Close
Sygemelding og en ‘for sjov’ scanning
facebook pinterest twitter

Sygemelding og en ‘for sjov’ scanning

Avatar
friluftsmor 6 august 2017, 09:00

Ja man kan sige at lykken var kort, for kort efter at vi var blevet helt clearet af sygehuset (ja lige undtagen den nyre der, men altså bagateller), så måtte jeg på sygehuset fordi jeg havde for mange plukveer, der var et helt døgn hvor de faktisk var regelmæssige og det er ikke så smart har jeg ladet mig fortælle. Jeg var kun 24 uger henne, så det var ALT for tidligt!!!

Allerede da jeg var på vej hjem igen efter observationen der i uge 24, skrev en jordmoder på min vandrejournal at jeg skulle aflastes og faktisk helt sygemeldes. Det skulle min læge gøre men baseret på hvad der stod på min vandre journal så skulle det ikke være et problem, det enste problem var bare at jeg valgte IKKE at gå til lægen og blive sygemeldt.

Midt i alt det her ved jeg ikke om I husker at jeg sidder og skriver speciale? Det var allerede IGEN IGEN udskudt fordi min deadline lå den 13. januar, og som jeg skrev om i oplægget omkring MD så havde vi den sene hjertescanning den 12. januar. Jeg kunne simpelthen i mit hoved slet ikke magte det hele faldt sammen oven i hinanden. Og da jeg sidder på kontor og skriver så tænkte jeg at en sygemelding var lige voldsom nok, men det der med at cykle op til Hillerød station med den vilde viking bagpå og op i et s tog og så cykle rundt i KBH derefter, ja det var i hvert fald slut.

En scanning, men denne gang for sjov (tryghedsscanning).

Ja det var faktisk hvad vi var nødt til at kalde denne scanning, det var en scanning som en veninde og jeg betalte, fordi min veninde aldrig havde prøvet at være med til en scanning. Og nu da baby var sund og rask så synes jeg da hun skulle have chance for at se sådan en scanning, så vi fik booket os en tid og vi fik den lækreste lille baby at se. Baby var dog så stor at den ikke længere kunne vises i profil, så vi fik at se hovedet og der blev målt på den i forhold til størrelsen om det svarede til det det skulle. Det kaldes en tryghedsscanning, men ja for os var det bare for sjov for vi havde kigget så meget ind til den stærke viking med frygt i øjenene.

Så kom den endnu engang “den har godt nok fart på hva?”, jeg spurgte ikke her, men besluttede mig at spørge når vi nåede til nyre scanningen og hører hvad dælen det har af betydning, for jeg synes bare ALLE havde sagt det og så endda fuldstændig uafhængig af hinanden.

Udover den sætning så var alt helt fint med baby, og igen fik vi og vide at det var sundt og rask og vi kunne glæde os. Vi var begyndt at kalde barnet for en tonser, fordi det jo åbenbart havde så meget fart på.

Så ind på hospitalet igen

Selvom der ikke var flere scanninger måtte jeg afsted til hospitalet igen, grundet de dumme plukveer, jeg var stadig absolut lukket, men blød. Jeg var nået over uge 30 nu, men det var stadig ikke holdbart at jeg ikke kunne finde ud af at være rolig nok til at de plukveer kunne blive lidt mere rolige. Men generelt synes jeg at jeg var helt vildt hårdt omkring maven, hele tiden. under en plukve blev maven bare som beton, men spændt var jeg altid og jeg følte også langt hurtigere end sidste gang jeg var gravid, at jeg ikke kunne det samme som før, det gjorde ondt at være i min egen krop og det var generelt bare meget anderledes denne gang.

Jeg kom hjem igen fra hospitalet med beskeden om at nu skulle jeg altså slappe af! men jeg tog ikke til lægen alligevel.

Jeg blev dog dårlige og dårlige, men jeg var ligeglad for jeg havde en speciale deadline den 7. april og det skulle jeg bare nå!

Sygemelding

Jeg havde flere og flere dage hjemme, jeg var ovenud træt, jeg nåede ikke mine delmål og til sidst trak min vejleder stikket, den 24. marts bad han mig gå ned til min læge og blive sygemeldt. Han var fuldstændig ligeglad med mit speciale, mit helbred og barnets var vigtigere og derfor bad han mig få en sygemelding ordnet, han krævede simpelthen jeg blev sygemeldt.
Så sagt så gjort, den 24. marts, knap tre uger før min deadline blev jeg sygemeldt…

Det eneste positive i det var da at vi heldigvis ventede os en rask baby som bare skulle have en masse ro, så jeg lagde mig på sofaen…

 

3D billede af den stærke viking til den sene hjertescanning.

3D billede af den stærke viking til den sene hjertescanning.

3D af den stærke viking til 'for sjov' scanningen.

3D af den stærke viking til ‘for sjov’ scanningen.