Close
Testen er positiv og den første scanning
facebook pinterest twitter

Testen er positiv og den første scanning

Avatar
friluftsmor 29 juli 2017, 12:00

Vi skal jo starte et sted, og hvor skal vi ellers starte end ved begyndelsen?

Positiv test

Høvdingen og jeg havde smidt præventionen, vi forsøgte at blive gravid for anden gang. Jeg huskede det som om at jeg hele tiden gik og mærkede efter på min barm, om nu jeg blev øm for så måtte der jo være bid. Vi ville frygtelig gerne være forældre til endnu en lille purk så vi var begge vældig spændte.

Der skulle gå tre måneder (det gjorde der også med den vilde viking (ja han har ændret navn fra den lille viking til den vilde viking, for ja han er jo ikke den lille mere)), før jeg begyndte at få morgenkvalme. Det var lige omkring den vilde vikings fødselsdag. Mange gæster var inviteret og det hele foregik i Dinos legeland (det skrev jeg om lige her), så jeg tænkte egentlig at kvalmen måtte stamme fra alt den stress omkring den fødselsdag.

Jeg blev enig med mig selv om at vente med at teste fordi jeg vidste bare at hvis den var negativ ville jeg blive skuffet og ked af det og det synes jeg ikke jeg havde lyst til når nu det var den vilde vikings fødselsdag.
Om søndagen (dagen efter fødselsdagen), var min kvalme dog så irriterende at jeg gik ud og tissede på en pind, og fanme om den ikke var positiv og den var MEGET positiv. Der gik ingen tid før de to streger viste sig.

Jeg begyndte med det samme at hyle og skreg efter høvdingen som selvfølgelig troede det værste. Han anede faktisk ikke at jeg overhovedet havde testet.

Jeg blev simpelthen så ovenud glad at jeg slet ikke kunne stå på mine ben! Få sekunder efter jeg testede positiv kunne jeg bare mærke hvor svært jeg ville få det med at holde munden lukket frem til nakkefoldsscanningen. Man havde jo ligesom prøvet det hele en gang før og det var jo gået meget godt. Så hvorfor skulle det ikke det denne gang?

Vi valgte dog kun at fortælle de allertætteste at vi igen var gravide, men det var allerede flere end hvad vi gjorde første gang.

Den første scanning

Selvom det var anden gang jeg var gravid, så måtte jeg bare have en tryghedsscanning hvor jeg kunne se et hjerteblink, og gerne så hurtig som muligt.
Det var egentlig bare det det hele handlede om, tryghed. Og vi tænkte at det måske var måden hvorpå vi kunne fortælle den kommende mormor til to at nu ventede vi igen, så vi bestilte tid til en dag hvor hun alligevel kom på besøg. Og hun fattede slet ikke mistanke før vi gik ind i rummet hvor jeg pænt måtte smide trusserne fordi i 7+1, så scannes der altså bedst vaginalt. Og vi ville jo gerne have så fint et resultat som muligt.

Jeg var rædselsslagen, og jeg ved egentlig ikke hvorfor, fordi hvorfor skulle der være noget galt?

Alt var i den skønneste orden, det lille hjerte slog derudaf og størrelsen på den lille purk var som det skulle være i den uge jeg var i. Vi gik derfra med nogle utydelige billeder af hvad der mest af alt lignede en peanut, billedet viser ikke meget, men det vigtigste for mig lige der var at se hjertet slå og det gjorde det.

Den lille peanut, det MEGET runde er 'madpakken', det bliver senere til moderkagen.

Den lille peanut, det MEGET runde er ‘madpakken’, det bliver senere til moderkagen.

 

  • Frisk luft fra Friluftsmor