Close
De store spørgsmål i livet, når man er 4 år
facebook pinterest twitter

De store spørgsmål i livet, når man er 4 år

Avatar
frug 16 maj 2016, 18:20

Det er skønt at se verden gennem børns øjne. De er så uskyldige, ligefremme og helt øhh….. blanke-hahahaha.

Min datter på 4.5 år, undre sig i perioder over forskellige ting, til min store fornøjelse og frustrationer, når jeg ikke aner hvad jeg skal svare, så jeg bliver selv klogere, ved hjælp at google, I know haha.

Fiskene koger

En dag stod hun og vaskede hænder, og pludselig kiggede hun på mig og sagde “mor hvor kommer det varme vand fra?” uden at tænke sagde jeg “fra åen” og så begyndte tøsen at hulke af grin, og sagde “eeeejjjj mor, så koger fiskene jo, jeg tror det er solen der laver varmt vand, og sneen der laver det kolde vand, men vi har jo varmt vand om vinteren, jeg forstår det ikke” hmm så måtte jeg begive mig ud i en længere forklaring, omkring varmtvandsbeholderen i kælderen, problemet er bare at vi har underboer, så det har givet det resultat, at nu når hun tænder for det varme vand, siger hun ” er det ikke rigtigt, at det er naboerne i kælderen der laver det varme vand, men hvordan mon de laver det?”  amen den må skolen sgu tage sig af, til den tid, hahaha jeg giver fortabt.

Hvad hedder tæerne?

Ja er der nogen der kan fortælle mig det? vi har en lilletå og en storetå, men hvad hedder de andre?

min datter spurgte mig, meget mistroisk, “hvis den her finger hedder en pegefinger og kan pege, hvorfor kan den “pegetå” her så ikke pege?” “jamen det hedder den jo heller ikke” får jeg hurtigt skudt af, og så kommer det mest logiske, uheldige spørgsmål, “jamen hvad hedder den så” “Jamen den hedder da en øhhh……. ja måske… ejjj…en pegetå? Måske skal du bare øve dig i at pege med den” hahahaha,

Sort farve

Den sidste lille søde ting, jeg lige vil dele med jer, kom den anden dag, da jeg hentede min datter i børnehaven. De skulle male billeder, og min datter kom stolt og sagde, at hun havde malet Ramin (kommer fra Iran og er pizzakok der hvor jeg arbejder). Jeg spurgte hvorfor hun dog havde malet ham, hvortil hun svarede “alle farver var taget, der var kun sort tilbage, og Ramin er jo sort”. Kan man andet end at smile af deres ligefremhed. Vi voksne har gjort alt til et tabu, derfor krummer vi tæer ved den bemærkning, men er den forkert?

 

Dejlige børn og deres tanker.. men der er vel også en grund til ordsproget, fra børn og fulde folk…….

Fru G