Du må tro, hvad du vil

4”Du må tro, hvad du vil …” sagde en helt speciel pige til mig sidste år ved juletid og fortsatte efter en kort pause ”… eller hvad?”

På det tidspunkt var hun knap 10 år – og vi havde den skønneste samtale, som handlede om at tro på sig selv; og på julemanden.

Under vores snak gik det op for mig, at det nogle gange kan være svært at tro, at man faktisk må tro, hvad man vil, når man stadig er barn.

Børn i dag vokser op i en verden, hvor de konstant bliver påvirket. Vi forældre giver, i den bedste mening, vores tro videre til vores børn. Medierne og vennerne har ligeledes stor indflydelse på deres beslutninger og tro.

I støjen fra alle stemmerne kan det være svært at finde roen til at høre sin indre stemme – og danne sig en mening om, hvad man selv tror.

Og det er rigtig fint at lytte til andres mening og blive klogere, men det er endnu vigtigere ikke at forveksle andres mening med ens egen.

En af de egenskaber, som min mand og jeg har haft fokus på, er, at vores drenge oplever, at deres stemme har værdi – at deres indre stemme eller måske snarere indre visdom har betydning. Vi er begge overbeviste om, at det er en af grundstenene til at skabe et stærkt selvværd.

Og for mig hænger følelsen at tro på sig selv tæt sammen med at føle sig værdifuld og elsket for lige præcis den, man er – ikke for det man kan, eller det man gør.

Og når troen på én selv er blevet en stærk, integreret del af ens indre, er det nemmere at holde de andres stemmer ude for at kunne mærke, hvad der føles rigtigt – dybt inde i ens hjerte.

 

En magisk julenat

Vores samtale om at tro på sig selv – og turde tro på julemanden, selvom ingen andre i klassen troede på ham eller snarere turde indrømme, at de troede på ham – inspirerede mig til at skrive julebogen ”En magisk julenat”.

Bogen foregår midt om natten – en ikke helt almindelig nat. Det er natten før den dag, Clara og hendes bror Noah har ventet på i en evighed.

De sidder ved det store vindue i stuen og kigger op på himlen. De leder efter et tegn – et tegn på, at julemanden virkelig findes.

De har besluttet sig for, at de må møde ham. Og så har Clara et spørgsmål, hun har brug for at få svar på.

‘En magisk julenat’ handler om at tro på sig selv – og måske julemanden.

Men vigtigst af alt handler bogen om at tro på det, der giver mening for dig.

 

Du kan købe ’En magisk julenat’ via dette link:

Børnebogen ‘En magisk julenat’

Hvis du bruger koden ’minmave’ får du bogen til 99 kr.