Close
Tag børnene med i køkkenet
facebook pinterest twitter

Tag børnene med i køkkenet

Avatar
friluftsmor 23 oktober 2015, 19:42

Det er fredag, weekende står for døren, men det betyder jo altså stadig at der skal mad på bordet. Herhjemme spiser vi kl 17.45 hver dag så vi kan tage god lang tid til at nyde maden, tage de små slåskampe der til tider kan være og alt sammen uden at blive stresset.

Jeg synes vi generelt har en super god aften rutine, hvor mor, far og lille Storm hygger sig på bedste vis og samtidig får nydt noget lækkert mad. Det er noget vi har valgt er super vigtigt for os, mest fordi farmand er så utroligt glad for at lave mad.

Alene hjemme

I dag er vi alene hjemme, og det kan nogengange være en stor udfordring at stå ene mand og lave mad, fordi Storm meget gerne vil op, han vil se hvad det er, han vil smage, han vil være med.
Det synes jeg bestemt ikke er en dårlig ide, men vi har ikke et køkkenbord med en væg bag (jo, men der står et gaskomfur så der kan han ikke sidde). Heldigvis er Storm virkelig stabil siddende nu, og derfor sidder han nu på vores meget bredde køkkenbord, skulle han vælte bagover så rammer han bordet. Så derfor blev Storm placeret der mens jeg står og laver mad. Og han synes det er klasse at være med i køkkenet!
En lille indskudt sætning skal også lyde her i form af at gøre maden ved bordet børnenes, jeg har i dag serveret Storms pasta med hans egen pastaske (den er meget lille), og jeg aner ikke om han vil synes det er sjovt senere, men jeg synes det var lidt hyggeligt at øse op med den.

FullSizeRender-1
Storm er med i køkkenet og elsker det.

Spiser det samme som mor og far

Det skal ikke være en hemmelighed at farmand og jeg selv for den sags skyld har glædet os til at vi kunne give Storm det samme som vi får. Det har han efterhånden fået i en rum tid, og det er så sjovt at serverer den samme portion der ser ligesådan ud som det jeg selv har på tallerknen. Det skete også i dag og som det ses på billedet herunder, så har Storm allerede fint fjernet sin ‘salat’ i form af snackpeberen, den kan han ikke lide.

Inden i lige får opskriften på vores helt almindelige kødsovs (børnevenlig), til jer der har bemærket at Storm ser noget klatøjet ud, så er han stadig syg med skoldkopper, men er ved godt mod. Store dreng!

IMG_5568
Storm har lagt sin topping til side og spiser sin kødsovs

Opskrift – Kødsovs (4 pers.)

Du skal bruge:
500 gram hakket oksekød
1 dåse hakket tomater
1 helt lille løg (1/2 stort)
2 gulerødder
1 snackpeber
2 håndfulde løse majs
en rest fløde (mælk kan også bruges)

drys: revet parmasan

Snit løget, og blancher det i en gryde med en smule olie. Kom kødet ned til løget og brun det, tilsæt herefter de hakkede tomater. Lad det simre ved svag varme og den tid du har, det har rigtig godt af at simre dejligt længe hvis tiden er til det (husk at omrører i ny og næ). Tiden kan du blandt andet bruge på at klargøre gulerødder og snackpeber, men put det ikke i gryden. Når du sætter vand over til pastaen, så må gulerødderne komme i (er dit barn meget lille, så riv gulerødderne på et fint jern, så kommer der ikke nogen gulerødder i den gale hals). Tilsæt resten af fløden, majs må også gerne tilføjes (hvis de er frosne), bruger du optåede majs så vent til allersidst.
Snackpeberen skal ikke i selve retten, den bruge jeg som pynt ovenpå retten når den serveres.
Når pastaen er færdig serveres retten med det samme, med snack peberen ovenpå og den revne parmasan.

Velbekomme, og god weekend!

IMG_5571IMG_5566