Dit fedt afslører dine følelser

Ninka større

Her er et billede af de følelser, jeg ikke kunne holde ud at kigge på under og efter min graviditet som 31-årig.
Deponeret som fedt på min krop, som tog 25 kilo på, da jeg fik mit første barn. De fleste blev siddende.

Fedt afslører hormonelle ubalancer. Og følelser og hormoner hænger uløseligt sammen. Det fattede jeg bare ikke, dengang. Jeg spiste bare for meget sukker, forsøgte at undertrykke mine drømme og længsler, kritiserede mig selv og andre og var den vildeste kontrol-freak. Det afslørede mine hofter kærligheds-håndtag og de dejlige pølser af fedt på ryggen, der buler ud over bh-stropperne og laver bjerge i blusen bagpå.

 

Hvad afslører dine kloge deller om dig?

Kærligheds-håndtag
Deller på hofterne og fedt på ryggen viser, at du har for meget insulin i kroppen. Du spiser mere brød, frugt, sukker og ris, end din krop kan nå at forbrænde. Og hvad har det med følelser at gøre? At du ikke kan mærke dig selv. Og den evne til at lukke ned for følelserne, har de fleste øvet sig i i mange år. Det viser lidt om, at du er god til at overhøre kroppens signaler. Ikke får lyttet til og respekteret dine egne grænser. Desuden er sukker bedøvende. Derfor giver man det til små børn med ondt for tænder. Det gør ondt at overhøre sig selv og overtræde sine egne grænser. Sukker bedøver også den følelsesmæssige smerte. Og mange pligtopfyldende, overvældede mødre med et alt for stort hjerte, som giver for meget til andre, spiser sukker for at dulme den smerte.

Tip til løsning:
Lyt til din krops signaler og REAGER på dem med det samme. Når du er træt, så SOV i stedet for at se endnu en dum serie i TV. Når du har lyst til at hvile, så bliv hjemme i stedet for at tage med til fest eller på cafe af hensyn til andre. Når du skal tisse, så gør det MED DET SAMME i stedet for at smøre en mad, fodre kæledyret, ordne opvasken først. Hvorfor er alle andre og alt andet vigtige, end din krop? Bliver du ved med at udsætte kroppens behov, mister den tilliden til dig og holder op med at sende signaler til dig. Og så kan du ikke mærke kroppen mere. Eller hvad du har lyst til. det føles som om du og din krop lever to forskellige liv.
I mit tilfælde blev det så grelt, at jeg ikke kom på toilettet mere end et par gange i ugen. Jeg havde så meget forstoppelse af at holde på mig selv. Og så lidt krops-fornemmelse, at jeg glemte alt om, at den mad, der kommer ind, skal ud i den anden ende et sted. Jeg tog så meget hensyn, at jeg ikke kunne lide at sidde og lugte på et toilet, hvis der var andre mennesker i huset (og tro mig, da jeg var usund, STANK det også fælt).

 

Sommerklar med egenomsorg

Egenomsorg = sundhed

Det tog mig 33 år at lære at passe godt på mig selv som prioritet nummer 1. Positiv egosime har vist sig at være en kæmpe bonus for mine børn. Da jeg endelig lærte det, tabte jeg 20 kilo, fik kureret familien for astma, allergi, forstoppelse, eksem og fik min søn ud af autisme. Alt sammen ved at starte med EN ting: Mig selv og min livsstil.

Nu lærer jeg andre kvinder at gøre det samme med små, daglige ritualer, træning, kernesund kost og naturlig livsstil, der passer ind i en travl hverdag. Hvert år har jeg hundredevis af kvinder på detox-hold, retreats og online forløb. Du kan få gratis tip og læse mere om mig på www.kernesundfamilie.dk. Jeg glæder mig til at blogge fast herinde hver måned.
Jeg hedder Ninka og har skrevet bestselleren “Kernesund Familie – Sådan – livssstil uden gluten, sukker og mælk, der passer ind i din hverdag.” Uddannet Bio Signature Coach hos Charles Poliquin fra USA i at måle hormonelle ubalancer ved at måle dine fedt-depoter. Og så har jeg www.kernesundfamilie.dk som er en stamme for mødre, der vil ritualisere sundhed, stilhed, nærvær og naturlig livsstil.