Fra indlæringsproblemer til indlæringsglæde

indlæringsproblemer

Koncentration, ro og indlæring er som regel ikke noget, vi forholder os så meget til, når børnene er helt små, men det bliver hurtigt tydeligt, hvis dit barn har svært ved at slappe af og koncentrere sig og derfor udvikler sig lidt langsomt.

I mange tilfælde bliver det først rigtig tydeligt i skolealderen, når det kniber med indlæringen, men årsagen til problemerne skal ofte findes helt tilbage ved fødslen eller de første leveår. Jeg har lyst til at fortælle dig en historie fra min klinik.

Michaels mor henvender sig, da han har rigtig svært ved at klare sig i skolen både i dansk og matematik. Michael er 11 år og har haft vanskeligheder hele vejen. Lektielæsningen er et mareridt for både Michael og moren. Det er en daglig prøvelse. Han kan ikke sidde stille og holde koncentrationen ret længe.

Benene svinger konstant frem og tilbage under bordet og han er helt på tværs.

Sådan har det altid været.

Som lille omkring de 3 år slog han haleben og bækken voldsomt i forbindelse med fald. Som 8 årig væltede han på cykel og fik hjernerystelse. Traumer giver typisk stift eller uroligt væv, måske nogle skævheder. Det kan påvirke nervesystemet, der spiller en stor rolle, når det drejer sig om koncentration og indlæring.

Heldigvis er det som regel ret enkelt at afspænde vævet igen med Kranio-sakral terapiens blide og præcise teknikker og rette op på evt. skævheder, så nervevævet har al den plads og smidighed omkring sig, som det har brug for til en optimal funktion.

For Michaels vedkommende sker der allerede en stor forvandling efter to behandlinger. Nu er det muligt for ham at sidde stille og koncentrere sig i længere tid. Der er simpelthen kommet ro i bækkenet.

Han har fået Lego Technic legetøj i julegave og kan sidde i timevis og koncentrere sig. Efter yderligere to behandlinger hvor kranie og nakke også afspændes, er der tydelige forandringer i skolen. Det går i særdeleshed meget bedre med stavningen og Michael er blevet udadvendt og glad. Moren er meget lykkelig for den forvandling, der sker med hendes søn.

Det mest rørende øjeblik er dog den dag, da moren med stolthed i stemmen fortæller, at Michael en tidlig søndag morgen selv har sat sig og lavet lektier – det er aldrig sket før. Michaels selvtillid og glæde vokser stødt. Nu kan han pludselig.

Med enkle teknikker er det muligt at afspænde nervesystemet og skabe optimale forhold for nervevæv og hjerne. Det er da fantastisk. Vi skal jo ikke alle være professorer, men alle har efter min mening ret til at have optimale betingelser for at udnytte det personlige potentiale.

Annemette Hougaard, Kranio-Sakral terapeut og sygeplejerske.