Close
Er man voksen, når man er mor?
facebook pinterest twitter

Er man voksen, når man er mor?

Avatar
helenachamma 22 november 2017, 11:32

CEFA93C7-BC57-4B94-ABA3-9AFB13C3975F

Det er man vel, er man ikke? Jeg ved ikke rigtigt hvordan man bliver kategoriseret som voksen, men jeg ved hvertfald, at da jeg var yngre og tænkte over at være voksen, troede jeg at jeg ville have det anderledes end jeg har det nu. Giver det mening?

Mase var ikke planlagt. Ikke sådan da, men jeg vidste at jeg ville være klar til at få et barn, hvis jeg blev gravid. Jeg var mentalt meget ung inden Mase. Og især inden jeg mødte Joey. Jeg gik i byen hver weekend, og havde et stort netværk af by-venner og bekendte og gik faktisk kun op i, hvor ung og single jeg kunne have lov til at være.

Jeg har altid (siden mine teenage år) haft svært ved at binde mig, og har altid opsøgt en forkert opmærksomhed. Mit forhold med J er det første rigtige forhold jeg har været i, og lige siden vi fandt sammen er det hele gået meget stærkt. Jeg følte at jeg havde haft nok år til at te mig åndssvagt med druk og byen, så for mig gjorde det ikke noget. Lige indtil jeg blev gravid.

I løbet af min graviditet kunne jeg mærke, hvor meget jeg følte jeg gik glip af. Mine veninder gik naturligvis stadig ud, og der var meget som jeg ikke kunne deltage i. Det gik op for mig, at jeg ikke var helt klar til at blive voksen endnu. Bevares, jeg glædede mig helt vildt til at få Mase men det der med at være helt voksen var jeg ikke helt klar til. I hvertfald ikke hvordan man i min optik føler sig voksen.
Jeg har altid været meget social, og elsker fest, farver og arrangementer. Dét var jeg ikke klar til at ligge på hylden, og det er der jo sådan set heller ikke grund til bare fordi man får et barn. Det bliver bare begrænset, hvilket passer mig helt fint.

C904A16C-BA0E-4663-884F-74ED920EB284

Efter min graviditet og efter at have taget 25 kg på, gik jeg igennem en større transformation i form af vægttabsrejse som du kan læse om lige HER. Jeg har aldrig haft en særlig stærk viljestyrke generelt når det kom til ting jeg gerne ville.

Men jeg havde et mål som lå dybere end bare at tabe sig. At gå op i hvordan jeg så ud, var for mig en måde at holde fast i min ungdom på. Og det er det stadig. Jeg fik farvet mit hår, udskiftet min garderobe og stod tilbage som en helt ny person næsten.

Det fik J til at stille spørgsmålstegn ved min mening med det. Han synes jo jeg var dejlig til at starte med, så hvis jeg ikke gjorde det for ham, hvem gjorde jeg det så for? Det har taget mig noget tid at få ham til at forstå, at det helt og aldeles kun er for mig selv. Mit humør er bedre, jeg er generelt gladere og føler mig meget bedre tilpas. Det er måske overfladisk, men det er sådan jeg har det.

Nu har jeg også nærmest kun veninder der er en 10’er på den dersens teenage duschbag scala, og jeg kunne simpelthen ikke affinde mig med, pludselig at skulle være den grimme i gruppen. Beklager hvis det støder nogen, men det er bundærligt sådan jeg havde det. Igen måske lidt overfladisk, men er det ikke lidt svært at undgå nogen gange?

68928258-F3DD-4BAD-8995-0282E1FC55C8

Det er ikke nemt at jonglere med det hele. Kæreste, søn, veninder, job og træning. Men jeg gør mit bedste, for jeg er stadig ung, og det vil jeg have lov til at nyde. Det kan være at jeg aldrig kommer dertil hvor jeg føler mig voksen, fordi det simpelthen ikke er sådan jeg er, men det må tiden jo vise.