Close
Søskende kærlighed… eller bare jalousi
facebook pinterest twitter

Søskende kærlighed… eller bare jalousi

Avatar
friluftsmor 29 september 2017, 06:16

Der er meget at se til i disse dage, og vi har oveni købet også en barnedåb at forholde os til. Høvdingen er startet studie igen, så han er ekstra presset, og synes det er træls at han ikke er mere hjemme, men det hele er for en god sag i fremtiden, for til sommer 2018 er han færdiguddannet!

Vi er stadig hjemme, og har faktisk ikke været indlagt siden dengang i midt i august. Vi nyder det!! I skrivende stund har vi været hjemme i hele 7 uger, og det er faktisk som om jeg husker dette bedre end hvor gammel den stærke viking egentlig er. Jeg har i hvert fald glemt hvor mange uger han er, og så tænker jeg bare hellere i måneder. Med den stærke viking er det heller ikke så vigtigt hvor gammel han er, da han jo stadig er bagud motorisk, og det arbejder vi stadig en hel del på. Der kommer snart et opslag herom, MEN. Lige nu vil jeg gerne fortælle om hvordan det er at få den stærke viking med hjem til den vilde viking.

Kærlighed eller jalousi

Både høvdingen og jeg var helt klar på at der ville komme en reaktion fra storebror, det er absolut naturligt at sådan noget sker, fordi man jo pludselig skal dele sin opmærksomhed med en lille skrigeballon. Ovenpå ALT den hospitals kuller så kunne man tænke sig at den vilde viking i den grad ville reagerer OG at han faktisk ville hade sin lillebror, for han tog ikke bare tid fra mor og far han stjal jo mor i meget lang tid lige fra fødslen og sådan bare lige pludselig og senere hen stjal han også far lidt.

MEN når det så er sagt så ELSKER den vilde viking sin lillebror højere end noget andet!! De gange han har været med på Riget hvor den stærke viking har skulle til test eller bare bliver kørt ud af stuen har den vilde viking reageret ved at gå fuldstændig amok og råbe “det er MIN lillebror”, og simpelthen begyndt og græde helt vildt.

Det er skide hårdt at se, MEN samtidig så er det også dejligt at han reagerer som han gør, fyldt med følelser og det er helt ok. Det synes både jeg og høvdingen. Vi kunne have stået i den anden grøft med en dreng der var mega ligeglad med sin lillebror og måske slet ikke reagerer på sådanne ting.

På hjemmefronten

Herhjemme viser den vilde viking også sin empati og omsorg for lillebror. Han siger tit til høvdingen og jeg “mor/far lillebror græder, lillebror er ked af det” Han giver ham tit hans sut, leger med ham med diverse legetøj. Og det jeg næsten synes er sejest er at den vilde viking har fuldstændig styr på hvad der tilhører den stærke viking og hvad der tilhører ham selv. Det er SÅ sejt synes jeg!

Vi forsøger så vidt muligt at behandle den stærke viking i hjemmet som en helt normal baby, sådan at storebror ikke skal føle han blir tilsidesat herhjemme. Det er rigeligt når det sker på hospitalet!!
Og som det ser ud nu, så fungerer det faktisk, når vi leger så tager vi den stærke viking med ned på gulvet og lege, og når den stærke viking skal skiftes vil den vilde viking gerne se det, og det får han lov til. Den vilde viking hjælper også med at lave mad til den stærke viking og han giver ham hans daglige vitamin dråber i sonden. Det er så tydeligt at se at han er glad for at kunne hjælpe til.

Vi har utroligt mange opkastninger med den stærke viking, og det kan lyde meget voldsomt, og være ret ubehageligt. Men vi har bare valgt at tage den fuldstændig med ro ISÆR når den vilde viking er i nærheden. Og nu er det faktisk bare blevet til den vilde viking siger “eej hov lillebror, fik du lige lidt for meget mælk”. Det er så skønt.

Lillebror er helt facineret af storebror.

Lillebror er helt facineret af storebror.

Normalisering

Det eneste vi ønsker og gøre, og vi kæmper en brag kamp for at gøre det er at normaliserer at sådan er det bare med den stærke viking. Han er ikke en skid mere speciel end den vilde viking, i hvert fald ikke i den vilde vikings øjne. Og derfor er det vigtigt at vi behandler den stærke viking som en normal baby og jeg er sikker på at den stærke viking også vil sætte pris på at blive behandlet sådan, for der er til tider lidt for meget opmærksomhed omkring den stærke viking og det vil den stærke viking også synes er pisse træls i fremtiden.

Ønsker jer alle en rigtig god weekend, vi skal til bryllup i det jydske og vi skal derfor… igen igen mod jylland. Vi skrives ved på mandag, håber jeg…. 😉

Når der laves aftensmad så er det vigtigt at have forklæde på, det har storebror også.

Når der laves aftensmad så er det vigtigt at have forklæde på, det har storebror også.