Close
Smerte og fødsel!
facebook pinterest twitter

Smerte og fødsel!

Avatar
jordemoderlinda 26 september 2013, 13:43

ILLUSTRATION NAISSANCE

 

Den fødende kvindes holdning til medbestemmelse over sin egen fødsel var for 50 år siden ikke et fokusområde som den i højere grad er idag.

Idag er der muligheder for at “planlægge” sin fødsel med sin jordemoder i konsultationen i nogen grad således at kvinden føler sig så tryg som muligt, når hun skal føde. En fødsel kan være meget uforudsigelig i dens forløb.

– Skal du snart føde?

– Har du gjort dig tanker om hvilke behov, der kan opstå for smertelindring i forbindelse med netop din fødsel?

– Står fødslen foran dig som en fantastisk oplevelse, som giver positive forventninger i forhold til smerter, eller er du bange for smerterne i forbindelse med din forestående    fødsel?

– Har du født for nylig – eller er det længe siden??

Jeg vil bede dig tænke tilbage på din fødsel med SMERTELINDRING i fokus!

Det gælder for Jer alle – både Jer der modtog smertelindring under fødslen, men også alle Jer der ikke modtog smertelindring. Fik du den smertelindring du havde brug for, eller fik du ingenting mod smerter? Var det i så fald dit ønske?

Gennem årene er der heldigvis udviklet masser af muligheder for smertelindring for fødende kvinder; Akupunktur, massage, varme omslag, varmt karbad, steriltvandspapler, lattergas, morfin, pudendusblokade samt epiduralblokade. Det er helt afhængig af hvor langt i fødselsforløbet du er, hvilke typer smertelindring du har mulighed for at få.

 

Del dine tanker og erfaringer med læserne, uanset om du har født eller ej!

Jordemoder

Linda Jensen