Close
Jordemoder - Linda

 

Jeg blev i 2003 uddannet jordemoder og har arbejdet på Gentofte hospital, Horsens Sygehus, Hvidovre hospital samt på forskellige fødesteder i Norge.

I min verden er jordemoderfaget det mest spændende speciale indenfor sundhed. Jeg har aldrig i mit arbejdsliv oplevet en vagt, der lignede den forrige. Jordemoderfaget er stærkt livsbekræftende og man er så privilegeret at kunne deltage i en af folks vigtigste begivenheder i livet. Men det er også barskt og man oplever også folk i dyb sorg og krise.

I dag arbejder jeg som lægesekretær og jordemoder i en lægepraksis i København da jeg synes at jordemoderarbejdet havde en for høj pris for mig personligt med svingende arbejdstider. 

Men der gik ikke længe, selvom det ikke var givet at jeg skulle tilbage i faget, førend jeg savnede det. Så et par gange om måneden må jeg lige ind og mærke suset på fødegangen.

Nakkefoldsscanning
Nakkefoldsscanning   I TV-avisen viste de et portræt af en familie med to børn – det ene barn var en dreng med Downs syndrom. Moren havde været til nakkefoldscanning og fået at vide at tallene var fine, alt så normalt ud på ultralyd og alligevel fødte hun et barn med Downs syndrom…. Det er meget vigtigt at understrege, […]
Læs mere
Smerte og fødsel!
Smerte og fødsel!   Den fødende kvindes holdning til medbestemmelse over sin egen fødsel var for 50 år siden ikke et fokusområde som den i højere grad er idag. Idag er der muligheder for at “planlægge” sin fødsel med sin jordemoder i konsultationen i nogen grad således at kvinden føler sig så tryg som muligt, når hun skal […]
Læs mere