Vil du læse 5 små sjove ting? Jeg mener, Læs det!!

Vi siger 1 ting, men mener noget andet. Børns hjerner er jo slet ikke gearet til retoriske spørgsmål, når de er helt små. Selv voksne kan have problemer med det, så er det ikke at forlange for meget, af de stakkels små poder?

Det er sgu svært at være barn, der skal prøve at regne ud, hvad det er forældrene siger, når det forældrene siger, jo faktisk også giver mening.. forvirret? Har du nogensinde taget dig selv i, at sige følgende sætninger, og mente du dem på den måde de kom ud?

  1. Det ser vi lige på… i ungernes øre lyder det som, ja da… men forældrene mener 99% af gangene, niks det gider jeg ikke…
  2. Hvad vil du have at spise?i ungernes øre lyder det som om “du bestemmer hvad vi skal have at spise- pizza med MC Donald og is til dessert er helt fint”… Men det forældrene mener er faktisk, “jeg tænker lige over hvad vi skal have, tror det bliver noget sundt og lækkert”..
  3. Vil du med hjem?.. ungen kan finde på at svare “nej, jeg leger”….forældrene mener, vi skal hjem nu!.
  1. Kan du spise din mad.?.. i ungernes øre, er du mere sulten? Niks, jeg gider ikke mere kedelig mad, for så er der jo ikke plads til desserten..forældrene mener, spis så…!
  1. Kan du tage dit tøj på? Ungen.. “næ det gider jeg faktisk ikke”. ..forældrene mener “tag dit tøj på vi har travlt!”

Vi forældre har det med at stille mange spørgsmål til ting, som slet ikke er ment som et spørgsmål, men som faktisk er en konstatering eller et du skal..

Da jeg hentede min datter en af de første gange i dagplejen, sagde jeg. Vil du med hjem,? hvorpå hun rystede på hovedet. Dagplejefar  kiggede på mig og sagde, “du spurgte hun svarede hvad gør du nu,? jeg lukker kl 1630 hahaha”.. hvorpå han gav mig mit livs bedste råd, ikke så mange spørgsmål.  Den har jeg holdt fast ved og omformulere tit mig selv, og det virker … mine unger er ikke I tvivl om hvad jeg mener,  om de så mener det samme, er en helt anden snak.

Sig hvad du mener, men lige så vigtig, mèn hvad du siger…

Fru G