Close
Vikle Vikle… hvad?
facebook pinterest twitter

Vikle Vikle… hvad?

Avatar
friluftsmor 3 maj 2016, 09:35

Hvad snakker du lige om?

Før jeg blev mor så anede jeg jo nærmest ikke hvad det var, men jeg vidste dog at det kunne være rart at have en såkaldt strækvikle til de helt små nyfødte.
Sådan en fætter fik jeg af min mor i barselsgave, jeg prøvede da også at binde den med Storm i et par gange, men drengen skreg i et væk når jeg gjorde det så jeg opgav faktisk håbet om nogensinde at kunne bruge den til ham.. øv!!

I stedet for at prøve lidt mere så søgte jeg rundt på nettet omkring alt det her med at vikle og hvad det nu gik ud på. Jeg meldte mig ind i flere grupper på facebook og legede fluen på væggen. Jeg kunne se at nogle forældre viklede deres børn helt op til 3 års alderen, ja nogen endda mere når børnene selv kom og efterspurgte det. Hvor var det bare sejt synes jeg.

Da jeg jo er en friluftsmor og jeg tænker at min lille fyr skal se så meget natur han kan komme i nærheden af, ville jeg jo gerne have ham med på vandretur, men barnevogn og skov er jo bare ikke rigtig noget der svinger. Og jeg ville ødelægge min egen ryg hvis jeg valgte at bærer ham når han blev træt af at gå.
Så derfor, uden overhovedet at vide en skid om det købte jeg da en vandresæk med barnesæde i!!

Storm sidder i sin vandre stol :-)

Storm sidder i sin vandre stol 🙂

Jeg smed et billede ind i gruppen på facebook, men det var ikke alt sammen positivt jeg fik tilbage. Denne vandre rygsæk er ikke det der hedder ergonomisk korrekt. Altså Storm sidder ikke rigtigt, som I kan se hænger hans fødder. Det vil sige han hænger faktisk med alt sin vægt i hans skridt. Det er ikke særlig godt når man er en lille dreng. Nå, men hvad så?

Det er jo ingen hemmelighed at vores elskede børn bliver tungere og tungere, og det kan derfor være noget af en prøve at skal have dem siddende på armen, hvis de ikke lige vil gå, eller hvis de vil hjælpe med maden eller bare gerne vil op i mor og far højde og se hvad der foregår.

Så derfor begyndte jeg faktisk at spørge lidt ind til om man kunne BEGYNDE at vikle sin søn på 1,5 år. Og mange var faktisk overraskende positive og flere havde endda selv gjort det. Og så kom næste spørgsmål, hvad for en vikle skulle man så lige have.

Efter aaaalt det research, synes jeg endelig jeg fandt mig den helt rigtige vikle. Det blev en brugt, Fidella, str 6. (det var til dem der kender sproget). Til ikke vikle folk er det et MEGET bredt tykt tørklæde der måler 4,6 meter i længden 🙂

Jeg fik den tilsendt og den var bare så super lækker. Min hovedprioritet med viklen var at få Storm op i det der hedder en hip (hofte) binding, så jeg havde to hænder fri og dermed kunne lave mad (det var her vi havde mest skrig og skrål og maden kan ikke laves med ham på den ene arm).
Så sagt så gjort, ikke ligefrem perfekt, men jeg bliver bedre for hver binding, og Storm som skreg i vilden sky da han var spæd over en vikle, er bare hamrende tålmodig når jeg vikle ham nu! Det er bare fantastisk!

Storm i allerførste hip, ret så løst men det gik.

Storm i allerførste hip, ret så løst men det gik.

Storm i en anden hip, han får sig lige en bolle imens vi laver mad.

Storm i en anden hip, han får sig lige en bolle imens vi laver mad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når nu min lille Storm synes det var så fint at sidde i den vikle, så skulle jeg da lige prøve at eksperimenterer lidt. Så han røg da også et smut på ryggen! Det kan man faktisk godt gøre selv, meeeeen det er altså en binding der kræver øvelse. Specielt med en på 1,5 år som jo faktisk er ret mobil og godt kan ryge ned fra ryggen.
Hvad går Storm? efter et par forsøg (ingen fald, men bare dårlige bindinger), så begynder han at tage fat om min hals så han ikke glider frem og tilbage på ryggen.

I rygbinding vil jeg dog stadig foretrække at have en spotter til jeg er mere sikker i at få den bundet stramt nok, og billederne herunder har der også været spotter i begge bindinger!

Jeg synes allerede jeg bruger min vikle rigtig meget, og ikke kun i hjemmet. Torsdag i sidste uge, skulle jeg aflevere Storm i dagpleje efter noget sygdom. Min cykel stod på Universitetet, så jeg kunne ikke afleverer i barnevogn, for hvordan skulle jeg så få ham med hjem? Om morgenen er Storm træt, så han gider ikke gå… løsning? VIKLE!
Om på ryggen med ham og så afsted. Han var lidt morgensur på billedet, men han hverken skreg eller synes det var træls at sidde der, så det var en succes!
Jeg glæder mig til at kunne komme ud og gå langt nu med min lille mus, og nu i en vikle som er ergonomisk korrekt!

På vej til dagpleje.

På vej til dagpleje.

Om på ryggen med Storm.

Om på ryggen med Storm.