter tabt. Storm er pyldret og han kan ikke kravle da han har skoldkopper på knæene, men han får lov at sove rigtig meget, så vi kan skåne hans bevægelighed i forhold til kradsen og kløen. Farmand var i går nede og hente noget mod kløen, PoxClin (billede), det skulle være afkølende og hjælpe mod kløen. Da Storm fik det på i går blev han helt afslappet og rolig, så man kan roligt sige det virker.

IMG_5528

PoxClin – kan købes i håndkøb.

Vi tager hver dag som den kommer, og allerede en time efter Storm stod op ville han ind og sove igen, så derfor har jeg kunne fortælle jer om vores omgang med skoldkopper.
Det er forfærdeligt at se på, at så lille et menneske er fuldstændigt dækket i sår og røde knopper der ligner store bumser, men generelt hvad jeg kan forstår på alle folk jeg møder så er det godt Storm får det nu. Jo yngre børn er når de får skoldkopper jo bedre, så er de ikke så påvirket af kløen og irritationen bag.

Jeg vil slutte af med at ønske jer alle en god weekend. Herhjemme står den på hygge, søvn, putten og det hele er på Storms præmisser. Tror jeg vil bage nogle boller til ham 🙂