Hundredvis af billeder

Nikon

 

Alt er et fotografi værdigt
Det var skuespilleren Robin Williams i filmen One Hour Photo der sagde, at ingen mennesker går lige så meget foto-amok som småbørnsforældre. Så sandt, så sandt. Vi taler formentlig om et trecifret antal billeder fra de første par leveår af min først fødte katastrofe. Se, han spiser. Se, hans nye hue. Se, han sover. Se, han har munden fuld af sand. Se, han har tomatsovs i ansigtet. Se, han har flået alle mine DVD-film ud af reolen. Alt er et fotografi værdigt. Alt!

Men denne slags nye hverdage, hvor ethvert sekund af døgnets fireogtyve timer udgør et potentielt shot til fotoalbummet, kræver sit helt særlige isenkram. Så mens den nybagte mor er ude, for at tømme Babysam for livsvigtigt udstyr, benytter manden chancen til at flette flere elektroniske dimser ind i husholdningsbudgettet. Barnet skal naturligvis dokumenteres i knivskarp opløsning, til ære for hvert enkelt hår i øjenvipperne, men gerne uden at den lille sarte sjæl udvikler grå stær fra blitzen.

Og her vil mobiltelefonens indbyggede kamera, eller det otte år gamle kompakte kamera, tabe familiens kvalitetstest.

 

Nyt kamera? Ja selvfølgelig.
Stort, sort skrummel med et halv kilo telelinse? “Nej, det mener du seriøst ikke. Vel, skat..!?” (hvilket alle mænd ved, ikke er et spørgsmål).

Til glæde for begge parter, har fabrikanterne af kameraer opdaget hvordan mandens hang til hardware og elektroniske dimser uhindret kan inviteres ind i hjemmet: Gør det småt, og gør det smart. Nikon1 J3 er skræddersyet småbarnsfamilien. Der bliver knipset løs, og kvalitetsmæssigt kan det konkurrere med de store sorte spejlreflekskameraer. Det er kompakt, trods den udadvendte zoom linse. Og så fås det i et stilfuldt Apple-white farvet kamerahus. Ikke et øje er tørt.

Sådan indfinder den demokratiske husfred sig i det lille hjem. Faderen er tilfreds, for inderst inde ved han hvilken teknisk kapacitet det lille, kompakte kamera indeholder. Moderen er glad, for kameraet pynter i reden og fylder væsentligt mindre end mandens øvrige hardware dimser. Og barnet i vuggen fatter ikke, hvor mange billeder der bliver taget.

Seriøst, hvor mange billeder har I fra barnets første leveår..?