Close
Klar til 2 dagslure?
facebook pinterest twitter

Klar til 2 dagslure?

Avatar
greenmamahood 21 november 2017, 15:11

Søvn

Det er simpelthen ikke til at tro! Og jeg som lige har fået en rutine med L, så kommer der en søvntiger snigende lige efter en almindelig springende tiger efterfulgt af en appetittiger. Hvem har inviteret alle disse katte ind på én gang?

Hun er lige blevet 5 måneder, og vupti, så har tøsen sørme også kun brug for 2 lure om dagen! 2! I kan tro, at jeg sad med hamrende hjerte, da jeg i sidste uge afprøvede det og holdt øje med hende (som en eller anden sulten ørn) for at se om hun gav tegn til at blive træt – og i værste tilfælde, overtræt. Men næ nej, L klarede det i strakt arm.

Nu sover hun 1 lang lur om formiddagen. Ca. fra 9 til 11 og en lur om eftermiddagen, ca. fra 14 til 15 eller 16. Den sidste varierer lidt… Og dernæst kan hun holde sig vågen til putning om aftenen. Pyha, synes godt nok, at hun er en stor pige nu, når hun kan være vågen i så lang tid.

Skal også lige tilføje, at hun sover fint om natten; Vi putter hende kl. 19, og så står hun først op klokken 7:00 – nogle dage 7:30. Hun sover selvfølgelig ikke hele natten. Trolden vågner for at ammes hver 2. time og nogle gange for at synge (”ouuuu-ouuuhh-ååååh”) eller pludre lidt i 1 time med meget trætte forældre… Ja, hun kan være ret aktiv midt om natten. Men hun er god til at falde til ro igen – især hvis man giver efter og tager hende op og vugger hende.

L’s nuværende søvnmønster ser således ud (hun er 5 måneder):

7:15: Står op

9:00 – 11:00: Formiddagslur

13:30 – 15:00: Eftermiddagslur

19:00: Vi putter til aften – sover senest 19:30

Men hvorfor var L klar til at sove kun 2 gange om dagen? Her er tegnene som hun gav os:

  • L var ulykkelig, da hun skulle puttes til lur nr. 3 og var meget vred, da vi tog hende op for at vugge hende – normalt kan hun selv falde i søvn.
  • Hun begyndte at sove længere om formiddagen og eftermiddagen.
  • Tiden imellem de to lure blev lidt længere.
  • Hun virkede mindre træt om aftenen og ville gerne aktiveres meget.
  • Hun faldt selv i søvn til formiddag og eftermiddag, men kunne aldrig gøre det omkring kl. 17, hvor hendes 3. lur lå.

 

Vi er selvfølgelig stadig åbne for, at hun kan tage en powernap omkring 17-tiden, hvis hun har behov for det, men det skal ske uden gråd, ligesom de 2 andre lure.

Hvordan står det til med jeres unger i den alder?

Mange kram fra E <3

[instagram-feed]