ANNONCE

En ble er jo bare en ble…eller er den?

libero
Når man har en lille baby er der én ting der fylder meget i hverdagen: Bleer! Det handler både om blerutiner, hvordan bleen sidder, om den holder tør og ikke mindst hvad den koster. Men det handler også om at skabe en tryghed for mig som mor – en tryghed i at mit barns sarte hud ikke udsættes for unødvendige stoffer. En tryghed i at bleen passer på mit barns sarte hud ved at holde den tør når han har tisset. Og en tryghed i at jeg ved jeg har min frihed til at gøre ting med min søn, fordi bleen holder ham og tøjet tørt når vi er på farten. I dagens blejungle kan det godt være svært at navigere rundt i alle de forskellige bletilbud, og finde den ble som giver mig trygheden og samtidig værner om den sarte babyhud. Sådan var det sgu ikke da jeg var barn, der var ikke så mange valgmuligheder.

Libero Throwback – en tur ned af mindernes allé

Ja, jeg er barn af firserne og kom til verden i 1983 (!!). Selvom det ikke er mange år siden (synes jeg selv) så var det en helt anden tid. Ikke mindst når det kommer til børn, børneartikler og…bleer. Der var ikke det helt store bleudvalg, og det sidste nye hit på stammen den gang var en alt-i-en-ble med selvklæbende snipper. Noget vi i dag ser som det mest basale på en ble. I det hele taget var det bare en anden tid og udvalget af børneartikler var af et klart mindre omfang. Det kan jeg jo se når jeg kigger i de gamle fotoalbums 🙂 Kan du heller ikke huske så langt tilbage i din barndom? Så kan du lige nu lave et tilbagekig til det år du blev født på Liberos hjemmeside  http://throwback.liberocampaigns.com/dk/. Det sjove er at man kan sammenligne med tilsvarende for dit barn lige nu – og pludselig synes jeg at forskellen blev markant. Utroligt hvad der er sket på de små 30 år 😉 Jeg synes det var meget sjovt at se forskellen på barnevogne og legetøj. Det vildeste i min barndom var en briovogn, mens Minions i dag er det helt store.

Én af de ting der springer mig i øjnene når jeg sidder og kigger i gamle fotoalbums er min gule klapvogn. Nøj hvor var den ikke særlig køn – og hold da op hvor kan den slet ikke hamle op med nutidens lækre luksusbabyvogne. Der må man sige at udviklingen har været positiv. Noget andet som springer mig i øjnene er skråstolen og gåvognen, for ja – jeg har siddet i begge dele. Det er jo nærmest blevet bandlyst hos forældre i dagens Danmark da man har fundet ud af at babys skrøbelige, bløde knogler og led ikke har så godt af at sidde i nogle af disse. Der kan man virkelig tale om at noget har ændret sig fra jeg var barn og så til nu hvor jeg selv er blevet mor.

throwback

Blesnak: Libero eller alternativer?

Ligesom alle andre mødre, er jeg meget optaget af at mit barn skal have den bedste ble – og gerne den bedste ble til prisen. Når jeg nu har alle disse valgmuligheder som min mor ikke havde den gang jeg var barn, så handler det for mig om at navigere i blejunglen og finde frem til den ble der passer min lille M allerbedst. Før jeg fik barn havde jeg en tese om at en ble jo bare er en ble – men der tog jeg så grueligt fejl! Når man snakker bleer handler det både om pasform, sugeevne, materiale, allergi, tæthed og holdbarhed. Wooow tænk på alle de skrubler min mor var fri for dengang hvor der ikke var 20 forskellige blemærker at vælge imellem? Der var måske to-tre varianter og jeg tænker at det nok i virkeligheden var en ret homogen varegruppe. Der var den selvklæbende lukning – og det var man yderst tilfreds med!
Men nej, så nemt skal det ikke være for mig….og tænker jeg over det, så er jeg jo glad for det. Det betyder at jeg har større mulighed for at finde netop den ble som er allerbedst og mest behagelig for mit barn, så han ikke generes af den i de mange timer (23 timer ud af 24) han skal have ble på i løbet af et døgn!

Det skal siges at jeg, i min relativt korte tid som mor, har været gennem en del forskellige blemærker. Dette fordi jeg tror på at man ikke skal tage de dyreste bare fordi de er dyre og således må være de bedste. Jeg har en dreng som er ret lang og smal og derfor havde han, specielt i den første tid, svært ved at ”fylde bleerne ud”. Det så simpelthen ud som om bleen var i gang med at spise ham. Jeg fandt dog ret hurtigt ud af, at Libero havde en smal pasform og det blev den foretrukne newborn ble. Det skal dog siges at Libero ikke er den billigste ble, så min tegnebog og min kæreste, synes at vi skulle undersøge markedet for billigere alternativer. Det blev dog en relativ kort affære, da jeg efter rød numse, våde bodyer og større bleforbrug nåede frem til at det ikke altid kan betale sig at vælge en billigere ble.

Når kun det bedste er godt nok

Jeg siger selvfølgelig ikke at den dyre ble nødvendigvis er den bedste for alle. Det er jo det smukke ved at vi er forskellige og vores børn er ligeså. Her hos os nåede vi dog frem til at bleer faktisk ikke er den dyreste post i budgettet, som vi i første omgang havde forventet. Da lille M er flaskebarn, bruges der også en del penge på modermælkserstatning, og netop her går jeg heller ikke på kompromis. Jeg køber den MME der er bedst for mit barn, og så lukker jeg lidt øjnene for prisen (dog skal det siges at prisen er af mere homogen karakter på dette marked) Men idéen er den samme. Jeg er mor og for mig er kun det bedste godt nok til mit barn. Ikke nødvendigvis det dyreste, men det bedste. Og her snakker vi altså det bedste set med vores briller.

Når vi snakker bleer så kom vi altså frem til at de parametre vi vægtede højest er, at bleen forbliver så tør som muligt på indersiden af bleen – det stykke som har direkte kontakt med lille Ms hud. Han skal have en tør fornemmelse så længe så muligt. Derudover er det også vigtigt for os at bleen kan holde tæt – ikke kun fordi det er dyrt at kassere tøj som man ikke kan få pletter af, men også fordi det ikke er sjovt for lille M hvis han tis eller afføring sniger sig ud af bleen når han ligger, bevæger sig eller sover. Vi ønsker en forsikring om, at skifter vi regelmæssigt, så minimere vi risikoen for ”uheld”. Til sidst handler det også om hvordan bleen sidder og hvordan den mærkes. Selvom han stadig er meget lille og således ikke er så meget i bevægelse, så tænker jeg at en blød ble er mere behagelig end en stiv ble. Herudover tænker jeg også at det kan mærkes om pasformen er god. Jeg kan ihvertfald se om bleen efterlader mærker fordi den gnaver lidt i huden – og det er no-go! Men i denne personlige test af bleer, hvilken ble nåede vi så frem til? Og er det noget helt andet end det jeg brugte da jeg var barn?

Og vinderen er…Libero

libero touch
Tadaaaa!! Herhjemme hos os er Libero altså den klare favorit! Og den nye Libero Touch står øverst på listen. Den nye Libero Touch er jo nærmest lige så blød som en stofble. Den er tynd og vejer ikke meget. Vi har i en periode været ovre i et andet mærke, men nu hvor vi har prøvet den nye Libero, så tror jeg ikke at jeg har brug for at prøve flere slags bleer. Den er simpelthen så god at den er værd at betale for! Ikke flere unødvendige røde numser til os her i huset. Den allerbedste ting at sige om den nye Libero Touch er dog, at den holder lille Ms numse utrolig tør! Selv når bleen er tung og fyldt, så føles den tør på indersiden – og det er det allervigtigste for mig. Jeg er overbevist – det er denne ble mit barn skal bruge.
Var det noget for dig at prøve den? Men vil du ikke købe en hel pakke? Lige nu kan du få en gratis prøveble på Libero Touch hvis du melder dig ind i Liberoklubben inden dit barn er 1 måned.Tilmeld dig her https://www.libero.dk/libero-klubben/

Tak fordi I læste med <3

FØLG MIG OGSÅ PÅ INSTAGRAM OG FACEBOOK

Dette er et sponsoreret indlæg og der kan derfor forekomme kommercielle links

 Læs mere om at annoncere på Min-Mave.dk her