Close
Hvorfor jeg bærer mit barn
facebook pinterest twitter

Hvorfor jeg bærer mit barn

Avatar
greenmamahood 10 november 2017, 14:09

Blogbillede

I har sikkert læst alle muligt artikler om fordele ved slynge-bæring, så jeg vil ikke prædike om at det er godt for motorikken og trygheden for barnet. Det ved vi alle. Gang på gang ser man lister over fordele ved at bære børn. Den kendte liste ser således ud:

 • Det er praktisk: I forhold til amning, klare indkøb, vasketøj, madlavning, tage sig af ældre søskende o.a.
 • Det giver tryghed: Børn der bæres græder mindre, fordi forældrene når at reagere hurtigere når barnet er tæt på. Og børn som får lov til at sove tæt på forældrene de første par måneder, sover længere tid.
 • Fysiske goder: Det forbedrer barnets vejrtrækning (hvis luftvejene er frie), fordøjelse og hjerterytme. Det skulle også fremme mælkeproduktionen hos mor – især hvis man har hud mod hud kontakt.
 • Stimulering: Barnet bliver stimuleret af at sidde og opleve verden sammen med sine forældre, uden at det bliver for meget, da det kan vende sig ind mod kroppen af den voksne hvis det begynder at føle sig utryg. Slyngebæring giver flere oplevelser end hvis man ser verden fra barnevognen.
 • Fremmer motorikken: Barnets motorik fremmes af at mærke bevægelser som den som bærer det. Det giver også en bedre balance-evne samt god hovedkontrol. Samtidig med at det mindsker risikoen for et fladt baghoved eller skævt kranie.

Men hvorfor bærer jeg? Hvilke fordele har min datter af at blive båret foruden de ovenstående.

 • Hun er deltagende: Der er intet bedre end at være med i køkkenet, på indkøb eller når mor og far fører en samtale. Vores pige hader at føle sig udenfor ”stammen” og når hun sidder på mig, følger hun sig klart deltagende i dagens gøremål. Jeg sørger også for at inddrage hende meget. Og det er simpelthen nemmere i en slynge.
 • Hun er tryg: L har brug for meget tryghed for at kunne møde verden med selvstændighed. Hun er blevet rigtig god til at falde i søvn både om dagen og om aftenen, fordi hun har sovet alle sine dagslure på mig de første par måneder. Nu er hun tryg ved at falde i søvn og kan sove længe i sengen, hvilket hun ikke kunne før.
 • Hun er glad og tilfreds: Med trygheden kommer også et glad barn. Nogle gange er det svært at se hvordan et signalstærkt barn som bliver båret meget skulle græde mindre end andre. Men det synes jeg faktisk at hun gør – når hun så græder, så er det et højlydt VRÆÆÆÆL! Men ellers er hun virkelig glad, social og pludrende.
 • Hun kommer med på eventyr: Det er simpelthen det bedste af det hele. Vi vandrer igennem krat, mudder, over stenede strande og ufremkommelige klippeskrænter. Noget selv en robust Odder barnevogn ikke kunne klare. Jeg elsker at fare vild i skoven eller at gå langs stranden for at kigge efter rav. Dette ville jeg ikke kunne gøre med en barnevogn. Og L elsker at være med sådanne mystiske steder.
 • Hun får frisk luft: Og masser af det – især når det blæser. Men så er det også bare super hyggeligt at putte sig godt ind til mor.
 • Hun glemmer favoritsiden: Det er virkelig et plus. Selvom hendes venstre side er hendes favoritside, så drejer hun nysgerrigt hovedet til begge, fordi verden simpelthen er så spændende.
 • Hun kan være med overalt: I propfyldte busser, på trapper, på vandreture, i midtbyen i myldretiden efter alle får fri fra arbejde osv.

Da L var 3 måneder, tog jeg på ferie med hende i en uge. Det var uden barnevogn og kun med vikle til at bære hende i. Det var simpelthen så smart og praktisk. Min pakkeliste kommer i næste indlæg.

Stay tuned for more.

Mange kram fra E <3

[instagram-feed]