Close
Tredje operation indenfor 6 måneder
facebook pinterest twitter

Tredje operation indenfor 6 måneder

Avatar
friluftsmor 15 november 2017, 21:59

Ja det lyder måske vildt, men den stærke viking er faktisk kun 6 mdr gammel og han har været i operation 3 gange! Jeg vil slet ikke tænke på hvor mange gange hN har været lagt til at sove, for det er endnu flere (anlæggelse af longline, midline, cvk mfl).

Søndag med opkast

Vi vågnede søndag og det havde været en hård nat, den stærke viking havde gylpet en del og ville ikke rigtig sove. Det er en stor del af vores hverdag at han gylpet så meget så vi tog det bare som en dårlig nat og håbede på dagen ville blive bedre. Han er stadig fuldt sonde ernæret og bliver tilbudt supplerende på flaske, vi øver i stor stil. 

Ved morgenbordet hvor vi sidder og hygger vågner den stærke viking og den vilde viking beder mig tage ham op, og lige huske at give ham en sut også. (total god storebror lige der), så det gør jeg. Den stærke viking sidder lidt ved mig mens høvdingen får varmet lidt mad til ham. Pludselig kommer der et opkast… Men denne gang er det ikke mælk, opkasten er gul. Det er galde!

Vi bliver enige om at ringe til børnekirurgisk afdelingen på Riget for at hører af hvordan vi skulle forholde os. De stiller nogle spørgsmål, vi svarer og vi bliver enige om at se tiden lidt an, han havde jo haft en dårlig nat. 

Indbudt til kaffe

Den dag var vi indbudt til kaffe hos et venner, tror faktisk vi havde inviteret os selv, men fint fint de lukkede os da ind og vi havde kage med. Super hyggeligt, den vilde viking satte sig på gulvet for at se zootropolis mens den stærke viking fik sig en lur og vi andre drak kaffe og spiste kage. Den vilde viking vågnede så og vi fik varmet noget mad som han fik godt 17 ml af før han kastede op udover det hele. Det var stadig gult!

Afsted til Riget

 Vi ringede igen til børnekirurgisk og denne gang ville de gerne se os. Så vi tog afsted til Riget. Da vi ankom skulle vi isoleres da den stærke viking kastede op og det første man mistænker er Roskilde syge og det smitter som bare fanen så det var vigtigt. Han kastede stadig op og vi droppede at give ham mad. Mens vi var der blev der taget blodprøver mm for at finde en årsag og nu blev hans opkast pludselig grønt, det lignede faktisk afføring. Hans tid blev mere sparsomt. Og han holdte helt op med at have afføring. 

Den stærke viking var syg det var der ingen tvivl om og min største bekymring lige der var hans væskebalance fordi han ikke holdt noget mad i sig og det forstod sygeplejerskerne virkelig godt, de ventede lige på blodprøvesvar (de kommer hurtigt) og så kom anæstesi for at ligge drop til væske. Hans tal så umiddelbart fine ud, men de indlagde os alligevel.

Slap lille mus

Da anæstesi ankom havde vi fået en stue som var isoleret. Han havde haft trylle creme på armene så det ikke gør ondt at blive stukket i, men det lykkedes dem ikke, de stak flere gange og til sidst måtte de forsøge i foden for drengen skulle have væske. De gjorde klar, han var ikke bedøvet… De stak og…. Ingen reaktion. Overhovedet! Den stærke viking var så afkræftet og dehydreret at han ikke orkede at gøre hverken fra eller til da droppet i foden blev lagt og så skal jeg love for anæstesi blev nervøse. De skyllede 100 ml væske i hans drop med det samme og det tog ingen tid så fik han faktisk øjne igen. 

Test test og atter test

De næste mange timer gik med test, han fik taget mange røntgen fotos, han kom i ultra lyd og blodprøver blev taget to gange i døgnet. Han var startet op på antibiotika fordi han er lever barn og så går man med livrem og seler. Blodprøverne viste et lidt forhøjet levertal men ikke noget alarmerende. Hans ultralyd viste ikke det store, kun at der stod en masse tynd afføring i tarmen… Men! Den stærke viking havde jo stadig ikke nogen afføring… Hmm. Den stærke vikings læge vidste ikke hvad det var, de troede stadig Roskilde syge og måske en forstoppelse, så mandag eftermiddag forsøgte han med at sætte vand op i endetarm en på den stærke viking og sagde nu kommer der nok noget tynd sjap ud snart…. Der kom intet! 

Røntgen af den lille mand, 6 billeder i alt på kun halvandet døgn.

Åben for sonden

Hans læge sagde så også at vi skulle åbne hans sonde og lade den ligge til en pose, og det var virkelig godt tænkt. Lægen mente det kunne aflaste hans opkastninger. Da jeg sætter sonden I lyder der et ordentligt PUFF og så kommer der bare grønt grønt væske ud fra sonden, og meget af det…. Hvor fanen skulle det ellers løbe hen? 

Akut operation!

Mandag nat sov vi begge og det var tiltrængt, den stærke viking kastede ikke op da alt væske gik fra sonden over i en pose der blev tømt jævnligt.

Vi blev vækket tirsdag morgen med blodprøver og røgten de stod nærmest i kø! Røntgen kom først og så blodprøver, jeg gik op og hentede lidt morgenmad derefter og mens jeg sad med min bolle kom den stærke vikings læge ind. “det sidste røntgen viser forværring af tarmene, hans skal operere akut… Og det gør vi som den næste” og væk var han for han skulle booke operationen. Jeg var helt paf, selvom jeg havde tænkt at det nok var næste skridt når nu der ikke kom nogen som helst afføring ikke engang de 100 ml hans læge satte op i tarmene dagen før var kommet ud.

Den stærke viking blev gjort klart og indenfor en time efter nyheden var vi på vej til anæstesi og I operation. Jeg havde nået at ringe til far og bedsteforældre inden jeg selv stoppede op og tænkte det her kan ikke være rigtigt. 

Den stærke vikings læge havde sat mig ind i at de ikke vidste hvad de skulle opererer for. De vidste at hans tarme blev mere og mere udspillede (røntgen) men hvad der lå til grund for det. Ja pas! Men der skulle gøres noget nu!!

Efter at have lagt den stærke viking til at sove gik jeg op på stuen igen. Satte mig i det mørke rum og begyndte at hyle!! Jeg var alene, høvdingen tog sig af storebror, jeg var på Riget og bedsteforældrene I Jylland. Jeg lavede en opdatering på Facebook om situationen og her har jeg aldrig i mit liv oplevet så meget kærlighed. Der var minimum 10 personer der personligt skrev til mig om de skulle komme, og virkelig mange andre sendte os gode tanker. Indenfor et par timer sad jeg i køkkenet sammen med en veninde og en studiekammerat som havde smidt hvad de havde i hænderne og var taget på Riget for at støtte mig.

Den stærke viking er okay

Mena vi sad i køkkenet stod den stærke vikings læge pludselig I køkkenet og fortalte at det ikke var så slemt som de troede. Der var sket en forsnævring af tarmen, noget arvæv der havde lukket totalt og aldeles af for passage, det havde det klippet og så var der passage igen. Kort efter kunne jeg gå på intensiv og se ham. Han var her allerede ude af sin respirator og senere samme eftermiddag kom vi tilbage på vores stue på børne kirurgisk. 

Første billede på intensiv af min lille mus

Stadig lidt døsig af morfin og narkose.

I skrivende stund

Jeg sidder her nu i skrivende stund med en kronisk syg dreng der er blevet åbnet og opereret tre gange, han kommer sig ovenpå denne operation også og han er trods hans situation ved nogenlunde godt mod. Han begynder nu at melde sin sult så småt og han har også haft sin første afføring siden i søndags (vi taler altså her om en dreng der har afføring 4-6 gange I døgnet så det er mange dage at gå uden.

Vi ved ikke umiddelbart hvornår vi kommer hjem, men når nu han begynder at spise og oveni købet har afføringer. Så er vi bestemt et skridt tættere på hjem igen.

Den stærke vikings fod med drop