1-2-3 booom

Boom

Hvordan håndtere man stress, når man lider af stress… ? Svar :ikke særlig godt… Så tilsæt en portion baby, og en meget selvstændig 4 årig.. undskyld 4,5 årig ( de sidste 6 mdr, er blevet en meget vigtig faktor, ifølge hende..) og så har man en springfarlig situation. . For at tilføre benzin til bålet, så forestil dig en tur i både bilka og toys’r us, til “store byttedag” efter jul, og så har du en mor, der er klar til den lukkede….

Det at lide af stress/Fødselsdepression i hverdagen er slemt nok. Jeg er tjener og er vant til at håndtere gæster, med et smil, også de besværlige, men når en 4 årig står og giver mig prinsessekrone på, beder mig om at synge frost, og skælder mig ud for ikke at kunne teksten, mens lillebror skriger, fordi han har lavet en ble, ja så er det at jeg bliver sendt til tælling…. 1-2-3- booooommmm

Julen sidste år var en prøvelse, specielt da der skulle byttes gaver…. Først i bilka, hvor mange kan der lige være der?, øh hele Fyn var svaret..  så mange mennesker omkring mig, gør mig irritabel og svimmel.  Så efter vi havde kæmpet, hvad jeg synes kunne være 3. Verdenskrig, mod alle de andre, så skulle vi bare lige hurtigt ind og bytte en bamse i toys’r us,  det tager 5 min ik? Øh nej… og så hjalp det da heller ikke, at vi gav vores 4 årig frit spil, til at vælge noget for 400 kr.. igen, mange mennesker, men nu også en tøs der rendte rundt, som en alkoholiker på albani bryggeriet, “den vil jeg ha- nej den her-nej den- den- den- den”. Begyndte at mærke rationel tankegang forsvinde, og høre mig selv sige “man behøver jo ikke købe noget idag” . Ja som om jeg kunne slippe så let… til sidst greb jeg en dukke og sagde, hvad med hende, den kunne min datter lide, jamen så skynd dig ned til kassen… løb, løb inden de lukker (de var ikke i nærheden af lukketid, jeg skulle bare ud). Vi nåede ned til kassen, betalte dukken, og så siger ekspedienten … “skal i have byttemærke på?”

“NEEEEEEEEEEJJJJJJJ.. dette er den hun skal.. øh.. vil have… ellers tak… “

Fødsels depression eller ej, mon ikke alle er knækket, på et eller andet tidspunkt, i en legetøjsbutik. ..?

Jeg elsker mine unger, men hold nu kæft, der findes ingen andre mennesker, og slet ikke børn, der kan bringe mig så meget udad fatningen. .

 

Fru G